Proiecte proprii si in parteneriat cu FTMB pentru anul 2015

In anul 2015, Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti a organizat si sprijinit activitati de/pentru tineret in valoare totala de 251.048 lei, din care 129.432 lei constituie sprijinul acordat de FTMB pentru ONGT-urile membre si partenere, ocazionate de punerea la dispozitia acestora a spatiilor din incinta Modern Club, Tehnic Club si imobil birouri – Turturelelor 11A, iar suma de 121.617 lei reprezinta cheltuieli financiare efectuate pentru realizarea programelor proprii si in parteneriat, astfel: suma de 91.517 lei reprezinta cheltuieli financiare efectuate pentru realizarea proiectelor proprii si a implementarii acestora, iar suma de 30.100 lei reprezinta cheltuieli efectuate pentru realizarea proiectelor in parteneriat, dupa cum urmeaza:

 

Proiectele Proprii ale Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti

realizate in Anul 2015

 

EcoCluburi pentru Natura (editia a VIII-a)– Activitatile educative planificate in cadrul proiectului au urmarit constientizarea in randul elevilor si al profesorilor a importantei conservarii biodiversitatii, dar si a implicarii, in viata societatii, ca voluntari. Am reusit sa marcam, prin activitati specifice (seminarii, videoproiectii, aplicatii practice), zile de referinta, respectiv: Ziua Internationala a Voluntariatului, Luna Plantarii Arborilor, Ziua Internationala a Biodiversitatii si Ziua Europeana a Parcurilor. De asemenea, prin metode specifice educatiei non—formale, am transmis cunostinte de leadership, inclusiv redactarea de proiecte, catre o grupa de 20 de elevi inscrisi in proiect. Acestia au fost formati ca lideri si vor participa in anul scolar urmator ca membri ai echipei de proiect.

Elevii au invatat despre CONSERVAREA SI PROTEJAREA NATURII, in mod special a padurilor si a ariilor naturale protejate, prin activitati organizate atat in Bucuresti, cat si in Parcurile Nationale si Naturale Comana, Bucegi si Piatra Craiului:

  •  excursii tematice (ecoturism, geoturism si volunturism) in Parcurile Nationale si Naturale mentionate;
  • aplicatii de alpinism/escalada si orientare turistica;
  • activitati de voluntariat si impadurire;
  • expuneri si videoproiectii cu tematica.

Acestia s-au familiarizat si cu metodele educatiei non formale, participand la mai multe workshop-uri si sesiuni de training despre leadership, scriere de proiecte, atragere de fonduri.

Au participat la activitatile programate 100 de elevi si profesori din cele 10 cluburi ecoturistice infiintate in unitatile de invatamant partenere.

Proiectul s-a derulat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Biblioteca Metropolitana Bucuresti si Asociatia “Ecologie-Sport-Turism” in perioada ianuarie – iunie 2015. Buget realizat 6.030 lei.

 

Cupa TIN (editia a III-a) – a adus de aceasta data in prim-plan competitia baschet, care s-a desfasurat la Sala Olimpia din Bucuresti, unde 117 sportivi, juniori II si Juniori III, legitimati la 11 cluburi sportive din Bucuresti s-au intrecut pentru ocuparea locurilor pe podium.

Competitia Cupa TIN a avut ca scop cresterea nivelului de constiinta al adolescentilor privind stilul de viata sanatos, evidentiind importanta activitatii fizice pentru sanatate si starea de bine, incurajarea spiritului de echipa si promovarea tolerantei si a fair play-ului.

Castigatorii locurilor I, II și III au fost premiati cu diplome, medalii si tricouri personalizate si au primit Cupa TIN potrivit locului pe care s-au clasat. De altfel, tuturor celor care s-au luptat in spiritul unei competitii fair-play, li s-au conferit diplome de clasament. Toate premiile au fost finantate de Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti.

Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, in calitate de organizator, a multumit partenerilor care au ajutat la realizarea acestui eveniment: TIN Management Grup SA, Asociatia Club KIAI, Cubul Sportiv Olimpia Bucuresti si Curierul National. Cupa TIN s-a desfasurat in perioada 09 – 10 mai 2015 cu ocazia Zilei Adolescentului. Buget realizat 8.446 lei.

