„Voluntari in Actiune” organizat de ONG Sakura in Parteneriat cu FTMB

Asociația pentru Tineret Sakura a dezvoltat în colaborare cu Fundația pentru Tineret a Municipiului București un proiect de tineret care se numeste: „Voluntari in Actiune”, care se desfasoara in perioada 02 Martie 2015 pana la 27 Martie 2015.

In cadrul acestui proiect echipa noastra de coordonare a realizat o campanie de promovare si vizualizare publica a voluntariatului numită „IA UN ZÂMBET” care a avut loc vineri, 6 Martie 2015, în Pasajul Nicolae Bălcescu. Cu aceasta ocazie am promovat proiectul publicului din Bucuresti si s-au distribuit peste 500 de materiale informative cu obiectivele proiectului.

Pregatirea campaniei de provomare a proiectului a început în luna februarie cu o serie de ateliere de pictură coordonate de Cosmin Stancu, un tânăr de 16 ani, elev la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”. În colaborare cu membrii asociației noastre și alți voluntari români și străini, Cosmin Stancu a derulat in 3 sâmbete întâlniri cu copiii de la Direcția de Asistență și Protecție Socială a Copilului, Sector 3 pe care i-a ajutat să se exprime prin intermediul picturii. Proiectul a culminat cu evenimentul din data de 6 martie 2015 unde lucrările realizate de copiii prezenți la atelier si voluntari au fost transformate în afișe și fluturași care au fost împărțite de tineri voluntari din Bucuresti si de la Universitatea Ataturk din Turcia, alaturi de micii pictori și profesorul lor, Cosmin, tinerilor care treceau prin Pasajul Nicolae Bălcescu de la Metro Universitate. Tinerii au oferit fluturașii și au împărțit zâmbete. Copii le-au pus mărțișoare tinerelor care s-au oprit să vorbească cu ei. Împărțind zâmbete, tinerii voluntari au încercat să le capteze atentia tinerilor trecatori si actiunea s-a incheiat cu succes prin atragerea a 15 tineri care s-au inscris in echipa de noi voluntari.proiecte ftmb - voluntari in actiune 2

Etapa urmatoare a proiectului 12 – 26 Martie 2015 include instruirea un numar de minim 50 de tineri prin metode nonformale de a-si insusi metodele si tehnicile de a deveni voluntari activi, care pot lua parte la proiectele noastre viitoare.

Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti,asociatii si fundatii bucuresti,fundatii tineret bucuresti,asociatii tineret bucuresti,fundatii bucuresti,stiri pentru tineret,organizatii de tineret,organizatii nonprofit de tineret,organizatii nonguvernamentale,organizatii nonguvernamentale de tineret,ziua tineretului,proiecte pentru tineri,proiecte europene pentru tineri, programe europene pentru tineri,programe europene pentru tineret,proiecte tineret,citate despre tineri