Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) a participat, in data de 14 Iunie 2019, la implinirea unui an de activitate a Centrului European de Voluntariat de la Ciorogarla, alaturi de Asociatia pentru Tineret Sakura.
Cu aceasta ocazie a fost prezentat proiectul “Crestem prin educatie”, proiect desfasurat in parteneriat cu FTMB si coordonat de Asociatia Centrul European de Voluntariat (asociatie membra FTMB), ca partener European: International Youth Activities Center Association (IYACA), iar ca partener roman: Liceul Pamfil Seicaru – Ciorogarla.
Tema proiectului:
Proiectul Crestere prin Educatie este un proiect Serviciul European de Voluntaria (SEV) care se deruleaza pe durata a 23 de luni si la care au luat parte, pana acum la activitatile din Romania, un numar de 24 de voluntari din Turcia. Proiectul a informat si pregatit un numar de 500 de tineri dezavantajati in legatura cu domeniile educational si antreprenorial pentru tineret.
Cei 24 de voluntarii din Turcia au participat la stagii de voluntariat pe o durata de 90 de zile in 4 fluxuri de SEV.
Activitatile principale ale proiectului:
1. Intalniri de promovare a programului Erasmus+ cu tinerii din liceele din Jud. Ilfov.
2. Sedintele de lucru ale voluntariilor SEV, cu voluntari si profesori romani selectati in cadrul intalnirilor de promovare a proiectului. Lucrul in echipe mixte pentru pregatirea activitatilor.
3. Alfabetizarea media pentru voluntarii SEV; pregatirea pentru a promova mesaje publice catre media si catre elevi.
4. Curs de lidership – pregatirea voluntarilor pentru a coordona grupe mici de tineri in vederea promovarii programelor Europene si elaborarea de propuneri/proiecte care sa raspunda la nivel local si European.
5. Curs de limba: Romania si Engleza (optional) – pregatirea voluntarilor SEV pentru a comunica mai usor in comunitatea locala si a trasmite cu usurinta mesajele personale.
6. Curs de comunicare prin metode non-formale – pregatirea voluntarilor SEV pentru a interactiona cu tinerii din comunitatile locale din Ilfov.
7. Curs de traditii si cultura Romana – pregatirea voluntarilor SEV despre traditiile din Romania si invatarea unor cantece si dansuri populare Romanesti.
8. Activitate de promovare a proiectului prin postarea rezultatelor si a activitatilor pe pagina de Facebook a proiectului.
Metodele de invatare aplicate in cadrul proiectui au fost: voluntarii au fost instruiti prin cursuri si metode non-formale pentru a interactiona si a comunica cu tinerii dezavantajati/izolati din comunitatile din Ilfov. Predarea informatiilor si a notiunilor a fost realizate prin activitati non-formale, workshopuri, discutii libere si jocuri interactive.
Felicitam Asociatia pentru Tineret Sakura si Asociatia Centrul European de Voluntariat pentru munca depusa in cadrul acestui centru si in cadrul proiectului Crestere prin Educatie.

Articolul „FTMB-lansează-proiectul-Creștem-prin-educație”- publicat de catre Curierul-National poate fi descarcat aici:Descarcă