Proiecte realizate si sustinute de FTMB in 2016

    In anul 2016, Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, a organizat si sprijinit activitati de/pentru tineret in valoare totala de 239.836 lei, din care 151.733 lei constituie sprijinul acordat de FTMB prin societatea TIN Management Grup SA pentru ONGT-urile membre si partenere, ocazionate de punerea la dispozitia acestora a spatiilor din incinta Modern Club, Tehnic Club si imobil birouri – Turturelelor 11A, iar suma 88.102 lei reprezinta cheltuieli efectuate pentru realizarea programelor proprii si in parteneriat, astfel: suma de 48.857 lei reprezinta cheltuieli efectuate pentru realizarea proiectelor proprii si a implementarii acestora, suma de 29.960 lei reprezinta cheltuieli efectuate pentru realizarea proiectelor in parteneriat, iar suma de 9.285 lei reprezinta realizarea de materiale promotionale, dupa cum urmeaza:

a

 Proiecte proprii 2016

a

trofeul-ftmb

Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) in colaborare cu Clubul Central de Sah (CC-ȘAH) au organizat in data de 5 martie 2016, la Centrul pentru Copii și Tineret din incinta Tehnic Club, Trofeul FTMB care la a IV-a sa editie s-a desfasutat la Sah. Competitia s-a derulat in spiritul promovarii sportului pentru toti, al fair-play-ului, al bunei intelegeri si al unei mai bune cunoasteri de sine. Participantii la acest trofeu au fost tineri, baieti si fete, cu varsta cuprinsa intre 15 si 20 de ani inclusiv, veniti din mai multe institutii de invatamant din Municipiul Bucuresti si judetul Ilfov. Tuturor participantilor li s-au acordat “Diploma de Participare” iar primilor trei clasati (baieti si fete) li s-au acordat diplome, medalii, cupe si alte premii in obiecte. Organizatorii au asigurat participarea la manifestare gratuit (fara taxe de participare) si au pus la dispozitia concurentilor toate materialele sportive necesare unei bune desfasurari a competitiei. Buget cheltuit 3.318 lei

a

a

a

wka-wtkaFundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB)  impreuna cu Federatia Romana de FREESTYLE KICKBOXING (FRFK) si Clubul Sportiv JISSEN DO, au organizat in perioada 6 – 8 mai 2016 Campionatul European de Arte Martiale WKA – WTKA competitie – eveniment creata pentru dezvoltarea si promovarea tinerilor practicanti de arte martiale, atat la nivel competitional cat si de imagine, care aduce la start practicanti ai urmatoarelor stiluri de luptă: Freestyle Semi/Light/Kick, Freestyle K1/K1 Light, Traditional Karate, Musical Form, Muay Boran, creand astfel un adevarat spectacol al artelor martiale si al sporturilor de contact cu un mare impact asupra publicului. Organizatorii au adunat in Sala Polivalenta un numar de 762 de sportivi din 7 tari, 32 de arbitrii si 56 de antrenori si profesori care s-au intrecut cu darzenie sa cucereasca un mult ravnit loc pe podium. Buget cheltuit 11.918 lei

a

a

a

ftmb

Aniversare 26 de ani de la infiintarea Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti – Avand in vedere ca in luna mai 2016, s-au implinit 26 de ani de la infiintarea Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, S-a organizat un eveniment aniversar ce a avut loc la Ecran Club – Buget cheltuit 1.417 lei.

a

a

a

  scoala-de-varaProiectul “Scoala de Vara pentru Copii si Parinti” – editia a II-a: In perioada 31 August – 03 Septembrie 2016 s-a derulat la Complexul National Sportiv Snagov (Baza noua) cea de-a doua editie a proiectului Scoala de vara pentru copii si parinti, unde s-au organizat  atelierele de educatie non formala. Acest proiect a fost organizat si finantat de Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti  in parteneriat cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Mehedinti, Fundatia Judeteana pentru Tineret Dambovita, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Ilfov, Asociatia pentru Integrarea Tinerilor Dezavantajati, Asociatia Club Kiai, Asociatia Turist Club Carpatic si Asociatia pentru Tineret Motion. La acest proiect au participat 28 de personae, din care: 11 copii, 8 parinți, 6 lucratori de tineret, 1 treiner si 2 organizatori. La final a avut loc si debriefing-ul, analizand modul de organizare si implementare a activitatilor organizate de catre participanti, precum si a gradului de atingere a obiectivelor de invatare propuse pentru fiecare dintre ele. Pentru copii, parinti si lucratorii de tineret s-au acordat diplome de participare la cea de-a doua editie a Scolii de vara pentru copii si parinti.  Buget cheltuit – 12.261 lei.