 

Turneul international de Judo „Alina Dumitru“ (editia a III-a)– Spre deosebire de anii trecuti, in anul 2015, la turneu si-au anuntat participarea, intr-un numar impresionant, sportivi valorosi mai precis, 668 judoka din 43 de cluburi de judo din Bulgaria, Serbia, Moldova si Romania, devenind astfel Turneu International. Organizat de Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB), impreuna cu Clubul Sportiv al Armatei „Steaua“ Bucuresti (CSA Steaua), turneul s-a adresat  tinerilor judoka din categoriile de varsta U10, U12 si U14, si a avut ca scop principal verificarea sportivilor inaintea startului Calendarului Competitional al Federatiei Romane de Judo (FRJ) – 2015, precum si promovarea viitoarelor talente ale judo-ului romanesc, prin oferirea unei sanse de afirmare intr-o competitie internationala, avand-o ca simbol si model pe campioana olimpica si internationala judoka Alina Dumitru. Turneul de Judo pentru copii „Alina Dumitru“ are deja un succes notabil la nivel national, castigat gratie primelor sale editii din anii precedenti, cand a aparut in peisajul competitional al judo-ului autohton, fiind singurul eveniment sportiv dedicat tinerilor judoka unde nu se percepe taxa de participare. Cu timpul, turneul a devenit o rampa de lansare a tinerilor judoka intr-o viitoare cariera olimpica, in 2013 si 2014 participand in total peste 1200 de judoka la categoriile U10, U11, U12, U13 si U14 legitimati la peste 40 de cluburi sportive din tara. Turneul face parte din programele permanente ale FTMB. Dupa lupte intense, desfasurate sub semnul fair-play-ului de-a lungul celor 2 zile de concurs, s-au desemnt castigatorii, atat din Romania, cat si din Moldova si Bulgaria.Turneul a avut loc in data de 16 – 17 Mai 2015. Buget realizat 47.524 lei.

 

SCOALA DE VARA pentru copii si parinti – poiect nou FTMB –Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti a organizat la Complexul Sportiv National Snagov, impreuna cu Fundatia Paritatisches Jugendwerk Baden-Wurttemberg, care a fost si principalul finantator, proiectul ”Scoala de vara pentru copii si parinti”. Proiectul a mai avut ca parteneri Asociatia pentru Integrarea Tinerilor Dezavantajati si Asociatia Ecologie Sport Turism, carora li s-a alaturat o serie de asociatii din judetul Ilfov. Proiectul a avut ca scop principal crearea unui cadru menit sa creasca nivelul de receptivitate al parintilor si sa stimuleze constientizarea cerintei de educatie non-formala, avand ca grup—tinta familiile formate din parinti tineri cu varsta de pana la 40 de ani si copii cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani. Acest proiect a adunat un numar de 27 participanti (8 parinti, 10 copii si 9 lucratori de tineret). Parintii si copiii participanti s-au familiarizat cu metodele educatiei non-formale, fiind implicati direct in procesul educational, alaturi de cei 9 lucratori de tineret cu o indelungata experienta in domeniu, dar la prima experienta cu lucrul in grupe mixte (copii – parinti). La prima sa editie, proiectul „Scoala de vara pentru copii si parinti” s-a bucurat de un real succes si a avut un feedback pozitiv din partea tuturor participantilor. Proiectul s-a desfasurat in perioada 1 – 5 iulie 2015. Buget realizat 15.018 lei.

Judgement Day (editia a XI-a) World Cup – Eveniment creat pentru dezvoltarea si promovarea sportivilor practicanti de arte martiale, atat la nivel competitional, cat si de imagine, care aduce impreuna practicanti de arte martiale din toate stilurile si din toate tarile pentru a concura in Romania, oferind astfel un adevarat spectacol al artelor martiale si al sporturilor de contact cu un mare impact asupra publicului. Competitia a fost organizata de Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, in colaborare cu Federatia Romana de Freestyle Kickboxing (FRFK) si Clubul Sportiv JISSEN DO, in perioada 21 – 22 Noiembrie 2015, la Sala Lucian Grigorescu (fosta Floreasca) Cupa Mondiala Judgement Day editia a XI-a a adunat la start un numar impresionant de 1280 sportive din 56 de cluburi, reprezentand 6 tari, respectiv Anglia, Bulgaria, Italia, Olanda, Republica Moldova si Romania.

