Fundația pentru Tineret a Municipiului București a organizat, la sediul din Calea Șerban Vodă, pe 4 septembrie 2012, activitatea de închidere a proiectului „Stop excluderii sociale prin educaţie – Stop social exclusion by education”.
     Întâlnirea a făcut parte din seria activităților care au avut loc în cadrul etapei de evaluare și diseminare a informațiilor din cadrul proiectului „Stop, excluderii sociale, prin educație” (RO-11-221-2011-R3), derulat de Fundația pentru Tineret a Municipiului București, în perioada septembrie 2011 – septembrie 2012.
    Reprezentanții Fundației pentru Tineret a Municipiului București au prezentat participanților la eveniment principalele activități și concluzii ale proiectului, care a avut ca temă educația pentru prevenirea excluderii sociale. De asemenea, participanții au fost informați despre Programul Tineret în Acțiune al Comisiei Europene și despre modul în care se pot implica în acțiuni de tineret ca voluntari și ce înseamnă a fi voluntar.
     La întâlnire au participat atât tineri voluntari, cât și profesori din liceele partenere ale Fundației pentru Tineret a Municipiului București.
     În cadrul proiectului „Stop, excluderii sociale, prin educație”, finanțat de Comisia Europeană, prin Programul Tineret în Acțiune, Acțiunea 1.1 – Schimbul de tineri, a avut loc în perioada 21 – 30 octombrie, s-a derulat schimbul de tineri, la  Poiana Brașov și la București. În cadrul acestei activități au fost prezenți 27 de tineri, din 4 țări europene (România, Bulgaria, Spania și Portugalia).
     Obiectivul principal al proiectului l-a reprezentat integrarea tinerilor dezavantajați (social sau institutionalizaţi) în proiecte europene de tineret şi pregătirea lor pentru a lucra ca voluntari în ONG-uri sau pentru a accesa Serviciul European de Volountariat (SEV).
     Partenerii interni ai proiectului au fost: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului București (sector 3), Colegiul Economic „Virgil Madgearu” și Colegiul Național „Gheorghe Șincai”
.
Contact : Adrian Apostol, coordonator proiect, sakuraromania@yahoo.com