Proiecte proprii si in parteneriat pentru anul 2020

Proiecte proprii ale Fundatiei pentru Tineret a Municipiulu Bucuresti

aprobate pentru anul 2020

 

Teatru FTMB – Eveniment cultural. Obiectivul principal este organizarea unui festival de teatru pentru liceenii si studentii din Bucuresti, iar scopul este promovarea culturii prin teatru in randul elevilor de liceu și studentilor din Bucuresti.

Programat pentru perioada Februarie – Martie 2020.

 

Zilele FTMB – 30 ANI  – manifestare cultural—artistica adresata iubitorilor de muzica (folk, rock, pop etc)  si nu numai. Proiectul este unul aniversar si isi doreste sa aduca cat mai multi tineri pentru a sarbatorii printr-un manifest cultural. In anul 2020, la cei 30 de ani de activitate FTMB propune cresterea vizibilitatii FTMB.

In cadrul acestui proiect se introduce actiunea Eu sunt proful tau de sport –  actiune din cadrul proiectului Nascut pentru Sport initat de catre Asoictaia Junior Sport.

Programat pentru perioada 29-30 Mai 2020.

 

 

 

Scoala de Vara pentru Copii si Parinti (editia a V-a) – crearea unui cadru menit sa creasca nivelul de receptivitate al parintilor pentru non-formal si care sa stimuleze constientizarea nevoii de educatie non-formala.

Programat pentru perioada Iunie – August 2020.

 

 

 

 

Fundatia Pentru Tineret Bucuresti

Cupa ,,SHIN DAITO” de Pangration Athlima  – Competitie-eveniment, creat pentru dezvoltarea şi promovarea sportivilor practicanti de arte martiale, atat la nivel competitional cat si de imagine.

FTMB este co-organizator pentru acest eveniment prin care se doreste promovarea  in randul tinerilor atat  a sportului Pangration Athlima cat si a sportului, artei si culturii in general.  Eveniment sportiv organizat de Clubul Shin Daito Bucuresti impreuna cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti.

Programat pentru luna Noiembrie  2020.

Fundatia Pentru Tineret Bucuresti

 

 

Workshop FTMB educatie pentru tineri SPORT PSY – Proiect ce presupune organizarea de workshop-uri pentru tineri profesori, tineri parinti, tineri in general – inclusiv cei defavorizati si tineri antrenori la diferite discipline sportive, din Bucursti.

Programat pentru luna Septembrie 2020.

 

 

 

Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti a alocat pentru anul 2020 suma de 80.000 lei pentru proiectele in parteneriat dupa cum urmeaza:

 

Pasi peste Granita editia a IV-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Alpin Club Carpatic in perioada 06 – 11 Ianuarie 2020, pe plan international proiectul isi doreste ca Romania sa-si consolideze prestigiul dobandit, iar pe plan intern isi propune sa aduca in atentia opiniei publice activitatea desfasurata de catre organizatiile noastre (ACC si FTMB). Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Constientizarea pericolelor in munti! editia a II-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Turistica “Ghizii Romaniei” perioada 31 Ianuarie – 02 Februarie 2020, proiectul are ca scop cresterea gradului de constientizare a pericolelor de pe timpul iernii la care ne expunem in momentul unor drumetii. Buget alocat de FTMB 2.550 lei.

Piesa de Teatru – – „Destine” adaptat dupa Trei surori. De Cehov – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Montage in perioada 15 Ianuarie—10 Mai 2020, proiectul are ca scop dezvoltarea creativitatii tinerilor, imbogatirea culturii, dezvoltarea aptitudinii si tehnici noi. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Tiparire Calendar Curtea Comediantilor – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Societatea Cultural Artistica pentru Tineret “CONCRET” in perioada 10 Ianuarie – 28 Februarie 2020, proiect ce are ca scop promovarea activitatilor proiectului prin imagini si descrieri ale editiei anterioare a programului Curtea Comediantilor. Buget alocat de FTMB 600 lei.