a

challenge-cup

Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) impreuna cu Federatia de Karate Kyokushin si cu Clubul Budo Gym au organizat in perioada 14 – 15 octombrie 2016, la Sala Apollo din Bucuresti, BUCHAREST CHALLENGE CUP. Ajunsa la cea de-a patra editie, BUCHAREST CHALLENGE CUP este primul eveniment de amploare organizat sub egida proaspetei Federatii de Karate Kyokushin, infiintata in tara noastra.  De la o editie la alta sunt din ce in ce mai multe cluburi participante si din ce in ce mai multi sportivi inscrisi in diverse organizatii de karate din Romania. Anul acesta au raspuns invitatiei noastre 33 de cluburi din Romania, 3 cluburi din Suedia si 2 cluburi din Spania, care au reunit un numar impresionant de 400 de sportivi. Buget cheltuit – 3.840 lei

a

poster-jd-2016

Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB)  impreuna cu Federatia Romana de FREESTYLE KICKBOXING (FRFK) si Clubul Sportiv JISSEN DO, au organizat in perioada 12 – 13 Noiembrie 2016, la Sala Sporturilor Concordia Chiajna, Cupa Mondiala Judgement Day editia a XII-a, la care au participat un numar de 800 de sportivi din 60 de cluburi reprezentand 8 tari, respectiv Anglia, Azerbaijan, Italia, Iran, Olanda, Republica Moldova si Romania, ale caror performante au fost evaluate de 42 de arbitri internationali.  Buget cheltuit 7.091 lei.

a

a

a

a

a

gala-tinFundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, a organizat in 16 Decembrie 2016, prima editie a evenimentului Gala Premiilor “TIN” (Tineret Inventiv Nonformal), eveniment ce a avut ca scop principal recompensarea ONGT-urile membre si partenere active in domeniul activitatilor de si pentru tineret, cat si a partenerilor FTMB, constituind un impuls pentru cresterea implicarii cat mai multor tineri in proiecte si initiative de si pentru tineret. Gala Premiilor TIN a recunoscut efortul celor care implică tinerii in mod activ in comunitate, fiind structurata pe 7 (sapte) sectiuni: tineret si voluntariat, antreprenoriat, turism si ecologie, social, sport, arta si cultura, presa de tineret. Alaturi de ONGT-urile membre si partenere, au fost recunoscute si eforturiile structurilor nationale Fundatia Nationala pentru Tineret (FNT), Consiliul Tineretului din Romania si Conventia Nationala a Fundatiilor pentru Tineret, precum si directiile respectiv Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Ilfov. Buget cheltuit 6.012 lei

a

Proiecte in Parteneriat 2016

a

scatSocietatea Cultural Artistica pentru Tineret ConcretCalendarul Curtii Comediantiilorproiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB). Proiectul s-a derulat in luna februarie 2016 constand in realizarea calendarelor de birou „Curtea Comediantilor” prin care s-au promovat activitatile proiectului prin imagini si descrieri ale programului Curtea Comediantilor. Suma alocata proiectului – 1.000 lei (suma solicitata a fost de 600 lei, iar restul de 400 lei au fost redirectionati catre “Curtea Comedioantilor – Atelier European de Arta Medievala si Renascentista”).

a

a

proiect-tineret-ghizi-turisticiAsociatia Turistica Ghizii Romaniei. Ecologizare Iezer Papusaproiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB). Proiectul s-a derulat in perioada martie – aprilie 2016 in Bucuresti, Campulung Muscel, Cabana Voinea si Masivul Iezer Papusa – Cabana Cuca si a avut ca scop dezvoltarea responsabilitatii, celor 30 de tinerii bucuresteni implicati, privind protectia mediului si incurajarea implicarii acestora in proiecte si actiuni de igienizare. Sustinere FTMB 3.000 lei.

a


estAsociatia Ecologie Sport Turism. 
Natura Altfelproiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB). Proiectul s-a derulat in perioada 22 Martie – 22 Aprilie 2016 la Centrul pentru Copii si Tineret a FTMB din cadrul Tehnic Club, la Biblioteca Metropolitana, precum si in Parcurile Naturale Comana si Bucegi, Padurea Pusnicu, avand ca scop derularea unor activitati specifice educatiei nonformale outdoor, extrascolare care sa ofere posibilitatea participantilor de a (re)descoperi natura si a o proteja. Sustinere FTMB 3.000 lei.

a

climb-again

Asociatia Club Sportiv Climb Again. Trofeul fara limite – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB). Proiectul s-a derulat in luna Iunie 2016 in Bucuresti avand ca scop organizarea unui concurs de escalada care sa promoveze escalada ca un instrument de integrare sociala, scolara si profesionala in randul unor copii si tineri cu nevoi speciale. Sustinere FTMB 3.000 lei.

