Proiecte proprii si in parteneriat cu FTMB pentru anul 2014

In anul 2014, Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti a organizat si sprijinit activitati de/pentru tineret in valoare totala de 279.247 lei, din care 209.453 lei constituie sprijinul acordat de FTMB pentru ONGT-urile membre si partenere, ocazionate de punerea la dispozitia acestora a spatiilor din incinta Modern Club, Tehnic Club si imobil birouri – Turturelelor 11A, iar suma de 69.794 lei reprezinta cheltuieli financiare efectuate pentru realizarea programelor proprii si in parteneriat, astfel: suma de 40.016 lei reprezinta cheltuieli financiare efectuate pentru realizarea proiectelor proprii si a implementarii acestora, iar suma de 29.777 lei reprezinta cheltuieli efectuate pentru realizarea proiectelor in parteneriat si implementarea acestora, dupa cum urmeaza:

 

Proiectele Proprii ale Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti

realizate in Anul 2014

Eco-cluburi pentru Natura (ediția a VII-a) – este un program de promovare a eco-voluntariatului in scolile si in liceele din Bucuresti. Motivatia proiectului a fost formarea unui comportament responsabil fata de mediul inconjurator prin promovarea notiunilor de dezvoltare durabila, consum responsabil si conservarea biodiversitatii. Scopul proiectului a constat in incurajarea tinerilor care doresc sa aiba initiative concrete pentru protectia mediului inconjurator, sa devina lideri de opinie. Activitatile proiectului:

infiintarea unui ecoclub in fiecare unitate de invatamant partenera;

  • organizarea unor workshop-uri si dezbateri;
  • cursuri de leadership pentru membrii ecocluburilor;
  • concurs de grafica, fotografie si film;
  • scrierea de proiecte.

Proiectul s-a desfasurat in perioada ianuarie-iunie 2014. Buget realizat 4.000 lei.

 

Turneul de Judo pentru copii „Alina Dumitru”, (editia a II-a), desfasurat in perioada 24—25 mai 2014, in sala Lucian Grigorescu din Bucuresti (complexul sportiv Floreasca), a avut ca scop principal verificarea sportivilor inaintea startului calendarul competitional al Federatiei Romane de Judo (FRJ), la categoria de varsta U12 si U14. Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) si Clubul Sportiv al Armatei Steaua (CSA STEAUA) au fost organizatorii evenimentului sportiv, in cadrul caruia s-au inscris peste 700 de participanti, din 38 de cluburi din intreaga tara, precum CSS Steaua Bucuresti, CS Dacia Mioveni, CS Metalul Beta Buzau, CS Petrom Ploiesti, CS Unirea Focsani, CSS 1 Bucuresti, CS Dinamo Bucuresti, CSS Lugoj, CSS Drobeta Turnu-Severin, CSM Pitesti, precum si cei din Republica Moldova, fiind, totodata, invitati sa participe si sportivi din Teleorman. Cea de-a doua editie a „Turneului de Judo Alina Dumitru” s-a adresat, pentru prima data, si sportivilor din categoria de varsta U10.

Competitia s-a desfasurat individual, pe trei spatii de lupta, la categoriile de varsta si greutate valabile in anul competitional 2014, arbitrajul fiind conform regulamentului Federatiei Romane de Judo (FRJ) si regulilor de arbitraj ale Federatiei Internationale de Judo, valabile pentru anii 2014 – 2016.

Premiile puse in joc au fost pentru categoriile de varsta U-12 si U-14, castigatorii locurilor I, II si III fiind premiati cu diplome, medalii personalizate si tricouri. De asemenea, a fost realizat un clasament general (U-12 – U-14 M/F), iar pentru primele 3 clasate I – II – III si in functie de sportivii judoka clasati, s-au acordat cupe si diplome. Mai exact, potrivit clasamentului general, locul I a primit 7 puncte, locul II, 5 puncte si locul III, 3 puncte. De la fiecare echipa participanta, s-a punctat un singur sportiv pe categorie. Totodata, pentru categoria de varsta U-10 s-a realizat un clasament separat, iar castigatorii locurilor I, II si III au fost premiati cu diplome, medalii personalizate si tricouri. Turneul de Judo pentru copii „Alina Dumitru” urmareste, totodata, sa promoveze viitoarele talente ale judo-ului romanesc, avand-o drept simbol si reprezentanta de onoare pe campioana olimpica si internationala, judoka Alina Dumitru.

