La pas prin București

Cu pasul, ochiul și sufletul prin București (septembrie – decembrie 2012)

Lansarea proiectului (26 septembrie) pentru anul școlar 2012 – 2013 a avut loc la sediul Bibliotecii Metropolitane București, partenerul nostru în proiect, alături de Asociația Ecologie – Sport – Turism, Asociația Komunitas, Curierul Național. La eveniment au participat 40 de elevi și profesori, din 8 licee bucureștene care fac parte din proiectul nostru. În cadrul au fost prezentate proiectul ce fost derulat anul trecut, precum și proiectul și evenimentele care vor derula pe parcursul acestui an școlar.

Atelier de arhitectură și oraș (05 octombrie) a avut loc în Sala de Conferințe – Tehnic Club, unde primul atelier din cadrul proiectului a fost susținut de 4 profesioniste în domeniu: Irina Popescu – Criveanu, Ioana Tudora și Irina Tulbure și Miruna Tirca (din partea Asociației Komunitas, partenerul nostru în proiect). La eveniment au participat 40 de elevi și profesori, din 8 licee bucureștene care fac parte din proiectul nostru. Atelierul a inclus pe lângă o parte teoretică și o parte aplicativă tinerii în cadrul căreia tinerii au pus în aplicare elementele teoretice însușite din prima parte a atelierului, prin parcurgerea a patru trasee din zona adiacentă sediului F.T.M.B.

Atelier de fotografie (12 octombrie 2012) a avut loc în Sala de Conferințe – Tehnic Club, al doilea atelier din cadrul proiectului, ce a fost susținut de Marius Hălmăgeanu (din partea Asociației Ecologie-Sport-Turism, partenerul nostru în proiect). La eveniment au participat 25 de elevi, din 6 licee bucureștene care fac parte din proiectul nostru. Atelierul a inclus o scurtă introducere în lumea fotografiei (reguli pentru a realiza o fotografie reușită, analiza unor fotografii, etc).

Turul ghidat prin București (20 octombrie 2012) a reprezentat partea aplicativă a atelierului de fotografie și a constat în realizarea unui traseu de 13 km, între Casa Presei Libere – Centrul Istoric. De-a lungul realizării traseului, tinerii au încercat să surprindă orașul prin fotografie. La eveniment au participat 17 de elevi, din 6 licee bucureștene care fac parte din proiectul nostru.

Expoziția (20 octombrie – 14 noiembrie 2012) a inclus 28 de fotografii ale tinerilor ce au participat la turul ghidat prin București. În cadrul evenimentului a avut loc pe lângă vernisajul expoziței, care a încheiat prima parte a proiectului (partea individuală) și premierea câștigătorilor la concursul individual de fotografie. La evenimentul care a avut loc pe 14 noiembrie 2012, în Sala de Conferințe a Tehnic Club, au participat 30 de elevi și profesori din cele 6 licee partenere în proiect.