Activitatea FTMB pe anul 2019

In anul 2019 Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, a organizat si sprijinit activitati de/pentru tineret in valoare totala de 529.309 lei, din care 393.397 lei constituie sprijinul acordat de FTMB prin societatea TIN Management Grup SA pentru ONGT-urile membre si partenere, ocazionate de punerea la dispozitia acestora a spatiilor din incinta Modern Club, Tehnic Club si imobil birouri – Turturelelor 11A, iar suma 140.912 lei reprezinta cheltuieli financiare efectuate pentru realizarea programelor proprii si in parteneriat, astfel: suma de 62.712 lei reprezinta cheltuieli financiare efectuate pentru realizarea proiectelor proprii, a implementarii acestora si cheltuieli cu materialele promotionale, iar suma de 78.200 lei reprezinta cheltuieli efectuate pentru realizarea proiectelor in parteneriat, dupa cum urmeaza:

Proiectele Proprii ale Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti Realizate in Anul 2019

Proiectul Festivalul de Teatru FTMB proiect cultural prin care s-a dorit apropierea tinerilor de manifestarile artistice din zona artelor spectacolului, dezvoltarea si educarea prin arta si oferirea unei alternative culturale de a-si petrece timpul liber. Festivalul de Teatru FTMB a oferit posibilitatea participanților de a-si urma pasiunea si de a se remarca in fata juriului alcatuit din specialisti din sfera teatrului. Anul acesta cele 11 trupe care au urcat pe scena Quantic, au incercat sa impresioneze publicul si pe cei care au stat la masa juriului: DOROTHEEA PETRE, caștigatoarea premiului „Un Certain Regard” in cadrul Festivalului de Film de la Cannes, regizorul BOGDAN GAGU, fondatorul Teatrului InDArt si creatorul Festivalului „Teatru sub luna” si scenograful si artistul vizual SOFIA OVEJAN, castigatoare a distinctiei „Toile d’or” din cadrul Salon des Artistes Indépendants, Grand Palais, Paris.

Peste 110 de tineri actori amatori și profesioniști au urcat pe scena, fiind inspirai de textele dramaturgice scrise de autori romani sau straini clasici si contemporani, printre care Alexandru Kiritescu, Ion Baiesu, I.L. Caragiale, Tudor Musatescu, Lia Bugnar dar si Neil Simon Kelly Fremon Craig sau Elise Wilk. Suma cheltuita 9.033,19 lei

 

Proiectul Zilele FTMB aniversare 29 de ani de la infiintarea Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti – Avand in vedere ca in luna mai 2019, s-au implinit 29 de ani de la infiintarea Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, eveniment de aniversare a avut loc la Ecran Club. 29 de ani FTMB Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti a sarbatorit 29 de ani e la infiintare. 2 zile de aniversare minunata alaturi de colegi, parteneri, colaboratori si artisti precum: Eugen Avram, Zoia Alecu, Cristi Dumitrascu, Doru Stanculescu, Andrei Paunescu si Mircea Vintila. Suma cheltuita 11.776,14 lei

 

 

 

Proiectul “Scoala de Vara pentru Copii si Parinti” – editia a IV-a: In perioada 20 – 24 Iunie 2019 s-a derulat la Complexul National Sportiv Snagov (Baza noua). Proiectul a avut ca scop principal crearea unui cadru menit sa creasca nivelul de receptivitate al parintilor si sa stimuleze constientizarea nevoii de educatie non-formala, avand ca grup tinta familiile formate din parinti tineri cu varsta de pana in 40 de ani si copii cu varste cuprinse intre 7 si 13 ani.

Prima zi a Scoalii de Vara pentru Copii si Parinti a inceput prin jocuri de cunostere si de energizare, iar apoi a continuat cu atelerul „INSEMNELE FAMILIEI” . Echipele au avut de facut sloganul, logoul si imnul familiei. Dupa aceea si-au desenat si decupat mana, in interiorul careia, fiecare copil a scris asteptarile pe care le are de la parinte si vice-versa.

Inainte de cina si-au facut „jurnalul de bord” in care si-au trecut toate emotiile si toate gandurile pe care le-au avut pe parcursul acestui proiect.

