Ecocluburi pentru natură

Ecocluburi pentru natură (ianuarie – iunie 2012) este un program de promovare a eco-voluntariatului în școlile și liceele din București, realizat în parteneriat cu Asociația Ecologie-Sport-Turism. În cadrul proiectului, s-au derulat :
1. 4 workshop-uri dedicate (drumețiilor montane și protecției și importanței pădurilor, impactului negativ al deșeurilor, consumului responsabil, colectării și reciclării deșeurilor și ecoturismului și ecosporturilor);
2. un concurs sportiv-reacreativ – “Trofeul Pro-natura”;
3. reîmpăduriri;
4. dezbateri;
5. 3 aplicații – Parcul Național Bucegi, Parcul Național Măcin, Parcul Național Pădurea Craiului.
În cadrul proiectului au fost implicați 18 profesori și 385 de elevi din 15 licee din București.

Ecocluburi pentru natură (septembrie – decembrie 2012)

Lansarea proiectului (21 septembrie) pentru anul școlar 2012 – 2013 a avut loc la sediul Bibliotecii Metropolitane București, partenerul nostru în proiect, alături de Asociația Ecologie – Sport – Turism, Romsilva, R.N.P., Apa Nova. La eveniment au participat 40 de elevi și profesori, din 15 licee bucureștene care fac parte din proiectul nostru. În cadrul evenimentului au fost prezentate proiectul și evenimentele care vor derula pe parcursul acestui an școlar.

Sesiuni de informare în licee despre proiect, în perioada 03 – 20 octombrie, angajați ai Departamentului Strategie Programe și voluntari ai AEST au fost în liceele partenere unde au realizat o campanie de informare despre proiect. In cadrul liceelor partenere, la aceste acțiuni au participat peste 120 de tineri care vor fi implicați în acțiunile proiectului pe parcursul anului școlar 2012 – 2013.

Workshop-uri pe tema “Drumeția montană”, în perioada 24 – 26 octombrie, angajați ai Departamentului Strategie Programe și voluntari ai A.E.S.T. au realizat două workshop-uri pe această temă. La cele două workshop-uri organizate la Tehnic Club (Sala de Conferințe) au participat peste 60 de tineri din liceele partenere ale proiectului.

Aplicația ecoturistică, a urmat celor două workshop-uri despre drumeția montană (27 octombrie). La aplicația care a avut loc în Parcul Natural Bucegi au participat 45 de elevi și profesori din liceele partenere ale proiectului, precum și câțiva voluntari ai A.E.S.T.

Workshop-ul pe tema “Tehnici de deplasare pe un traseu montan”, în luna noiembrie 2012, voluntari ai A.E.S.T. au realizat un workshop pe această temă. La workshop-ul organizat la Tehnic Club (Sala de Conferințe) au participat peste 40 de tineri din liceele partenere ale proiectului.

Aplicația ecoturistică, a urmat workshop-ului dedicat tehnicilor de deplasare pe un traseu montan (08 decembrie). La aplicația care a avut loc în “Canionul 7 scări ” (jud. Brașov), au participat 40 de elevi și profesori din liceele partenere ale proiectului, precum și câțiva voluntari ai A.E.S.T.

Voluntariatul o oportunitate pentru tineri (martie – iunie 2012), este un proiect dedicat formării voluntarilor F.T.M.B., proveniți din cadrul liceelor partenere în proiectul ”Ecocluburi pentru natură”. Au fost abordate tematici specifice organizatorilor și animatorilor pentru proiecte de tineret: comunicarea și lucrul în echipă, asociativitatea în rândul tinerilor, cultura organizațională, managementul de proiect, atragerea de resurse și animația socio-educativă.
Tinerii au fost informați cu privire la oportunitățile de voluntariat și de dezvoltare personală pe care le au prin implicarea în proiecte de voluntariat. La curs au participat 15 tineri din liceele bucureștene. În urma evaluării finale, doar 8 dintre aceștia au fost incluși în echipa de proiect care va lucra alături de angajații de la Departamentului Strategie Programe, la viitoarele proiecte F.T.M.B., începând cu luna septembrie, în baza unui contract de voluntariat pe o durată de minim 6 luni.

Ecocluburi pentru natură,Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti,asociatii si fundatii bucuresti,fundatii tineret bucuresti,asociatii tineret bucuresti,fundatii bucuresti,stiri pentru tineret,organizatii de tineret,organizatii nonprofit de tineret,organizatii nonguvernamentale,organizatii nonguvernamentale de tineret,ziua tineretului,proiecte pentru tineri,proiecte europene pentru tineri,programe europene pentru tineri,programe europene pentru tineret,proiecte tineret,citate despre tineri