Mari campioni ai României, mari somități ale sportului mondial, dar și iluștri juriști specializați în drept sportiv, vor depune jurământul, pentru a deveni arbitri judiciari, înființând, astfel, în premieră națională, „Tribunalul de Arbitraj Instituționalizat Sportiv Român”!

Sâmbătă, 8 decembrie 2018, începând cu orele 12.30, la sediul Fundației Pentru Tineret București, va avea loc Conferința „Arbitrajul Instituțional, alternativă la instanța de judecată”, eveniment organizat de Uniunea Tribunalelor de Arbitraj Institutionalizat din România. Cu această ocazie se va înființa, în premieră națională, „Tribunalul de Arbitraj Instituționalizat Sportiv Român”, instanță cu jurisdicție privată, specializată în soluționarea litigiilor din sport.

Iată care sunt primii 7 Arbitrii Judiciari, specializați în gestionarea litigiilor din sportul românesc, care vor depune, sâmbătă, jurământul: Prof. Dr. hab. Veaceslav Manolachi – Rector al Universităţii de Stat pentru Educaţie Fizică şi Sport din Chişinău (Republica Moldova), Preşedinte al Senatului U.S.E.F.S., Antrenor emerit al Republicii Moldova, Preşedinte al Federaţiei Sportului Universitar din Republica Moldova, Maestru al Sportului, Andrenor emerit, Doctor Honoris Causa a 15 Universităţi, autor a peste 150 de lucrări ştiinţifice, deținător a peste 50 de brevete şi invenţii în ştiinţe pedagocice şi sportive, decorat cu Medalia de aur a Federaţiei Europene de Judo; Alina Alexandra Dumitru – unica judoka a României medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, multiplă campioană europeană și medaliată cu bronz la campionatele mondiale de judo; prof. dr. Monica Iagar – atletă, campioană europeană în proba de săritură în înălțime, doctor în educație fizică și sport; Gruia Docan – Preşedinte al Federaţiei Române de Karate Kyokushin, Master în domeniul Securitate şi Apărare, Master în domeniul Spaţiu Public European, decorat de Preşedenţia României cu Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Cavaler şi Ordinul Naţional Serviciu Credincios în grad de Cavaler, 17 ani ofiţer superior SPP; Gratiela Iorgulescu-Biculescu – Consilier Juridic în Sistemul de soluţionare a litigiilor de drept sportiv, absolvent cursuri de marketing şi drept sportiv în cadrul Sport Business Academy 2017-2018, profesionist în Protecţia datelor cu caracter personal; Alin Romulus Păcurar – Mediator, Vicepreşedinte al Corpului Profesional al Mediatorilor Ilfov, Preşedinte al Asociaţiei Mediatorilor Mureş, premiat cu „Mediators Award” -2013, Formator în mediere, Arbitru Judiciar – Preşedinte al Tribunalului de Arbitraj Instituţionalizat Mureş, multiplu medaliat european şi mondial la lupte libere, Maestru Emerit al Sportului-Lupte, premiat de Preşedenţia României cu „Meritul Sportiv clasa a I” în grad de Cavaler, premiat, în anul 1987, de Federaţia Internaţională de Lupte Amatori cu Placheta de Aur ca recunoştiinţă adusă sportului luptelor 1987; Tudor Maftei Golopenţia – mediator, jurist, formator în mediere, vice-presedinte al Corpului Profesional al Mediatorilor din București.
Vă așteptăm alături de noi, la un astfel de moment unic pentru sportul românesc, în an de Centenar.
Proiect inițiat de Uniunea Națională a Tribunalelor de Arbitraj Instituționalizat din România și susținut de Asociația Junior Sport.