Realizarea unui album (CD) cu muzica medievala Comediantilor – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB)  – Proiect derulat de catre Societatea Cultural Artistica pentru Tineret “CONCRET” in perioada 25 Februarie – 30 Noiembrie 2020, proiect ce are ca scop inregistrarea si prelucrarea inregistrarilor deja existente in vederea punerii lor pe cel putin un nou album muzical cu muzica veche, editarea a cel putin un nou CD audio de muzica veche (medievala) ce reprezinta preocuparea unor tineri ce activeaza in cadrul organizatiei. Buget alocat de FTMB 900 lei.

Despre carti, cu autorii editia a II-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Montage in perioada 01 Februarie—15 Aprilie 2020, proiectul are ca scop dezvoltarea creativitatii tinerilor, imbogatirea culturii, dezvoltarea aptitudinii si tehnici noi. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Sunt Solidar – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia pentru Tineret SAKURA in perioada 01 Martie – 20 Aprilie 2020, principalul obiectiv al proiectului este de invatare si intelegere  a conceptului de solidaritate, dialogul intercultural si insertia sociala: incurajarea tinerilor dezavantajati si izolati de a participa di de a-si dezvolta abilitati noi de comunicare si implicare sociala prin derularea de activitati locale in comunitatile din Ilfov. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Atelier de arta – proiect in parteneriat parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Montage in perioada 02 Martie – 13 Mai 2020, proiectul are ca scop dezvoltarea creativitatii tinerilor, imbogatirea culturii, dezvoltarea de aptitudini si tehnici noi. Buget alocat de FTMB 850 lei.

Trofeul Padurii! Editia a XV-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Ecologie – Sport – Turism in perioada 01 Martie—30 Aprilie 2020, proiectul are ca scop implicarea elevilor in activitati sportiv aplicative de cunoastere si dezvoltare personala. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Campionatul National de Freestyle Kickboxing – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Clubul Sportiv Jissen Do in luna Martie 2020, proiectul are ca scop revitalizarea activitatii educative extrascolare la nivelul unitatilor de invatamant si a cluburilor si asociatilor sportive prin initierea si implicarea unui numar mai mare de elevi in sport. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Cadouri de la Iepuras – proiect în parteneriat  cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia pentru Integrarea Tinerilor Dezavantajati in parteneriat cu Asociatia pentru Cultura Arta si Sport in perioada martie – Aprilie 2020, proiectul are ca scop darurirea unui moment de bucurie pentru cateva tinere familii dezavantajate din punct de vedere social si material. Buget alocat de FTMB 1.050 lei.

Budo Gym Spring Cup editia a VII-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Clubul Sportiv BUDO GYM in data de 21 Martie 2020, proiectul are ca scop sprijinitrea dezvoltarii personalitatii umane pe multiple planuri, in spiritul conservarii echilibrului social din punct de vedere etic, fizic si moral. Stimularea spiritului de echipa si spiritului competitional. Atragerea tineretului si implicarea activa a acestuia in desfasurarea evenimentului, ca particiant si sustinator. Promovarea competitiei si a spiritului acesteia in mass-media. Buget alocat de FTMB 2.000 lei.

Hai la Joaca! – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Turistica Ghizii Romaniei in perioada 09 – 12 Aprilie 2020, proiectul are ca scop infrumusetarea si imbunatatirea locului de joaca al unei institutii de invatamant dintr-o zona rurala selectata, constientizarea nevoilor copiilor din mediul ruralprecum si cresterea calitatii invatarii prin amenajarea in cel putin o unitate de invatamant a unui loc de joaca.. Buget alocat de FTMB 2.000 lei.

Dansez cu … cine vreau eu! editia a III-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Mihai in data de 25 Aprilie 2020, proiectul are ca scop integrarea copiilor si tinerilor cu dizabilitati in societate prin crestera stimei de sine si a increderii in fortele proprii a acestora. Buget alocat de FTMB 2.000 lei.

InfoVoluTeen – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Ecologie – Sport – Turism in perioada 01 – 30 Mai 2020, proiectul are ca scop incurajarea voluntariatului in randul adolescentilor prin intermediul propriilor proiecte de tinert. Buget alocat de FTMB 850 lei.