Apreciind impactul si valoarea impresionanta a competitiei, organizatiile internationale WTKA si WKA au hotarat, in anul 2014, sa transforme Campionatul International JUDGEMENT DAY – Romania intr-unul mondial, devenind astfel Cupa Mondiala Judgement Day.

Deschiderea oficiala a Cupei Mondiale a debutat cu defilarea cluburilor participante, urmata de un moment de reculegere in memoria victimelor tragicului accident de la Colectiv. In cadrul ceremoniei de deschidere dl. Adrian Dejanu – Presedntele FRFK—a inmanat trofee arbitrilor, cupe si diplome antrenorilor, precum si diplome de recunostinta mai multor personalitati, pentru suportul oferit in dezvoltarea Freestyle Kickboxing in Romania. Din acest peisaj nu putea lipsi Imnul tarii, care a rasunat in  Sala Lucian Grigorescu (fosta Floreasca) in interpretarea maestrului Gheorghe Turda.

Cupa Mondiala Judgement Day—editia a XI-a s-a desfasurat la urmatoarele discipline: Freestyle Semi, Freestyle Light, Freestyle Kick, Freestyle K1 Light, Freestyle K1, Muay Thai, Nunchaku Fight, Musical Form Open Hand, Musical Form With Weapons, Grappling, Self Defence, Hapkido, Traditional Kata, Kihon si Box. Buget realizat 8.312 lei.

 

Proiectele Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti

in Parteneriat in anul 2015

 

Calendarul Curtii Comediantilor – desfasurat de Societatea Cultural Artistica de Tineret CONCRET, in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti. Scopul proiectului a fost promovarea activitatilor asociatiei prin imagini si descrieri ale editiei anterioare a programului Curtea Comediantilor si a entitatilor (organizatori, parteneri, participanti). Proiectul s-a derulat in perioada ianuarie – februarie 2015. Sustinere FTMB 1.000 lei.

„Democratia in Europa” – desfasurat de catre Asociatia pentru Tineret SAKURA in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti. Proiectul a vizat promovarea drepturilor si a libertatilor cetatenesti oferite de Uniunea Europeana prin discutii despre sistemele politice din lume: diferenta dintre dictatura si democratie. Proiectul s-a derulat in luna februarie 2015. Sustinere FTMB 3.000 lei.

Trofeul de escalada pentru copii „CARPATIC” – desfasurat de Asociatia Alpin Club Carpatic (ACC) in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti. Intentia a fost ca, prin calitatea organizarii, a premiilor oferite si a nivelului sportiv ridicat sa se introduca acest concurs international in calendarul regional. S-a dorit ca Romania sa poata fi cunoscuta si apreciata nu numai pentru rezultatele obtinute, dar si prin calitatea concursurilor organizate. Proiectul s-a desfasurat in luna aprilie 2015. Sustinere FTMB 1.500 lei.

 „Voluntari in actiune” – desfasurat de catre Asociatia pentru Tineret SAKURA in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti in liceele din Bucuresti si in Centrul pentru Copii si Tineret al Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti din cadrul Tehnic Club, avand ca scop promovarea voluntariatului la nivel personal si european. Proiectul s-a derulat in luna martie 2015. Sustinere FTMB 1.300 lei.

  „Natura Altfel” – desfasurat de Asociatia Ecologie – Sport – Turism (EST) in Centrul pentru Copii si Tineret al Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti din cadrul Tehnic Club, la Biblioteca Metropolitana, precum si in Parcurile Naturale Comana si Cozia, avand ca scop durularea unor activitati specifice educatiei nonformale outdoor, extrascolare, care sa ofere posibilitatea participantilor de a (re)descoperi natura si a o proteja. S-au abordat urmatoarele tematici: padurea ca resursa vitala, schimbarile climatice, conservarea biodiversitatii prin intermediul retelei ariilor naturale protejate, ecoturismul si volunturismul. Proiectul s-a derulat in perioada martie – aprilie 2015. Sustinere FTMB 3.000 lei.

