Vineri, 22 martie, ora 13:30, se întorc în țară, pe Aeroportul Henri Coanda, sportivii Special Olympics ce au reprezentat Romania la Special Olympics World Games AbuDhabi.

Între acestia se află și cei 5 judoka care au obținut o medalie de aur, o medalie de argint și trei de bronz la aceste jocuri și antrenorul acestora, Alexandru Dan Florin Mînea.

Judoka Dan Alexandru ARDELEAN – Având o grupa de trei, Dan a întâlnit în prima confruntare pe Wendiam Ivan Daryl Sawadogo din Burkina Faso pe care l-a învins rapid iar in al doilea meci l-a avut ca adversar pe Ruben Prior Garrido din Andorra care nu s-a lăsat defel pus jos. După terminarea timpului regulamentar de joc, victoria a fost atribuită lui Dan , prin decizia arbitrilor, datorită faptului a a fost mai activ, a pus in aplicare mai multe procedee. Astfel Dan, supranumit și Pantera a adus o medalie de aur foarte prețioasa echipei sale

Judoka Laurențiu ZELKO – În prima înfruntare din grupă, Laurențiu îl înfrânge pe colegul lui Andrei Butnaru, apoi il execută in 2 sec pe sirianul Abdul Rahman Bouri, dar in ultimul meci este învins de indianul Sonu Kumar. Cu doua victorii își adjudecă o binemeritată medalie de argint la aceasta competiție mondială.

Judoka Ioana Ardeleanu – Cea mai mică sportivă a lotului de judo a avut grupa cea mai grea, avand de susținut 4 meciuri. În prima confruntare a întrecut-o pe Hanna Summanen din Finlanda, în a doua a fost învinsă de atletica Sogbet Hadidiath Diabate din Cote D’Ivoire, in a treia s-a dezechilibrat și a ratat victoria în fața Santoshi Vijay Kauthankar din India, dar in ultima partidă a obținut o victorie in fata Ninei Mollinari din Elvetia. Pentru efortul depus a primit o frumoasă medalie de bronz.

Judoka Andrei BUTNARU – În prima înfruntare din grupa, Andrei pierde în fața mai experimentatului sau coleg Laurențiu Zelko, apoi îl intâlnește pe indianul Sonu Kumar caruia îi cedează victoria fără drept de apel iar in final castigă în fața simpaticului sirian Abdul Rahman Bouri. Cu o singura victorie iși asigura medalia de bronz pe podiumul de la Abu Dhabi.

JUDOKA Denisa SIMU – În prima confruntare din grupa, Denisa o învinge cu stil pe Laethitia Lechat din Franța, în a doua confruntare, in urma unei greșeli pierde in fața suedezei Ida Bjoernritz iar in a treia este invinsă fără drept de apel de Revathi Gangannagari din India. Cu o singura victorie obține o medalie de bronz la această prestigioasă competiție.

Dorim să mulțumim pe aceasta cale Special Olympics Romania care a avut încredere, a nominalizat  și a trimis aceasta echipă la Special Olympics World Games AbuDhabi. De asemenea dorim sa mulțumim Fundației petru Tineret a Municipiului București pentru sprijinul și suportul acordat  în ultimii 4 ani și nu în ultimul rând Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila alături de Clubul Sportiv Atack Team care prin proiectele realizate în parteneriat, au asigurat suport specializat pregătirii sportivilor noștri.

Asociația DOWN București promovează Judo Adaptat ca terapie de recuperare fizică a persoanelor cu dizabilități, în special a persoanelor cu sindrom Down, pentru creșterea încrederii și stimei de sine, catalizator al integrării în societate. Sportivii ”Judoka Bears” au participat la competiții naționale și internaționale în Olanda, Anglia, Grecia, Suedia, Elveția și Finlanda unde au obținut rezultate  deosebite. De asemenea a fost organizator al edițiilor 2017 și 2018 ale Open European Special Needs Judo Romania – Judoka Bears

Asociația DOWN București este membră SNJU — Special Needs Judo Union, DSI — Down Syndrome International și FTMB — Fundația pentru Tineret a Municipiului București.  Asociația DOWN București este persoană juridică, română, de drept privat, de sine stătătoare, neguvernamentală, apolitică și nonprofit, care își desfășoară activitatea fără scop patrimonial. Misiunea organizației este îmbunătățirea condițiilor de viață a copiilor, tinerilor și adulților cu sindrom Down.