A doua zi a proiectului a inceput cu un atelier de tip Networkability ce reprezinta crearea unor legaturi la un nivel mai profund, in orice context si are ca scop imbunatatirea abilitatilor de comunicare interpersonala.

Aceasta metoda de educatie non formala permite crearea de conexiuni interumane, care ofera participantilor cresterea increderii de sine si sustinerea unei comunicari eficiente in cadrul grupului, dorinta de a deveni mai receptivi prin intermediul mai multor pasi: intercunoastere, crearea unor lucruri impreuna, impartasirea unor trairi, ascultare si imbratisare, ajutor reciproc, oferirea unor cadouri.

Un alt workshop a fost acela in care fiecare participant a primit 2 baloane de culori diferite, pe unul au scris trei temeri fizice, iar pe altul trei temeri emotionale. Ascultand o melodie, s-au jucat cu cele sase temeri. Cand melodia s-a oprit fiecare si-a ales aleatoriu o pereche, numind si explicand colegului o frica fizica/emotionala pana la epuizarea fricilor. La final au eliminat frica prin spargerea baloanelor.

Prima parte a zilei s-a încheiat cu cele mai profunde intrebari pe care le-au adresat copii mamelor si invers, intrebari pe care nu au avut curajul pana in prezent.

In a doua parte a zilei s-au desfasurat ateliere bazate pe descoperirea imaginii de sine – Universul meu interior, atelier in care, atat mamele cat si copii au avut de realizat ”desenul numelui” prin simboluri despre lucruri preferate, abilitati, calitati. In incheierea atelierului participantii au avut de realizat si ”harta vieții” harta ce arata parcursul fiecarui copil si parinte. Scopul hartii a fost acela de a marca lucrurile importante, resursele, obstacolele, furia, pericolele si perioade fericite.

La „Scoala de Vara pentru Copii si Parinti” copii si parinti au aflat cum este sa fi Rege sau Regina. Copii au fost pe rand Regi sau Regine iar parinții au adus cadouri si complimente acestora. La final a fost randul parintilor sa fie incoronati iar copii au trebuit sa le aduca acelasi fel de cadouri.

Si pentru a incheia ziua intr-o tema magica copii au facut ”Potiunea magica cu super-puteri” cu ajutorul careia au explorat simturile.

Cea de a treia zi a proiectului „Școala de Vara pentru Copii si Parinti” a continuat cu descoperirea Universului Senzorial prin jocuri in pereche mama – copil ce au avut la baza simtul tactil si simtul auditiv. Legati la ochii participantii au identificat obiecte diverse prin atingerea si descrierea lor, tinand cont de forma, textura, respectiv sunetul emis. Atmosfera s-a destins si mai mult printr-un joc de ritm. Mamele si copiii au imitat prin percutie pe podea „melodia” propusa de fiecare pereche în parte.

In cadrul atelierului „Dezvoltarea increderii în sine” s-au desfasurat activitati de cunoastere, intercunoastere mama – copil, introspecție: sunt mandru de mine, mima in perechi, pozita corpului nostru (pozitie de incredere si pozitie de neincredere), contactul vizual (contact vizual mama – copil timp de 2 minute), scara EU POT! (fiecare participant a identificat zece calitati si le-a notat pe fiecare treapta a unei scari, desenata in prealabil, institutul de mersuri amuzante (s-au creat și imitat diferite stiluri de mers), cutiuta cu resurse, povestea noastra (organizati pe grupe, cei 9 copii si cele 7 mame, au conceput o poveste expusa sub forma unei reviste, in cuprinsul careia s-au prezentat intr-un mod amuzant temele abordate in cadrul Scolii de vara pentru copii si parinti).

S-a stat pana tarziu in noapte, deoarece la ultimul atelier de creatie toti participantii au fost incantati sa coasa pe etamina, iar faptul ca o faceau pentru a oferii cadou persoanei pentru care au fost ingeri pazitori pe tot parcursul proiectului i-a ambitionat sa termine cat mai repede.

In ultima zi copii si parinti au prezentat „Interviul poznas” realizat impreuna, ce a avut ca tema Scoala de Vara pentru Copii si Parinti, apoi au oferit cadourile cusute de ei, iar la final parintii au ramas cu facilitatorii acestui proiect pentru a participa la atelierul increderii.

