Astazi, 22 Iulie 2019 Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) a fost gazda delegatiei din Malaysia in cadrul proiectului „ASEAN – European Youth Volunteer Exchange Program” desfasurat de Asociatia pentru Tineret SAKURA, membra in cadrul FTMB.

Scopul vizitei a fost acela de a prezenta programul bilateral de voluntariat Romania – Malaysia.

Proiectul isi doreste sa dezvolte activitati comune de lucru cu voluntari din Romania si Asia pe durata a 20 de zile pe fiecare ciclu de voluntariat. Totodata, se doreste dezvoltarea unor noi parteneriate si proiecte viitoare cu alte tari din Asia, zona ASIA care cuprinde 7 tari ale peninsulei: Vietnam, Cambodgia, Thailanda, Malaysia, Indonezia.

Obiectivele proiectului sunt:

Dezvoltarea unui parteneriat cultural si educational intre cele doua tari si dezvoltarea unor proiecte de voluntariat care se vor adresa comunitatilor izolate si dezavantajate din cele doua tari.

Pregatirea si gazduirea voluntarilor din Malaysia in Romania:

a) Participarea unui numar de 9 voluntari pentru cele 3 etape ale proiectului de voluntariat: Mai, Iunie si Iulie 2019. Pentru fiecare etapa lunara voluntarii au participat astfel:

b)Mai 2019 – 3 voluntari din Malaysia – activitati in liceele din Ilfov,

c) Iunie 2019 – 3 voluntari din Malaysia – activitati in comunitatea Ciorogarla,

d) Iulie 2019 – 3 voluntari din Malaysia – activitati la scoala de vara din Pantelimon si activitati de voluntariat in spitalele din Bucuresti; adresate tinerilor bolnavi de cancer.

Coordonarea activitatilor voluntarilor din Asia in Romania:

a)  A fost asigurata activitatea zilnica a voluntarilor pe durata sederii lor in Romania – activitati lucrative pentru cele 15 zile de sedere intr-o luna;

b)  Realizarea cu fiecare serie de voluntari a unei activitati culturale in ultima saptamana;

c)  Adaptarea si sprijinirea voluntarilor asiatici de a se acomoda la noul stil de viata din Romania;

d)  Consilierea si medierea conflictelor intre echipa din Romania si voluntarii asiatici;

e)  Gestionarea elementelor de imagine si publicitate pe durata proiectului din Romania, crearea unui film de promovare a activitatilor pentru fiecare grup de voluntari asiatici prezenti in Romania;

f)  Comunicarea de urgenta a problemlor care apar in campus legate de voluntarii din Asia si alti participanti la proiectul din Romania;

g)  Comunicarea si informarea permanenta a echipei de coordonare din Romania si mentinerea unei relatii de prietenie cu managerul de proiect dl. Adrian Apostol.

Coordonarea activitatilor de diseminare si promovare a rezultatelor voluntarilor in Malaysia si in Asia:

a)  Mentinerea unei legaturi directe si permanente cu toti voluntarii din Asia care iau parte la proiectul din Romania;

b)  La intoarcerea in Malaysia in perioada Septembrie – Decembrie 2019 trebuie sa fie realizate cel putin 2 campanii de promovare si diseminare a rezultatelor in Malaysia.

c)  Gasirea de noi asociatii si parteneri in Malaysia si zona Asiatica.

Echipa din Romania va trimite o delegatie de 6 participanti in Malaysia in luna Noiembrie 2019. Delegatia va fi formata din 2 lideri de grup si 4 voluntari care vor participa 15 zile la activitati de voluntariat si 5 zile la activitati de schimb cultural care vor avea loc in Regiunea capitalei Kuala Lumpur – Malaysia.