Fundația pentru Tineret a Municipiului București a participat în acest weekend (17 – 19 mai 2019) la Cursul de Perfecționare pentru Conducătorii de Tineret modulul I, ce a avut loc în localitatea Bărcuț din judetul Brașov. Acest curs a fost organizat de Fundația Paritatisches Jugendwerk Baden-Wuttemberg în parteneriat cu Asociația Jugendzentrum Seligstadt.
Cursul a debutat cu prezentarea programului și cu jocuri care au avut rolul de a ajuta la cunoașterea participanților și legarea grupului. Prima zi s-a încheiat cu modului Dreptul Tineretului și Responsabilitatea Supravegherii.
Cea de a doua zi a debutat cu inițierea în cunoștințele de prim ajutor și a continuat cu prezentarea proiectului „Orășelul de joacă al copiilor” ce are loc în fiecare an. Seara s-a încheiat în jurul focului de tabără unde s-au tras concluziile zilei.
Cursul s-a încheiat cu evaluarea finală si înmânarea Certificatelor de Calificare a liderilor de tineret modului I tuturor participanților. 
Fundația pentru Tineret a Municipiului București dorește să mulțumească partenerilor din Stuttgart, Germania, Fundația Paritatisches Jugendwerk Baden-Wuttemberg pentru proiectele pe care le desfășoară.