Acest proiect a adunat un numar de 21 participanti ( 7 parinti, 9 copii, 2 lucratori de tineret si 3 organizatori).

La cea de-a patra sa editie, proiectul „Scoala de Vara pentru Copii si Parinti” s-a bucurat de un real succes si a avut un feedback pozitiv din partea tuturor participantilor.

Proiectul ”Scoala de vara pentru copii si parinti” 2019 a avut ca parteneri: Fundatia Paritatisches Jugendwerk Baden-Wurttember din Germania, Asociatia Club Kiai, Asociatia pentru Integrarea Tinerilor Dezavantajati,  Asociatia Tinerilor pentru Cultura Arta si Sport, Asociatia MOTION, Asociatia Junior Sport, Clubul Sportiv ASPOL Bucuresti, Curierul National si societatea TIN Management Grup SA. Suma cheltuita 10.383,74 lei

 

Cupa Mondiala JUDGEMENT DAY 2019. Federatia Romana de Freestyle Kickboxing (FRFK) impreuna cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) si Clubul Sportiv JISSEN DO, a organizat in perioada 14 – 15 Septembrie 2019, la Sala Apollo din Bucuresti cel mai mare concurs de Freestyle Kickboxing din Romania – Cupa Mondiala Judgement Day editia a XIV-a. In acest an la Cupa Mondiala Judgement Day au participat 54 de cluburi din Romania, Republica Moldova si Bulgaria si peste 395 de sportivi.

Competitia s-a desfasurat pe 5 suprafete de lupta si un ring, la urmatoarele discipline: freestyle kickboxing, hapkido, K1 light,  kata, muay boran, judo si karate adaptat, sportivii concurand sub semnul fair-play-ului de-a lungul celor 2 zile de concurs, si incantand publicul cu un adevarat spectacol al artelor martiale si al sporturilor de contact.

Noutatea acestui an a constat in proba de Judo si Karate adaptat introdusa special pentru sportivi cu sindrom down. Sportivii participanti la aceste probe au obtinut premiul I si au fost premiati cu diplome si medalii imnanate de domnul Ticu PLACINTA – Presedinte FTMB si domnul Silviu LAZAR maestru emerit al sportului – judo.

Cupa Mondiala JUDGEMENT DAY  a devenit o competitie – eveniment, cu o contributie semnificativa la dezvoltarea si promovarea sportivilor practicanti de arte martiale, atat la nivel competitional cat si de imagine, care aduce impreuna sportivi din toate stilurile (shotokan, goju ryu, wado ryu, wushu, kickboxing, judo si karate adaptat), creand astfel un adevarat spectacol al artelor martiale si al sporturilor de contact, cu un mare impact asupra publicului. Suma cheltuita: 12.143,35 lei

 

Proiectele Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti in Parteneriat in anul 2019

 

In perioada 31 Ianuarie – 02 Februarie 2020 s-a realizat proiectul „Constientizarea pericolelor in munti!” – proiect derulat de catre Asociatia Turistica “Ghizii Romaniei” in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop crestera gradului de constientizare a pericolelor de pe timpul iernii la care ne expunem in momentul unor drumetii. Constientizarea pericolului de avalansa. Deprinderea unor abilitati de prevenire si aparare impotriva pericolelor din munti. Familiarizarea participantilor cu activitatile montane. Conturarea unui comportament activ in randul tinerilor cu privire la activitatile montane. Buget alocat de FTMB 2.550 lei.

In perioada 15 Ianuarie – 28 Februarie 2019 s-a realizat proiectul Crestem prin Educatie – proiect derulat de catre Asociatia pentru Tineret SAKURA in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop cresterea gradului de participare in societate a tinerilor dezavantajati sau NEET’s din judetul Ilfov. Proiectul si-a dorit sprijinirea tinerilor in vederea descoperirii si intelegerii rolului educatiei si cum pot ei sa beneficieze de programele Europene de educatie in vederea cresterii sanselor de angajare. Buget alocat de FTMB 2.000 lei.