Curtea Comediantilor – Atelier European de Arta Medievala, Renascentista si Traditionala – editia a XXI-a proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Societatea Cultural Artistica pentru Tineret “CONCRET” in perioada 01 Mai – 31 Octombrie 2020, proiectul are isi propune sa contribuie la imbogatirea cunostintelor privin cultura europeana si diversitatea acesteia, precum si la dezvoltarea aptitudinilor sociale, artistice, civice, interpersonale si organizatorice (comunicare, lucru in echipa, spirit de initiativasi asocierea in vederea realizarii unui obiectiv comun, dezinhibare, dezvoltarea inteligentei emotionale, depasirea prejudecatilor si educarea tolerantei, aptitudini de lucru intr-un mediu intercultural), al unui grup de minim 18 tineri, prin activitati de formare culturala non-formala. Buget alocat de FTMB 2.850 lei.

Natura Altfel! proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Ecologie – Sport – Turism in perioada 01 Mai – 30 Iunie 2020, proiectul are ca scop implicarea elevilor si profesorilor in activitati extrasolare specifice educatiei non-formale outdor care sa le ofere posibilitatea de a (re)descoperii natura si a invata sa o respecte si sa o protejeze. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Impreuna Prieteni editia a III-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia DOWN Bucuresti in data de 01 Iunie 2020, proiectul are ca scop dezvoltarea capacitatilor sportive si a abilitatilor de miscare a copiilor si tinerilor cu Sindrom Down intr-un mediu favorabil socializarii. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Trofeul fara limite editia a VI-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia CLIMB AGAIN in perioada Iunie 2020, proiectul are ca scop organizarea unui eveniment-petrecere de escalada prin care sa promoveze escalada ca fiind un instrument de integrare sociala, scolara si profesionala cat si o metoda complementara de terapie, in randul a 36 copii si tineri cu nevoi speciale din Municipiul Bucuresti. Buget alocat de FTMB 2.500 lei.

 

Tabara de ecologizare, igienizare si remarcare editia a IV-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Turist Club CARPATIC in perioada 12 – 14 Iulie 2020, proiectul are ca scop curatarea Traseelor Marcate din muntii Buila – Vanturarita, obtinerea unor poteci sigure si valorificarea turistica a zonei unde se desfasoara proiectul. Buget alocat de FTMB 2.000 lei.

Aventuri in Gaska editia II — proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia de Turism Gaska in perioada 21 – 26 Iunie 2020, proiectul are ca scop oferirea unei alternative sanatoase de petrecere a timpului liber, intr-un cadru armonios,  invatand lucruri noi si socializand cu alti tineri de aceeasi varsta. Initierea in turismul montan, a importantei protectie mediului, promovarea unor principii sanatoase de dezvoltare individuala. Buget alocat de FTMB 2.000 lei.

Alaturi de noi pentru performanta – proiect in parteneriat parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Alpin Club Carpatic in perioada 03 – 13 Iulie 2020, proiectul isi propune ca pe plan international dorim ca Romania sa-si consolideze prestigiul dobandit, iar pe plan intern dorim sa aducem in atentia opiniei publice activitatea desfasurata de catre organizatiile noastre (ACC si FTMB). Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Trofeul Muntiilor editia a VII-a — proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia de Turism Gaska in perioada 24 – 26 Iulie 2020, proiectul isi propune promovarea turismului ecologic in randul tinerilor bucuresteni ca o alternativa sigura si durabila de petrecere a timpului liber in mijlocul naturii, cu un impact pozitiv asupra starii de sanatate si a educatiei civice, dar si acordarea unei atentii deosebite ariilor protejate ocrotite de lege. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Stagiu de pregatire Freestyle Kikboxing – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Clubul Sportiv Jissen Do in luna August 2020, proiect ce are ca scop revitalizarea activitații educative extrascolare la nivelul unitatilor de invatamant si a cluburilor si asociatilor sportive prin initierea si implicarea unui numar mai mare de elevi in sport. Buget alocat de FTMB 850 lei.

