1Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati se sarbatoreste pe 3 decembrie, in fiecare an. Aceasta zi a fost adoptata de ONU in 1992, pentru a motiva populatia sa inteleaga efectele dizabilitatilor si pentru a combate discriminarea. Organizatia Natiunuilor Unite (ONU) doreste sa responsabilizeze populatia cu privire la integrarea persoanelor cu dizabilitati in societate.

Secretarul Genereal al ONU mentioneaza: „In aceasta zi, va indemn pe toti sa recunoastem ca lupta impotriva saraciei, maladiilor si discriminarii nu va fi castigata atat timp cat nu vor exista legi focusate si concrete, politici şi programe care sa urmareasca drepturile tuturor, in special a persoanelor cu dizabilitati. Va indemn sa continuam eforturile de respectare a angajamentelor fata de acest grup social si va indemn sa integram persoanele cu dizabilitati in programele noastre, nu doar in calitate de beneficiari, dar si agenti activi ai schimbarii, care pot aduce contributii valoroase la atingerea scopurilor noastre comune”

2Ieri, de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, la Centrul pentru Copii si Tineret din cadrul Tehnic Club – Calea Serban Voda, nr.213, sector 4, Bucuresti, s-a organizat de catre Asociatia DOWN Bucuresti cu sprijinul Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) un mic moment cultural dedicat acestei zile.