 

In perioada 15 Ianuarie—10 Mai 2019 s-a realizat proiectul Piesa de Teatru – „Un cuplu ciudat” de Neil Simon – proiect derulat de catre Asociatia Montage in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop dezvoltarea creativitatii tinerilor, imbogatirea culturii, dezvoltarea de aptitudini si tehnici noi. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

In perioada 10 Ianuarie – 28 Februarie 2019 s-a realizat proiectul Calendarul Curtii Comediantilor – proiect derulat de catre Societatea Cultural Artistica pentru Tineret “CONCRET” in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop promovarea activitatilor desfasurate in cadrul proiectului prin imagini si descrieri ale editiei anterioare a programului Curtea Comediantilor. Buget alocat de FTMB 600 lei.

 

In perioada 15 Ianuarie – 15 Septembrie 2019 s-a realizat proiectul „Realizarea unui album (CD) cu muzica medievala” – proiect derulat de catre Societatea Cultural Artistica pentru Tineret “CONCRET” in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiect a avut ca scop inregistrarea si prelucrarea inregistrarilor deja existente in vederea punerii lor pe cel putin un nou album muzical cu muzica veche, editarea a cel putin un nou CD audio de muzica medievala ce reprezinta preocuparea unor tineri ce activeaza in cadrul organizatiei.Buget alocat de FTMB 900 lei.

In perioada 22 – 24 Februarie 2019 s-a realizat proiectul Iarna pe ulita editia a V—a—proiect derulat de catre Asociatia de Turism “Gaska” in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop promovarea in randul tinerilor bucuresteni a unor noi modalitati alternative de petrecere a timpului liber in perioada iernii cu impact asupra sanatatii si dezvoltarii relatiilor interumane, a spiritului competitional si a culturii generale. Buget alocat de FTMB 1.500 lei.

 

In perioada 02 – 11 Februarie 2019 s-a realizat proiectul Pasi peste Granita editia a III-a – proiect derulat de catre Asociatia Alpin Club Carpatic in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – pe plan international proiectul si-a dorit ca Romania sa-si consolideze prestigiul dobandit, iar pe plan intern si-a propus sa aduca in atentia opiniei publice activitatea desfasurata de catre organizatiile noastre (ACC si FTMB). Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

 

In perioada 01 Februarie—15 Aprilie 2019 s-a realizat proiectul Despre carti, cu autorii – proiect derulat de catre Asociatia Montage in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop dezvoltarea creativitatii tinerilor, imbogatirea culturii, dezvoltarea de aptitudini si tehnici noi. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

In perioada 02—07 Februarie 2019 s-a realizat proiectul Stagiu mixt de pregatire arte martiale si schi – proiect derulat de catre Asociatia Clubul Sportiv Jissen Do in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiect ce a avut ca scop revitalizarea activitații educative extrascolare la nivelul unitatilor de invatamant si a cluburilor si asociatiilor sportive prin initierea si implicarea unui numar mai mare de elevi in sport. Buget alocat de FTMB 3.000 Lei.

 

 In perioada 01 Martie—30 Aprilie 2019 s-a realizat proiectul Vot pentru Europa ! – proiect derulat de catre Asociatia pentru Tineret SAKURA in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a urmarit cresterea gradului de participare la alegerile EuroParlamentare, dar si urmatoarele alegeri. Asociatia a dorit sa responsabilizeze tinerii cu privire la puterea votului si sa le explice ca este necesar sa se exprime prin VOT, vocea lor trebuie sa se faca auzita la nivelul comunitatilor locale, nationale si Europene. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

In perioada 01 Martie—30 Aprilie 2019 s-a realizat proiectul Trofeul Padurii! Editia a XIV-a – proiect derulat de catre Asociatia Ecologie – Sport – Turism in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop implicarea elevilor in activitati sportiv aplicative de cunoastere si dezvoltare personala. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

 

In perioada 03 – 09 Martie 2019 s-a realizat proiectul Colajul in arta (o saptamana a creativitatii) – proiect derulat de catre Asociatia Montage in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop dezvoltarea creativitatii tinerilor, imbogatirea culturii, dezvoltarea de aptitudini si tehnici noi. Buget alocat de FTMB 1.300 lei.

