Pe langa Sf. Valentin, azi este sarbatorita Ziua Internationala a Cartii Daruite. Ideea acestei zile a venit din impulsul de a trezi dragostea pentru carti in randul celor tineri, mai ales a copiilor. Aparut initial in Marea Britanie, obiceiul de a darui carti tinerilor, pe 14 februarie, a facut inconjurul lumii. Sunt organizate in acest scop numeroase centre de colectare unde, donatori si primitori, toti iubitori ai cartilor, se-ntalnesc si discuta despre pasiunea lor comuna.
Altii se indreapta spre biblioteci, scoli, centre de caritate unde cartile vor fi primite cu bucurie. Este foarte obisnuit, de asemenea, in aceasta Zi Internationala a Cartii Daruite, sa fie „uitate” volume in statiile de metrou, cafenele sau pe bancile din parcuri. Pentru a fi gasite si citite de cei care vor trece pe-acolo.
Este ziua in care dragostea pentru carti trebuie impartasita. Cu cei dragi, cu oameni necunoscuti, poate chiar cu cei care n-au deschis o carte niciodata. Iar aceasta sarbatoare poate continua. In fiecare zi. Ca si dragostea pentru oameni. Sursa: https://www.literaturadeazi.ro/panoramic/ziua-internationala-a-cartii-daruite?fbclid=IwAR0L_aZE7Lp4Qr962V3PVPojR-ZtnldDwIdPIEf5cujlT_7hrg6rUetpwyw