Tribunalul Bucuresti a respins definitiv cererea Directiei Nationale Anticoruptie-Structura Centrala de redeschidere a urmarii penale impotriva Presedintelui FTMB, Ticu Placinta, cu privire la comiterea infractiunii de abuz in serviciu prevazuta de art.13 ind.2 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de corupție raportat la art 297 Cod Penal.
Prin incheierea de camera preliminara, a fost infirmata ordonanţa de redeschidere a urmariii penale nr. 205/II-2/2019 dispusă de către procurorul şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA, în data de 20.01.2020, în dosar nr. 329/P/2015.
Anterior ordonantei de redeschidere a urmarii penale nr. nr. 205/II-2/2019, DNA-Sectia de Combatere a coruptiei a dispus clasarea, cauzei în dosar nr. 329/P/2015, privind sesizarea formulata de VM cu privire la comiterea infractiunii de abuz in serviciu.
Inainte de solutionarea definitiva a cererii de redeschidere a urmariri penale, au aparut in mass-media articole care il indicau ca fiind vinovat pe Ticu Placina, Presdintele FTMB, articole ce incalcau astfel deontologia profesionala a jurnalistilor care au scris acele articole.
Facem precizarea că cererea de redsechidere a urmarii penale si confirmarea sau infirmarea acesteia sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedura penala, care nu pot, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie al oricarei persoane.

Echipa FTMB