In perioada 12 – 14 Aprilie 2019 s-a realizat proiectul Trofeul international de Escalada CARPATIC – editia a IX-a – proiect derulat de catre Asociatia Alpin Club Carpatic in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – intentia proiectului a fost ca, prin calitatea organizarii, a premiilor oferite si a nivelului sportiv ridicat sa impunem in cel mai scurt timp aceasta manifestare sportiva in calendarul international, transformandu-l intro actiune regulata care sa jaloneze calendarul competitional atat al cataratorilor romani, cat si al celor mai puternice natiuni europene in domeniu. Proiectul si-a propus ca Romanii sa poata fi cunoascuta si apreciata nu numai prin rezultatele obtinute de micii, marii ei sportivi dar si prin calitatea concursurilor organizate, prin grija pe care astfel o arata pentru cresterea noilor generatii de cataratori. Buget alocat de FTMB 1.300 lei.

In data de 13 Aprilie 2019 s-a realizat proiectul Dansez cu … cine vreau eu! editia a III-a – proiect derulat de catre Asociatia Mihai in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop integrarea copiilor si tinerilor cu dizabilitati in societate prin crestera stimei de sine si a increderii in fortele proprii a acestora. Buget alocat de FTMB 2.150 lei.

 

In perioada 01 – 02 Iunie 2019 s-a realizat proiectul Alaturi de noi pentru performanta – proiect derulat de catre Asociatia Alpin Club Carpatic in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul si-a propus ca pe plan international Romania sa isi consolideze prestigiul dobandit, iar pe plan intern sa aduca in atentia opiniei publice activitatea desfasurata de catre organizatiile ACC si FTMB. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

 

In perioada 20 – 22 Ianuarie 2019 s-a realizat proiectul Constientizarea pericolelor in munti! – proiect derulat de catre Asociatia Turistica “Ghizii Romaniei” in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop cresterea gradului de constientizare a pericolelor din timpul iernii la care ne expunem in momentul unor drumetii. Constientizarea pericolului de avalansa precum si deprinderea unor abilitati de prevenire si aparare impotriva pericolelor din munti. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

In perioada 15 Ianuarie – 28 Februarie 2019 s-a realizat proiectul Crestem prin Educatie – proiect derulat de catre Asociatia pentru Tineret SAKURA in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop cresterea gradului de participare in societate a tinerilor dezavantajati sau NEET’s din judetul Ilfov. Proiectul si-a dorit sprijinirea tinerilor in vederea descoperirii si intelegerii rolului educatiei si cum pot ei sa beneficieze de programele Europene de educatie in vederea cresterii sanselor de angajare. Buget alocat de FTMB 2.000 lei.

In perioada 15 Ianuarie—10 Mai 2019 s-a realizat proiectul Piesa de Teatru – „Un cuplu ciudat” de Neil Simon – proiect derulat de catre Asociatia Montage in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop dezvoltarea creativitatii tinerilor, imbogatirea culturii, dezvoltarea de aptitudini si tehnici noi. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

 In perioada 10 Ianuarie – 28 Februarie 2019 s-a realizat proiectul Calendarul Curtii Comediantilor – proiect derulat de catre Societatea Cultural Artistica pentru Tineret “CONCRET” in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop promovarea activitatilor desfasurate in cadrul proiectului prin imagini si descrieri ale editiei anterioare a programului Curtea Comediantilor. Buget alocat de FTMB 600 lei.

 

In perioada 15 Ianuarie – 15 Septembrie 2019 s-a realizat proiectul Realizarea unui album (CD) cu muzica medievala – proiect derulat de catre Societatea Cultural Artistica pentru Tineret “CONCRET” in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiect a avut ca scop inregistrarea si prelucrarea inregistrarilor deja existente in vederea punerii lor pe cel putin un nou album muzical cu muzica veche, editarea a cel putin un nou CD audio de muzica medievala ce reprezinta preocuparea unor tineri ce activeaza in cadrul organizatiei. Buget alocat de FTMB 900 lei.

In perioada 22 – 24 Februarie 2019 s-a realizat proiectul Iarna pe ulita editia a V—a—proiect derulat de catre Asociatia de Turism “Gaska” in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop promovarea in randul tinerilor bucuresteni a unor noi modalitati alternative de petrecere a timpului liber in perioada iernii cu impact asupra sanatatii si dezvoltarii relatiilor interumane, a spiritului competitional si a culturii generale. Buget alocat de FTMB 1.500 lei.

