ftmb-scoala de vara 4In perioada 01.07.2015-05.07.2015, Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti a organizat la Complexul Sportiv National Snagov impreuna cu Fundatia Paritatisches Jugendwerk Baden-Wurttemberg, care a fost si principalul finantator, proiectul ”Scoala de vara pentru copii si parinti”. Proiectul a mai avut ca parteneri Asociatia pentru Integrarea Tinerilor Dezavantajati si Asociatia Ecologie Sport Turism, de asemenea si o serie de asociatii din Judetul Ilfov.ftmb-scoala de vara 5

Proiectul a avut ca scop principal crearea unui cadru menit sa creasca nivelul de receptivitate al parintilor si sa stimuleze constientizarea nevoii de educatie non-formala, avand ca grup tinta familiile formate din parinti tineri cu varsta de pana in 40 de ani si copii cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani.

ftmb-scoala de vara 10Acest proiect a adunat un numar de 27 participanti ( 8 parinti, 10 copii si 9 lucratori de tineret ).

Parintii si copii participanti s-au familiarizat cu metodele educatiei non-formale, fiind implicati direct in procesul educational, alaturi de cei 9 lucratori de tineret cu o indelungata experienta in domeniu, dar la prima experienta cu lucrul in grupe mixte (copii-parinti).

La prima sa editie, proiectul „Scoala de vara pentru copii si parinti” s-a bucurat de un real succes si a avut un feedback pozitiv din partea tuturor participantilor.


ftmb-scoala de vara 6
ftmb-scoala de vara 7