Trofeu Temerarii editia a VI-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Clubul Alpin Temerarii in perioada 21 – 23 August 2020, proiect ce are ca scop promovarea turismului ecologic in randul tinerilor bucuresteni ca o alternativa sigura si durabila de petrecere a timpului liber, cu un impact pozitiv asupra starii de sanatate si a educatiei civice, dar si acordarea unei atentii deosebite ariilor protejate ocrotite de lege. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Tabara Vara 2020 – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Mihai in perioada 15 Iulie – 15 Septembrie 2020, proiectul are ca scop organizarea de activitati ce vizeaza sanatatea si recuperarea medicala a copiilor si tinerilor cu dizabilitati in societate si  interactiunea acestora cu persoanele fara dizabilitati. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Pe urmele Rezistentei Anticomuniste in Muntii Romaniei editia a V-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiect derulat de catre Asociatia Turist Club CARPATIC in perioada 04 – 06 Septembrie 2020, proiectul are ca scop constientizarea tinerilor asupra istoriei recente si valorificarea turistica a zonei unde se desfasoara proiectul. Buget alocat de FTMB 2.000 lei.

Cunoastem, Pretuim, Iubim – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Alpin Club Carpatic in perioada 20 – 28 August 2020, proiectul are ca scop impletirea sportului cu calatoriile, o solutie sigura si eficienta pentru dezvoltarea holista a tinerilor cataratori; Descoperirea frumusetior naturii si cunoasterea unor locuri noi, cu oameni si obiceiuri inedite; Cultivarea si intarirea sentimentului de patriotism pentru ca iubirea de tara se sadeste prin educatie si se intareste prin cunoasterea nemijlocita a locurilor si oamenilor ce sunt cuprinse in hotarele ei. Buget alocat de FTMB 850 lei.

Mica saptamana de muzica veche – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Societatea Cultural Artistica pentru Tineret “CONCRET” in perioada 01 Septembrie – 30 Noiembrie 2020, proiectul are ca scop prezintarea publicului tanar bucurestean o serie de concerte (3-4) de muzica veche menite sa imbogateasca cunoasterea culturala. Sa se promoveze in randul tinerilor formatiile artistice ce canta muzica veche si cauta sa faca cunoscuta identitatea culturala europeana. Buget alocat de FTMB 2.500 lei.

Pedaland prin Bucovona – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Turistica Ghizii Romaniei in perioada 09 – 11 Octombrie 2020, proiectul are ca scop implementarea si marcarea unui traseu cicloturistic, in zona Manastirea Humorului, contribuirea la dezvoltarea cicloturismului in Romania precum si popularizarea in randul tinerilor a turismului pe bicicleta. Buget alocat de FTMB 2.300 lei.

Kyokushin Romania Open editia a VIII-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Clubul Sportiv BUDO GYM in perioada 23 – 24 Octombrie 2020, proiectul are ca scop promovarea sportului de masa pentru copii si tineri. Dezvoltarea spiritului competitional si cresterea motivatiei copiilor si tinertului de a practica sport in detrimentul sedetarismului. Acomodarea acestora cu atmosfera competitionala. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Cupa Romaniei de Freestyle Kickboxing Kickboxing – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Clubul Sportiv Jissen Do in luna Octombrie 2020, proiectul are ca scop revitalizarea activitatii educative extrascolare la nivelul unitatilor de invatamant si a cluburilor si asociatilor sportive prin initierea si implicarea unui numar mai mare de elevi in sport. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Festivalul Asociatiei Mihai editia a VI-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Mihai in perioada 12 – 14 Noiembrie 2020, scopul proiectului este de a arata societatii ca si persoanele cu dizabilitati pot face diverse lucruri, cresterea stimei de sine si a increderii  in fortele proprii  a copiilor si tinerilor cu dizabilitati, pentru o mai buna integrare in societate. Buget alocat de FTMB 1.850 lei.

Mos Craciun la catarat! editia a II-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia CLIMB AGAIN in luna Decembrie 2020, proiectul are ca scop organizarea unui eveniment-petrecere de escalada prin care sa promoveze escalada ca fiind un instrument de integrare sociala, scolara si profesionala cat si o metoda complementara de terapie, in randul a 36 copii si tineri cu nevoi speciale din Municipiul Bucuresti. Buget alocat de FTMB 2.500 lei.

Cadouri de la Mos Craciun editia a X-a – proiect în parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia pentru Integrarea Tinerilor Dezavantajati in parteneriat cu Asociatia pentru Cultura Arta si Sport in luna Decembrie 2020, proiectul are ca scop darurirea unui moment de bucurie pentru cateva tinere familii dezavantajate din punct de vedere social si material. Buget alocat de FTMB 2.500 lei.