 

In perioada 02 – 11 Februarie 2019 s-a realizat proiectul Pasi peste Granita editia a III-a – proiect derulat de catre Asociatia Alpin Club Carpatic in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – pe plan international proiectul si-a dorit ca Romania sa-si consolideze prestigiul dobandit, iar pe plan intern si-a propus sa aduca in atentia opiniei publice activitatea desfasurata de catre organizatiile noastre (ACC si FTMB). Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

 

In perioada 01 Februarie—15 Aprilie 2019 s-a realizat proiectul Despre carti, cu autorii – proiect derulat de catre Asociatia Montage in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop dezvoltarea creativitatii tinerilor, imbogatirea culturii, dezvoltarea de aptitudini si tehnici noi. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

In perioada 02—07 Februarie 2019 s-a realizat proiectul Stagiu mixt de pregatire arte martiale si schi – proiect derulat de catre Asociatia Clubul Sportiv Jissen Do in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiect ce a avut ca scop revitalizarea activitații educative extrascolare la nivelul unitatilor de invatamant si a cluburilor si asociatiilor sportive prin initierea si implicarea unui numar mai mare de elevi in sport. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

 

In perioada 01 Martie—30 Aprilie 2019 s-a realizat proiectul Vot pentru Europa ! – proiect derulat de catre Asociatia pentru Tineret SAKURA in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a urmarit cresterea gradului de participare la alegerile EuroParlamentare, dar si urmatoarele alegeri. Asociatia a dorit sa responsabilizeze tinerii cu privire la puterea votului si sa le explice ca este necesar sa se exprime prin VOT, vocea lor trebuie sa se faca auzita la nivelul comunitatilor locale, nationale si Europene. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

In perioada 01 Martie—30 Aprilie 2019 s-a realizat proiectul Trofeul Padurii! Editia a XIV-a – proiect derulat de catre Asociatia Ecologie – Sport – Turism in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop implicarea elevilor in activitati sportiv aplicative de cunoastere si dezvoltare personala. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

 

 In perioada 03 – 09 Martie 2019 s-a realizat proiectul Colajul in arta (o saptamana a creativitatii) – proiect derulat de catre Asociatia Montage in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop dezvoltarea creativitatii tinerilor, imbogatirea culturii, dezvoltarea de aptitudini si tehnici noi. Buget alocat de FTMB 1.300 lei.

 In perioada 12 – 14 Aprilie 2019 s-a realizat proiectul Trofeul international de Escalada CARPATIC – editia a IX-a – proiect derulat de catre Asociatia Alpin Club Carpatic in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB). Intentia proiectului a fost ca, prin calitatea organizarii, a premiilor oferite si a nivelului sportiv ridicat sa impunem in cel mai scurt timp aceasta manifestare sportiva in calendarul international, transformandu-l intro actiune regulata care sa jaloneze calendarul competitional atat al cataratorilor romani, cat si al celor mai puternice natiuni europene in domeniu. Proiectul si-a propus ca Romanii sa poata fi cunoascuta si apreciata nu numai prin rezultatele obtinute de micii, marii ei sportivi dar si prin calitatea concursurilor organizate, prin grija pe care astfel o arata pentru cresterea noilor generatii de cataratori. Buget alocat de FTMB 1.300 lei.

In data de 13 Aprilie 2019 s-a realizat proiectul Dansez cu … cine vreau eu! editia a III-a – proiect derulat de catre Asociatia Mihai in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop integrarea copiilor si tinerilor cu dizabilitati in societate prin crestera stimei de sine si a increderii in fortele proprii a acestora. Buget alocat de FTMB 2.150 lei.

 

In perioada 01 – 02 Iunie 2019 s-a realizat proiectul Alaturi de noi pentru performanta – proiect derulat de catre Asociatia Alpin Club Carpatic in  parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul si-a propus ca pe plan international Romania sa isi consolideze prestigiul dobandit, iar pe plan intern sa aduca in atentia opiniei publice activitatea desfasurata de catre organizatiile ACC si FTMB. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

 

In perioada 15 Mai – 30 Iunie 2019 s-a realizat proiectul InfoVoluTeen – proiect derulat de catre Asociatia Ecologie – Sport – Turism in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop incurajarea voluntariatului in randul adolescentilor prin intermediul propriilor proiecte de tinert. Buget alocat de FTMB 1.300 lei.

