In anul 2018, Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, a organizat si sprijinit activitati de/pentru tineret in valoare totala de 496.972 lei, din care 350.044 lei constituie sprijinul acordat de FTMB prin societatea TIN Management Grup SA pentru ONGT-urile membre si partenere, ocazionate de punerea la dispozitia acestora a spatiilor din incinta Modern Club, Tehnic Club si imobil birouri – Turturelelor 11A, iar suma 146.928 lei reprezinta cheltuieli financiare efectuate pentru realizarea programelor proprii si in parteneriat, astfel: suma de 46.972 lei reprezinta cheltuieli financiare efectuate pentru realizarea proiectelor proprii si a implementarii acestora, iar suma de 88.875 lei reprezinta cheltuieli efectuate pentru realizarea proiectelor in parteneriat, dupa cum urmeaza:

Zilele FTMB (editia a II-a), in data de 23 Mai 2018 Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) a aniversat, in clubul Quantic, 28 de ani de la infiintare, 28 de ani de programe, de proiecte si de actiuni dedicate tinerilor in domeniilr arta, cultura, sport, ecologie, social, voluntariat si nonformal. Le multumim pe aceasta cale tuturor celor peste 230 de participanti din randul Organizatiilor Neguvernamentale de/pentru Tineret membre si partenere FTMB cat si colegilor de la Fundatiile Judetene pentru Tineret si de la Fundatia Nationala pentru Tineret (FNT) care au avut placerea de a fi alaturi de Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti la aniversarea celor 28 ani. De asemenea multumim si artistilor ce au urcat pe scena Quantic, Nicu Zotta, Eugen Avram, trupa Tapinarii si Mike Vlahopol in cadrul Proiectului ZILELE FTMB (editia a II-a). Alaturi de acesti artisti consacrati a urcat pe scena si tanara interpreta Kethy Hardton eleva la Liceull de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucuresti. Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, in cei 28 de ani de activitate a sprijinit organizatiile neguvernamentale de/pentru tineret, membre si partenere, in proiectele derulate de catre acestea.
Nu a fost usor, dar a fost frumos, iar acesti ani de activitate intensa, desfasurata in folosul tinerilor, ne dau curaj sa privim cu incredere spre viitor si ne determina sa continuam cu si mai mare daruire activitatile dedicate tinerilor. Buget realizat 9.347 lei.

Scoala de Vara pentru Copii si Parinti (editia a III-a) Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti a organizat, in perioada 16 – 19 Iunie 2018, la Complexul Sportiv National Snagov, cea de a treia editie a proiectul ”Scoala de vara pentru copii si parinti” 2018.
Proiectul a avut ca scop principal crearea unui cadru menit sa creasca nivelul de receptivitate al parintilor si sa stimuleze constientizarea nevoii de educatie non-formala, avand ca grup tinta familiile formate din parinti tineri cu varsta de pana in 40 de ani si copii cu varste cuprinse intre 7 si 13 ani.
„Scoala de vara pentru copii si parinti” a avut in vedere pe de parte diseminarea principiilor si activitatilor educatiei non-fornale, promovarea pedagogiei SCOUT ca alternativa educatională viabila si sanatoasa pentru dezvoltarea personalitatii tinerilor. Implicarea pe baza de voluntariat in activitatile educationale promovate de cercetasie poate fi o experienta educationala unica, pentru ca determina dezvoltarea unor calitati personale si profesionale bazate pe „sistemul de progres personal”, „dragostea fata de natura”, „apartenenta la un grup”, „dezvoltarea caracterului si insusirea de competente, a increderii in sine, a capacitatii de a coopera si a conduce.
Acest proiect a adunat un numar de 26 participanti ( 7 parinti, 8 copii si 6 lucratori de tineret, 3 voluntari si 2 organizatori).
La cea de-a treia sa editie, proiectul „Scoala de vara pentru copii si parinti” s-a bucurat de un real succes si a avut un feedback pozitiv din partea tuturor participantilor.
Proiectul ”Scoala de vara pentru copii si parinti” 2018 a avut ca parteneri: Fundatia Judeteana pentru Tineret Ilfov, Asociatia Club Kiai, Asociatia pentru Integrarea Tinerilor Dezavantajati, Asociatia Ecologie-Sport-Turism, Asociatia pentru tineret MOTION, Asociatia pentru tineret A4-Action si Asociatia  A.R.T. Fusion”, Curierul National si societatea TIN Management Grup SA. Buget realizat 10.138 lei

Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) impreuna cu Federatia Romana de Freestyle Kickboxing (FRFK) si Clubul Sportiv JISSEN DO, a organizat in perioada 24 – 25 Noiembrie 2018, la Sala Sporturilor din Targoviste cel mai mare concurs de Freestyle Kickboxing din Romania – Cupa Mondiala Judgement Day editia a XIII-a. In acest an la Cupa Mondiala Judgement Day au participat 61 de cluburi din Romania si din Republica Moldova si peste 650 de sportivi.
Deschiderea oficiala a Cupei Mondiale Judgement Day a debutat cu defilarea cluburilor. In cadrul ceremoniei de deschidere dl. Adrian Dejanu – Presedintele FRFK a inmanat cupe si diplome cluburilor participante.
Competitia s-a desfasurat pe 5 suprafete de lupta si un ring, la urmatoarele discipline: freestyle kickboxing, karate traditional, karate full contact, kobudo, nunchaku fight, total kombat si muay thai, sportivii concurand sub semnul fair-play-ului de-a lungul celor 2 zile de concurs, si incantand publicul cu un adevarat spectacol al artelor martiale si al sporturilor de contact.
 Cupa Mondiala JUDGEMENT DAY  a devenit o competitie – eveniment, cu o contributie semnificativa la dezvoltarea si promovarea sportivilor practicanti de arte martiale, atat la nivel competitional cat si de imagine, care aduce impreuna sportivi din toate stilurile (shotokan, goju ryu, wado ryu, wushu, kempo, kickboxing, MMA, K1), creand astfel un adevarat spectacol al artelor martiale si al sporturilor de contact, cu un mare impact asupra publicului. Buget realizat 7.687 lei.

Proiectele Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti in Parteneriat in anul 2018

Scoala Altfel – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) –Proiect derulat de catre Asociatia de Turism Gaska in perioada Ianuarie – Mai 2018. Proiectul a avut ca scop promovarea in randul tinerilor bucuresteni a unei modalitati alternative de petrecere a timpului liber cu impact asupra starii de sanatate, a educatiei civice si a unei mentalitati de dezvoltare durabila. Buget alocat de FTMB 1.675 lei.

Calendarul Curtii Comediantilor – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Societatea Cultural Artistica pentru Tineret CONCRET in perioada 05 Ianuarie – 28 Februarie 2018. Proiect a promovat desfasurarea unor activitati prin imagini si descrieri ale editiei anterioare a programului Curtea Comediantilor. Buget alocat de FTMB 1.000 lei.

Realizarea unui album (CD) cu muzica medievala – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB)  – Proiect derulat de catre Societatea Cultural Artistica pentru Tineret “CONCRET” in perioada 15 Ianuarie – 15 Septembrie 2018. Proiect a avut ca scop inregistrarea si prelucrarea inregistrarilor deja existente in vederea realizarii unui nou album muzical cu muzica veche, cel putin, editarea unui nou CD audio de muzica veche (medievala) ce reprezinta preocuparea unor tineri ce activeaza in cadrul organizatiei. Buget alocat de FTMB 2.500 lei.

Pasi peste Granita editia a II-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Alpin Club Carpatic in perioada 02 – 11 Februarie 2018; pe plan international, proiectul si-a dorit ca Romania sa-si consolideze prestigiul, iar pe plan intern sa-si propuna sa aduca in atentia opiniei publice activitatea desfasurata de catre organizatiile noastre (ACC si FTMB). Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Natura Altfel – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Ecologie – Sport – Turism in perioada 01 Februarie – 15 Mai 2018. Proiectul a avut ca obiectiv derularea unor activitati specifice educatiei nonformale outdoor, extrascolare, care sa ofere posibilitatea participantilor de a (re)descoperi natura si a o proteja. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Iarna pe ulita editia a IV-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia de Turism Gaska in perioada 23 – 25 Februarie 2018. Proiectul si-a propus promoveaza in randul tinerilor bucuresteni noi modalitati alternative de petrecere a timpului liber in perioada iernii, cu impact asupra sanatatii, si dezvoltarrea relatiilor interumane, a spiritului competitional si a culturii generale. Buget alocat de FTMB 2.500 lei.

