La Sala de Conferinte a Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, Federatia Romana Kyokushin KWF, a organizat evenimentul “40 de ani impreuna”, in data de 22 martie 2018.

Evenimentul a comemorat implinirea a 40 de ani de la vizita in Romania a lui Shihan Loek Hollander si punerea bazelor primei filiale de karate kyokushini din tara noastra. Atunci s-au tinut cursuri de initiere, care au condus la dezvoltarea acestui stil de karate.

In Romania, dupa Revolutia din 1989, s-a infiintat oficial Federatia

Romana de Arte Martiale, care avea un department de Kyokushin si aproape 5 mii de practicanti legitimati.

De atunci Romania a castigat numeroase medalii la Campionate Mondiale, Europene, Balcanice si Internationale.

La eveniment au fost prezenti o parte din cei care au participat acum 40 de ani la acele intalniri. Au fost de asemenea prezenti si o parte din cei care au ajutat la dezvoltarea ulterioara a kyokushin in Romania si o parte din Campionii Mondiali, Europeni, Balcanici si Internationali.

Au fost prezentate imagini realizate de Televiziunea Romana in 1978 si 1979 de catre Radu si Tatiana Stoenescu in filmul documentar de arte martiale “Budo“, recuperat de Tudor Nita.

Infiintata in 1964 International Karate Organisation a avut pana in 1994, la moartea intemeietorul ei, Sosai Masutasu Oyama, 12 milioane de elevi in toate continentele lumii si in peste 60 de tari.

Totodata a fost lansata oficial si revista “40 de ani impreuna”, care in primul numar prezinta o scurta istorie a celor petrecute atunci.