 „Realizarea albumului PEREGRINO 2 – trupa TRUVERII”– desfasurat de Societatea Cultural Artistica de Tineret CONCRET in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB). Proiectul a constat in inregistrarea/editarea unor CD-uri audio cu muzica veche, bucati muzicale aflate in repertoriul Grupului TRUVERII pentru a fi cunoscute in randul publicului contemporan. Proiectul s-a derulat in perioada martie – iulie 2015. Sustinere 1.500 lei.

„Remarcare turistica Muntii Latoritei”– desfasurat de Asociatia Turist Club Carpatic (TCC) in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) la Cabana Obarsia Lotrului, la poalele Muntilor Latoritei, judetul Valcea, cu scopul redarii circuitului turistic a noi trasee montane. Proiectul s-a derulat in luna mai 2015. Sustinere FTMB 1.800 lei.

„Concursul Romaniei de Freestyle Kickboxing”– proiect desfasurat de catre Asociatia Clubul Sportiv Jissen Do, in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, organizat sub egida Federatiei Romane de Freestyle Kickboxing, cu sprijinul Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti. Competitia s-a derulat in data de 23 mai 2015, la Sala Sporturilor Romeo Imandi din Buzau, si s-a adresat tuturor practicantilor de arte martiale, indiferent de stilul practicat. La acest eveniment au participat 17 cluburi si aproximativ 290 de sportivi. Deschiderea oficiala a evenimentului a avut loc la ora 10:00, moment in care Shihan Adrian Dejanu, centura neagra 6 Dan, a prezentat toate cluburile participante si a dat startul competitiei. Acest eveniment a fost un test premergator Campionatului Unificat de Freestyle Kickboxing WKA/WTKA, care a avut loc in Spania, in data de 3 – 8 noiembrie 2015 si Cupei Mondiale Judgement Day, care a avut loc in data de 21 – 22 noiembrie 2015 la Sala „Lucian Grigorescu” (fosta Floreasca) organizat de Federatia Romana de Freestyle Kickboxing in colaborare cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti. Sustinere FTMB 3.000 lei.

„Alaturi de noi pentru performanta” – desfasurat de Asociatia Alpin Club Carpatic (ACC) in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti. In plan intern, s-a urmarit ca Romania sa-si consolideze prestigiul dobandit, iar in plan international sscopul a constat in atragerea atentiei opiniei publice asupra activitatii desfasurate de catre organizatiile noastre (ACC si FTMB). Proiectul s-a desfasurat in luna iunie 2015. Sustinere FTMB 3.000 lei.

 „Curtea Comediantilor” – desfasurat de Societatea Cultural Artistica de Tineret CONCRET, in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti. Proiectul a avut ca scop imbogatirea cunostintelor privind cultura europeana si diversitatea acesteia, precum si dezvoltarea aptitudinilor sociale, artistice, civice, interpersonale si organizatorice ale unui grup de minimum 14 tineri, prin activitati de formare culturala non-formala. Proiectul s-a derulat in perioada iunie – septembrie 2015. Sustinere FTMB 2.000 lei.

„Trofeul Muntilor” – desfasurat de catre Asociatia de Turism Gaska, in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti. Prin acest proiect s-a dorit promovarea in randul tinerilor a noi modalitati de petrecere a timpului liber in mijlocul naturii, a unui mediu de viata sanatos, a unei educatii ecoturistice prin dezvoltarea spiritului de echipa. Proiectul s-a derulat in luna iulie 2015. Sustinere FTMB 2.500 lei.

„Mica saptamana de Muzica Veche” – desfasurat de Societatea Cultural Artistica de Tineret CONCRET, in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, in perioada octombrie – noiembrie 2015. Proiectul a avut ca scop prezentarea publicului tanar bucurestean a unei serii de concerte de muzica veche, menite sa imbogateasca cunoasterea culturala, de a promova in randul tinerilor formatiile artistice ce interpreteaza muzica veche si de a reliefa identitatea culturala europeana. Sustinere FTMB 2.000 lei.

„Cadouri de la Mos Craciun”– desfasurat de Asociatia pentru Integrarea Tinerilor Dezavantajati si Asociatia Tinerilor pentru Cultura, Arta si Sport in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, in data de 17 decembrie 2015. Scopul: stimularea unui comportament responsabil prin implicarea in activitati de educatie non-formala si voluntariat. Sustinere FTMB 1.500 lei.