Traditii si obiceiuri Romanesti – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Turistica Ghizii Romaniei in perioada 24 – 25 Februarie 2018; in cadrul acestui proiect s-a urmarit sensibilizarea si mobilizarea tinerilor pentru recunoasterea si cultivarea valorilor nationale prin informarea acestora despre folclor, respectiv traditiile, obiceiurile, datinile, cantecul si dansul popular, intr-un mod placut si util, mod prin care pot interactiona si socializa la activitatile de grup organizate. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Stagiu mixt de pregatire arte martiale si schi – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Clubul Sportiv Jissen Do in perioada 04—09 Februarie 2018, proiect ce a avut ca scop revitalizarea activitații educative extrascolare la nivelul unitatilor de invatamant, al cluburilor si asociatiilor sportive prin initierea si implicarea unui numar mai mare de elevi in sport. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia pentru Tineret SAKURA in perioada 01 Martie—30 Aprilie 2018; proiectul a urmarit direct si a tintit formarea unui corp de voluntari format din 40 de tineri, acestia urmand sa devina voluntari activi in cadrul comunitatii. Totodata a urmarit  crearea unui corp profesional alcatuit din patru membri, care sa devina mentori si promotori ai activitatilor de voluntariat in cadrul unitatilor de invatamant in care activeaza. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Trofeul Padurii! – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Ecologie – Sport – Turism (EST) in perioada 01 Martie—30 Septembrie 2018; proiectul a avut ca scop implicarea elevilor si a profesorilor in activitati sportiv-aplicative de cunoastere si dezvoltare personala. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Sa invatam de la antici (o saptamana de creativitate) – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Montage in perioada 19—24 Martie 2018. Proiectul a avut ca scop dezvoltarea creativitatii tinerilor, imbogatirea culturii, dezvoltarea de aptitudini si tehnici noi. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Trofeul de Escalada pentru Copii Carpatic ! – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catreAsociatia Alpin Club Carpatic in perioada 24—25 Martie 2018. Intentia noastra a fost ca, prin calitatea organizarii, a premiilor oferite si a nivelului sportiv ridicat sa impunem in cel mai scurt timp aceasta manifestare sportiva in calendarul international, transformandu-l intr-o actiune constanta care sa jaloneze calendarul competitional atat al cataratorilor romani, cat si al celor mai puternice natiuni europene in domeniu. Dorim ca Romania sa poata fi cunoascuta si apreciata nu numai prin rezultatele obtinute de catre micii, marii ei sportivi, dar si prin calitatea concursurilor organizate, prin grija pe care o aratam astfel pentru cresterea noilor generatii de cataratori. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Campionatul National de freestyle kickboxing – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiectul derulat de catre Asociatia Clubul Sportiv Jissen Do, in data de 24 Martie 2018, a avut ca scop revitalizarea activitatii educative extrascolare la nivelul unitatilor de invatamant,al cluburilor si asociatiilor sportive prin initierea si implicarea unui numar mai mare de elevi in sport. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Ecologizare Traseul Predeal – Cabana 3 Brazi – Cabana Poiana Secuilor proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Turistica Ghizii Romaniei in perioada 18—20 Mai 2018. Proiectul a vizat dezvoltarea responsabilitatii pentru 30 de voluntari care vor ajuta la strangerea deseurilor intalnite in zona prin puterea exemplului avand ca scop pastrarea frumusetii mediului inconjurator. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Pe urmele Rezistentei Anticomuniste in Muntii Romaniei! – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) Proiect derulat de catre Asociatia Turist Club Carpatic (TCC) in perioada 10—13 Mai 2018. Proiectul a avut ca scop constientizarea tinerilor in ceea ce priveste istoria contemporana si valorificarea turistica a zonei unde se desfasoara. Buget alocat de FTMB 2.500 lei.