”Ma bucur pentru faptul ca va fi un alt gen de concurs, adica fara taxa. Apoi, cei mai buni vor primi premii, pentru stimularea lor. Vreau sa fie o sala de concurs plina cu multi copii si parinti. Eu am inceput sa fac judo la Clubul FTMB, iar apoi m-am transferat la Steaua. Aici vor ramane in calitate de antrenor. Sper ca macar unul dintre copii sa ajunga acolo unde am ajuns eu, pe treapta performantelor sportive”, declara Alina Dumitru, anul trecut. Buget realizat 23.075 lei.

 

Voluntar Ranger (editia I) – proiectul a avut ca scop formarea unui comportament responsabil fata de mediul inconjurator prin promovarea educatiei „experience outdoor” si a eco-voluntariatului. Voluntarii au fost implicati in activitati de constientizare adresate turistilor aflati in zona de platou a Bucegilor (Babele – Sfinxul – Crucea Caraiman – Piatra Arsa) si in zona Vaii Superioare a Ialomitei (Pestera – Padina – Cheile Tatarului). Voluntarii au interactionat cu 1000 de turisti, furnizandu-le informatii cu privire la importanta conservarii biodiversitatii si a turismului responsabil. Buget realizat 4.348 lei.

Trofeul FTMB ( editia a III-a) – la minifotbal s-a desfasurat in data de 15 Noiembrie 2014, la Sala „Lucian Grigorescu” (fosta Floreasca). Competitia a fost dedicata minifotbalului si a avut ca scop incurajarea exercitiului fizic si a miscarii prin promovarea unui stil de viata sanatos, promovarea tolerantei si a fair-play-ului si incurajarea spiritului de echipa. Buget realizat 5.854 lei.

Una dintre cele mai importante competitii mondiale din sfera artelor martiale, JUDGEMENT DAY – ROMANIA 2014, s-a desfasurat in perioada 29 – 30 noiembrie 2014, la Sala „Lucian Grigorescu“ (Floreasca) din Bucuresti. Evenimentul – aflat deja la cea de-a X-a editie – a fost organizat de Federatia Romana de Freestyle Kickboxing (FRFK) si Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB), reunind peste 1200 dintre cei mai buni sportivi, proveniti din peste 21 de tari.

In cadrul ceremoniei de deschidere, presedintele FRFK, dl. Adrian Dejanu, a tinut sa multumeasca invitatilor speciali ai evenimentului, reprezentanti ai celor 4 Federatii Mondiale de arte martiale care sprijina si recunosc aceasta competitie mondiala, respectiv:  Federatia Mondiala de Karate (WKA), Organizatia Mondiala de Karate, Kickboxing si Kung Fu Traditional (WTKA), Organizatia Internationala de Karate Sport (ISKA) si Federatia Mondiala a Organizatiilor de Kickboxing (WAKO).

Cea de-a X-a editie a competitiei – eveniment JUDGEMENT DAY – ROMANIA 2014 a reunit practicanti de arte martiale din toate stilurile (shotokan, goju ryu, wado ryu, wushu, kempo, kyokushin, kickboxing, MMA, K1 etc.), desfasurandu-se pe 6 suprafete de lupta si un ring, unde 70 de arbitri au putut evalua performantele sportivilor nationali si internationali. Buget realizat 2.740 lei.

 

Proiectele Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti

in Parteneriat in anul 2014

 

Aspiratii Inalte: Trofeul de Escalada Carpatic (editia a III-a) – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB), derulat de catre Alpin Club Carpatic – Competitie de escalada care a reunit toate cele 3 probe ale acestei discipline: dificultate, bouldering si viteza. Acest gen de intrecere reprezinta o premiera in peisajul sportiv romanesc, aliniindu-se la standardele internationale ale marilor concursuri europene (s-a adresat copiilor cu varste intre 7 si 13 ani). Desfasurat in luna martie 2014. Sustinere FTMB 2.900 lei.