 

 In luna Martie 2019 s-a realizat proiectul Campionatul National de Freestyle Kickboxing – proiect derulat de catre Asociatia Clubul Sportiv Jissen Do in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop revitalizarea activitatii educative extrascolare la nivelul unitatilor de invatamant si a cluburilor si asociatiilor sportive prin initierea si implicarea unui numar mai mare de elevi in sport. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

 

In perioada 15 Mai – 30 Octombrie 2019 s-a realizat proiectul Curtea Comediantilor – Atelier European de Arta Medievala, Renascentista si Traditionala – editia a XX-a proiect derulat de catre Societatea Cultural Artistica pentru Tineret “CONCRET” in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB)  – proiectul si-a propus sa contribuie la imbogatirea cunostintelor privind cultura europeana si diversitatea acesteia, precum si la dezvoltarea aptitudinilor sociale, artistice, civice, interpersonale si organizatorice (comunicare, lucru in echipa, spirit de initiative si asocierea in vederea realizarii unui obiectiv comun, dezinhibare, dezvoltarea inteligentei emotionale, depasirea prejudecatilor si educarea tolerantei, aptitudini de lucru intr-un mediu intercultural), al unui grup de minim 18 tineri, prin activitati de formare culturala non-formala. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

 In perioada 01 Mai – 30 Iunie 2019 s-a realizat proiectul Natura Altfel! proiect derulat de catre Asociatia Ecologie – Sport – Turism in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop implicarea elevilor si profesorilor in activitati extrasolare specifice educatiei non-formale outdoor care sa le ofere posibilitatea de a (re)descoperii natura si a invata sa o respecte si sa o protejeze. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

In data de 08 Iunie 2019 s-a realizat proiectul Impreuna Prieteni editia a II-a – proiect derulat de catre Asociatia DOWN Bucuresti in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop dezvoltarea capacitatilor sportive si a abilitatilor de miscare a copiilor si tinerilor cu Sindrom Down intr-un mediu favorabil socializarii. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

 

In data de 11 Iunie 2019 s-a realizat proiectul Trofeul fara limite editia a V-a – proiect derulat de catre Asociatia CLIMB AGAIN in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop organizarea unui eveniment—petrecere de escalada prin care sa promoveze escalada ca fiind un instrument de integrare sociala, scolara si profesionala cat si o metoda complementara de terapie, in randul a 36 copii si tineri cu nevoi speciale din Municipiul Bucuresti. Buget alocat de FTMB 2.500 lei.

 

In perioada 01 – 15 Iulie 2019 s-a realizat proiectul Remarcare si igienizare in Muntii Buila – Vanturarita  editia a III-a – proiect derulat de catre Asociatia Turist Club CARPATIC in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop curatarea traseelor marcate din Muntii Buila—Vanturarita si obtinerea unor poteci sigure si valorificarea turistica a zonei unde se desfasoara proiectul. Buget alocat de FTMB 2.000 lei.

 

In perioada 07 – 12 Iulie 2019 s-a realizat proiectul Aventuri in Gaska editia I — proiect derulat de catre Asociatia de Turism “Gaska” in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop oferirea unei alternative sanatoase de petrecere a timpului liber, intr-un cadru armonios, invatand lucruri noi si socializand cu alti tineri de aceeasi varsta, initierea in turismul montan, constientizarea importantei protectie mediului, promovarea unor principii sanatoase de dezvoltare individuala. Buget alocat de FTMB 2.000 lei.