Respecta-te, respectand natura!  – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Turistica Ghizii Romaniei (ATGR) in perioada 01 – 20 Aprilie 2018, proiect ce are ca scop cresterea gradului de constientizare in randul tinerilor cu privire la necesitatea protejarii mediului inconjurator, a resurselor naturale si a conservarii biodiversitatii. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Dansez cu … cine vreau eu! editia a II-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia MIHAI in data de 28 Aprilie 2018; proiectul a urmarit integrarea copiilor si a tinerilor cu dizabilitati in societate prin cresterea stimei de sine si a increderii in fortele proprii. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Photo Life – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catreAsociatia Ecologie – Sport – Turism (EST) in perioada 15 Mai – 30 Iunie 2018; proiectul a avut ca scop formarea unui comportament responsabil fata de natura protejata prin intermediul metodelor de educatie non-formala ce utilizeaza camera foto si fotografia. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Curtea Comediantilor Atelier European de Arta Medievala, Renascentista si Traditionala editia a XIX-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – derulat de catre Societatea Cultural Artistica pentru Tineret CONCRET in perioada 23 Iunie — 06 Iulie 2018. Proiectul a avut scopul de a contribui la imbogatirea  cunostintelor privind cultura europeana si diversitatea acesteia, precum si la dezvoltarea aptitudinilor sociale, artistice, civice, interpersonale si organizatorice, ale unui grup de minimum 18 tineri, prin activitati de formare culturala non-formala. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Impreuna prieteni! – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) Proiect derulat de catreAsociatia DOWN Bucuresti in data de 01 Iunie 2018; proiectul are ca scop dezvoltarea capacitatilor sportive si a abilitatilor de miscare a copiilor si tinerilor cu Sindrom Down intr-un mediu favorabil socializarii. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Alaturi de noi pentru performanta – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catreAsociatia Alpin Club Carpatic in perioada 02—03 Iunie 2018. In plan international, proiectul a vizat ca Romania  sa-si consolideze prestigiul dobandit, iar in  plan intern, sa aduca in atentia opiniei publice activitatea desfasurata de catre organizatiile noastre (ACC si FTMB). Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Trofeul fara limite editia a IV-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catreAsociatia Club Sportiv Climb Again in data de 14 Iunie 2018. Scopul acestui proiect a constat in organizarea unui eveniment—petrecere de escalada, prin care sa promoveze escalada ca fiind un instrument de integrare sociala, scolara si profesionala, cat si o metoda complementara de terapie, in randul a 36 copii si tineri cu nevoi speciale din Municipiul Bucuresti. Buget alocat 3.000 lei.

Pasi peste Granita2 – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Alpin Club Carpatic (ACC) in perioada 04—09 iulie 2018; proiectul a vizat consolidarea si dezvoltarea relatiilor de colaborare cu prietenii nostri intru`pasiune din Austria; Realizarea unui schimb eficient de informatii, impresii si metode de pregatire. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Trofeul Muntilor editia a V-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia de Turism Gaska in perioada 20—22 August 2018; proiectul a avut ca scop promovarea turismului ecologic in randul tinerilor bucuresteni ca o alternativa sigura si durabila de petrecere a timpului liber in mijlocul naturii, cu un impact pozitiv asupra starii de sanatate si a educatiei civice, dar si acordarea unei atentii deosebite ariilor protejate ocrotite de lege. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Farmecul Indepartatului Nord – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catreAsociatia Alpin Club Carpatic (ACC) in perioada 16—18 August 2018, proiectul a avut ca scop cunoasterea unor locuri emblematice ale Romaniei, Moldova fiind unul dintre spatiile culturale si peisagistice reprezentative. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Remarcare si Igienizare Masivul Buila – Vanturarita ! – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) Proiect derulat de catre Asociatia Turist Club Carpatic (TCC) in perioada 10—13 August 2018; proiectul a vizat readucerea in circuitul turistic a cat mai multe trasee turistice pitoresti, care in ultimii ani au fost in uitare, astfel incat marcajele sunt deteriorate sau au disparut din cauza defrisarilor masive. Buget alocat de FTMB 2.200 lei.

Traseu Omagial – Centenar Marea Unire de la 1918 – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia Turist Club Carpatic (TCC) in perioada 28 – 30 Septembrie 2018; proiectul a avut ca scop educarea tinerilor prin studierea istoriei indeosebi a etapelor care au desavarsit Marea Unire, cat si valorificarea turistica a zonei unde se desfasoara proiectul. Buget alocat 2.500 lei.

Mica saptamana de muzica veche – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Societatea Cultural Artistica pentru Tineret CONCRET in perioada 09 Noiembrie – 11 Noiembrie 2018; proiectul a avut ca scop prezentarea publicului tanar bucurestean a unei serii de concerte (3-4) de muzica veche, menite sa imbogateasca cunoasterea culturala. Se promoveaza in randul tinerilor formatiile artistice ce canta muzica veche,  se evidentiaza insa si identitatea culturala europeana. Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Cupa  Bucharest  Challenge editia a VI-a – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catreClubul Sportiv Budo Gym in perioada 26—27 Octombrie 2018; proiectul a avut ca scop:
~ promovarea sportului pentru copii si tineri;
~ dezvoltarea spiritului competitional si cresterea motivatiei copiilor si a tineretului de a practica sport in detrimentul sedentarismului;
~ acomodarea acestora cu atmosfera competitionala.
Buget alocat de FTMB 3.000 lei.

Cadouri de la Mos Craciun – proiect in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) – Proiect derulat de catre Asociatia pentru Integrarea Tinerilor Dezavantajati in data de 15 Decembrie 2018, acest proiect fiind unul caritabil, destinat unor tinere familii cu un standard foarte redus de trai. Buget alocat de FTMB 2.000 lei.