Suntem ECO, suntem altfel – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – derulat de catre Club Turistic Ecologic Mont–Delt–Mar in perioada 07 – 11 aprilie 2014. Proiectul s-a desfasurat in saptamana dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare sub umbrela programului national „Scoala Altfel. Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” S-au desfasurat activitati extrascolare avand continut ecoturistic-sportiv si un caracter educativ-recreativ-cultural atat teoretic, cat si practic, prin workshop-uri de initiere in turismul montan, activitati de constientizare a perioadei geto-dace, cat si modul de acordare a primului ajutor in cazul situatiilor de urgenta. Sustinere FTMB 1.000 lei.

 

Tiparirea calendarului de birou „Curtea Comediantiloreditia a XIV-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – derulat de Societatea Cultural Artistica de Tineret CONCRET constand in realizarea unui numar de 800 calendare de birou pentru anul 2014, prin care s-a dorit diseminarea  intr-o maniera atractiva a informatiilor despre proiectul „Curtea comediantilor”. Proiectul s-a desfasurat in perioada 17 martie – 30 aprilie 2014. Sustinere FTMB 1.000 lei.

 

Escalada — O oportunitate pentru copiii si tinerii cu nevoi speciale – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – derulat de catre Asociatia Club Sportiv Climb Again, care a organizat saptamanal cursuri de escalada pentru 30 de copii cu nevoi speciale, a achizitionat echipamente necesare pentru practicarea/antrenarea in conditii de siguranta a copiilor si tinerilor din proiect, a organizat prima editie a competitiei de escalada pentru copii cu nevoi speciale: „Climb Again Marathon”. Proiectul s-a desfasurat in perioada aprilie – septembrie 2014. Sustinere FTMB 2.500 lei.

 

Remarcare traseu turistic Muntii Latoritei – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – derulat de catre Asociatia Turist Club Carpatic in perioada 01 – 04 mai 2014. S-au remarcat traseele turistice din Muntii Latoritei. Sustinere FTMB 1.700 lei.

 

Atelierele Curtii Comediantilor editia a XV-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – derulat de catre Societatea Cultural Artistica de Tineret CONCRET, la care au participat, in mod direct, membrii asociatiei si studenti ai UNATC, colaboratori pentru Ateliere, tineri din Rasnov si din Alba Iulia. S-au sustinut ateliere de dans medieval, ateliere de jonglerie cu poiuri, ateliere de manuire a sabiei, ateliere de scenografie, ateliere de facepainting, ateliere de teatru, ateliere de muzica. Proiectul s-a desfasurat in perioada iunie – septembrie 2014. Sustinere FTMB 2.000 lei.

 

Participare la Festivalul Montan Kackar 2014 – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – derulat de catre Asociatia Turist Club Carpatic, in urma caruia s-a facut schimb de experienta cu participanti din Grecia, Albania, Macedonia si Turcia in perioada 15 – 19 august 2014. Sustinere FTMB 1.700 lei.

 

Alaturi de noi pentru performanta – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – derulat de catre Alpin Club Carpatic. FTMB a sustinut participarea sportivilor din cadrul Alpin Club Carpatic la competitia din Arco – Italia in perioada 4 – 5 septembrie 2014. Sustinere FTMB 2.500 lei.

 

Mica saptamana de Muzica Veche (editia a VI-a) – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – derulat de catre Societatea Cultural Artistica de Tineret CONCRET, ce a prezentat publicului tanar bucurestean o serie de concerte de muzica veche menite sa imbogateasca cunoasterea culturala, sa promoveze in randul tinerilor formatii artistice ce interpreteaza muzica veche si sa evidentieze identitatea culturala europeana. Desfasurat de Societatea Cultural Artistica de Tineret CONCRET in perioada 6 – 9 noiembrie 2014 in Bucuresti. Sustinere FTMB 3.000 lei.

 

Cadouri de la Mos Craciun – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – derulat de catre Asociatia pentru Integrarea Tinerilor Dezavantajati, in perioada 8 – 16 decembrie 2014, acest proiect fiind unul caritabil, destinat unor tinere familii cu un nivel foarte redus de trai. Sustinere FTMB 1.000 lei.