 a

a

proiect-tineret-pasi-spre-gradinita

Asociatia Alpin Club Carpatic (ACC). Alaturi de noi pentru performanta proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB). Proiectul s-a derulat in perioada 10-12 Iunie 2016 in Austria avand ca scop consolidarea prestigiului  dobandit pe plan international. Sustinere FTMB 2.500 lei.

 a

a

turist-club-carpaticAsociatia Turist Club Carpatic (TCC). Trofeul Carpatic 20 ani – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB). Proiectul s-a derulat in luna Iulie 2016 in Masivul Bucegi avand ca scop promovarea turismului montan in randul tinerilor prin schimb de experienta cu alte organizatii neguvernamentale de/pentru tineret de profil din tara. Suma alocata proiectului – 2.500 lei (suma solicitata a fost de 1.700 lei, iar restul de 800 lei au fost redirectionati catre “Scoala de vara pentru copii si parinti”, la solicitarea TCC, devenind astfel parteneri ai FTMB la acest proiect).

a

a

scatSocietatea Cultural Artistica pentru Tineret Concret. Curtra Comediantiilor – Atelier de Arta Medievala si Renascentistaproiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB). A contribuit la imbogatirea cunostintelor privind cultura europeana si diversitatea acesteia, precum si la dezvoltarea aptitudinilor sociale, artistice, civice, interpersonale si organizatorice, ale unui grup de minim 14 tineri, prin activitati de formare culturala non-formala. Sustinere FTMB 2.900 lei.

a

 

proiect-tineret-pasi-spre-gradinita

Asociatia Alpin Club Carpatic (ACC). Alaturi de noi pentru performantaproiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB). Proiectul s-a derulat in perioada 02 – 04 Septembrie 2016 in Italia, ARCO avand ca scop consolidarea prestigiului dobandit pe plan international. Sustinere FTMB 2.760 lei.

 a

 a

sakuraAsociatia pentru Tineret SAKURA. Integrare si Fotbal Stradalproiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB). Acest proiect a avut o durata mai mare decat cel preconizat sa aiba loc in parteneriatul cu FTMB. Astfel echipa noastra a inclus si etapa a II a proiectului de diseminare si evaluare. In cadrul actiunii au luat parte cei doi parteneri si anume: ONG SAKURA si FTMB, alaturi de alti actori la nivel European si Local. Actiunea s-a desfasurat in perioada: 20 Aprilie 2016 – 30 Noiembrie 2016 care a avut doua etape. Pe durata activitatilor au fost  implicati 60 de participanti si actori ai institutiilor locale din Bucuresti si Ilfov. Alaturi de voluntarii Romania au luat parte si voluntari Europeni (Turcia si Italia) si Asiatici (Malaysia) si mai multe institutii de invatamant din Bucuresti si Ilfov. In acest proiect au interactionat cu grupul tinta reprezentat de un numar de peste 680 de elevi si cadre didactice care au invatat si au discutat despre toleranta prin sport si au conlucrat prin metode educationale nonformale. Acestia au exersat modul de comunicare non-formal si s-au ghidat dupa principile sportive de Fair-Play. In echipele de lucru au fost cooptate si fete care sa joace fotbal alaturi de baieti. Acesta activitate a incurajat comunicarea si derularea activitatilor de grup si echipa prin respectarea balatei de gen, astfel s-a incurajat toleranta si medierea de gen. Sustinere FTMB 3.000 lei.

a

gascaAsociatia de Turism GASKA Bucuresti. Trofeul Muntiilor proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB). Promovarea in randul tinerilor a unor noi modalitati de petrecere a timpului liber in mijlocul naturii, a unui mediu de viata sanatos, a unei educatii ecoturistice prin dezvoltarea spiritului de echipa. Sustinere FTMB 3.000 lei.

a

a

a

scat

Societatea Cultural Artistica pentru Tineret Concret. Mica Saptamana de Muzica Vecheproiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB). S-a prezinte publicului tanar bucurestean o serie de concerte de muzica veche menite sa imbogateasca cunoasterea culturala. A promovat in randul tinerilor formatiile artistice ce canta muzic. Sustinere FTMB 3.000 lei.

a

a

aitd

Asociatia pentru Integrarea Tinerilor Dezavantajati. Cadouri de la Mos Craciunproiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB). Proiectul s-a desfasura in data de 17 decembrie 2016 si a ajutat 11 famili si 29 de copii sa simta ca societatea in care traiesc se gandeste ca ei sa aiba Sarbatori Fericite. Sustinere FTMB 1.500 lei.