 In perioada 19 – 21 Iulie 2019 s-a realizat proiectul Trofeul Muntiilor editia a VI-a — proiect derulat de catre Asociatia de Turism “Gaska” in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul si-a propus promovarea turismului ecologic in randul tinerilor bucuresteni ca o alternativa sigura si durabila de petrecere a timpului liber in mijlocul naturii, cu un impact pozitiv asupra starii de sanatate si a educatiei civice, dar si acordarea unei atentii deosebite ariilor protejate ocrotite de lege. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

 In perioada 22—26 Iulie 2019 s-a realizat proiectul Tabara Iulie 2019 – proiect derulat de catre Asociatia Mihai in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) –proiectul a avut ca scop organizarea de activitati ce vizeaza sanatatea si recuperarea medicala a copiilor si tinerilor cu dizabilitati in societate si interactiunea acestora cu persoanele fara dizabilitati. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

 

 In perioada 18 – 27 August 2019 s-a realizat proiectul Pe urmele Rezistentei Anticomuniste in Muntii Romaniei editia a IV-a proiect derulat de catre Asociatia Turist Club CARPATIC in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop constientizarea tinerilor asupra istoriei recente si valorificarea turistica a zonei unde se desfasoara proiectul. Buget alocat de FTMB 2.200 lei.

 

 

In perioada 01 – 20 Aprilie 2019 s-a realizat proiectul Sanatate prin Miscare! – proiect derulat de catre Asociatia Turistica “Ghizii Romaniei” in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop cresterea gradului de constientizare in randul tinerilor cu privire la necesitatea protejarii mediului inconjurator, a resurselor naturale si a conservarii biodiversitatii si o educatie montana eficienta. Buget alocat de FTMB 1.500 lei.

 In perioada 01 Octombrie – 30 Noiembrie 2019 s-a realizat proiectul Mica saptamana de muzica veche – proiect derulat de catre Societatea Cultural Artistica pentru Tineret “CONCRET” in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB)  – proiectul a avut ca scop prezentarea publicului tanar bucurestean a unei serii de concerte (3-4) de muzica veche menite sa imbogateasca cunoasterea culturala, sa promoveze in randul tinerilor formatiile artistice ce canta muzica veche si sa faca cunoscuta identitatea culturala europeana. Buget alocat de FTMB 2.800 lei.

Traditii in Bucovina – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Turistica “Ghizii Romaniei” in perioada 25 – 27 Octombrie 2019, proiectul a avut ca scop orientarea tinerilor participanti la proiect catre descoperirea valorilor folclorice nationale, a obiceiurilor si traditiilor si insuflarea respectului pentru cultura populara din zona Bucovinei. Buget alocat de FTMB 2.800 lei.

 In perioada 25 – 26 Octombrie 2019 s-a realizat proiectul Kyokushin Romania Open editia a VII-a – proiect derulat de catre Clubul Sportiv BUDO GYM in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop promovarea sportului de masa pentru copii si tineri, dezvoltarea spiritului competitional si cresterea motivatiei copiilor si tinertului de a practica sport in detrimentul sedetarismului, acomodarea acestora cu atmosfera competitionala. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

 

 In perioada 09 – 10 Noiembrie 2019 s-a realizat proiectul Festivalul Asociatiei Mihai – proiect derulat de catre Asociatia Mihai in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – scopul proiectului a fost acela de a arata societatii ca si persoanele cu dizabilitati pot face diverse lucruri, cresterea stimei de sine si a increderii  in fortele proprii  a copiilor si tinerilor cu dizabilitati, pentru o mai buna integrare in societate. Buget alocat de FTMB 2.150 lei.

 

 In luna Decembrie 2019 s-a realizat proiectul Mos Craciun la catarat! – proiect derulat de catre Asociatia CLIMB AGAIN in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop organizarea unui eveniment-petrecere de escalada prin care sa se promoveze escalada ca fiind un instrument de integrare sociala, scolara si profesionala cat si o metoda complementara de terapie, pentru aproximativ 36 copii si tineri cu nevoi speciale din Municipiul Bucuresti. Buget alocat de FTMB 2.500 lei.

 

 In data de 14 Decembrie 2019 s-a realizat proiectul Cadouri de la Mos Craciun editia a IX-a– proiect derulat de catre Asociatia pentru Integrarea Tinerilor Dezavantajati si de Asociatia pentru Cultura Arta si Sport in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – proiectul a avut ca scop darurirea unui moment de bucurie pentru cateva tinere familii dezavantajate din punct de vedere social si material. Buget alocat de FTMB 2.000 lei.