In data de 15 Noiembrie, Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, demareaza proiectul SusTIN, proiect ce isi propune sa asigure o mai buna sustinere a tinerilor interesati sa se implice in comunitate. Urmarim cresterea numarului tinerilor care vor activa ca voluntari in ONGT-uri si grupuri de initiativa, implicandu-se activ in viata comunitatii prin cuplarea la deciziile importante ale comunitatii, ca parte activa in Consiliile Consultative pentru Probleme de Tineret si Forumurile de tineret de pe langa Consiliile Locale din sectoarele Bucurestiului si ale localitatilor ilfovene.

In cadrul proiectului vor avea loc 5-6 sesiuni de informare la firul ierbii adresate tinerilor din Bucuresti si judetul Ilfov, prin intermediul carora cei 10 multiplicatori ai retelei formate ii vor ajuta pe cei 125-150 de tineri participanti (25/sesiune) sa inteleaga profilul tanarului voluntar si implicat in comunitate.

Dintre cei 125-150 de tineri participanti, vor fi selectati 25-30 de tineri (5/sesiune) care au reusit sa identifice cel mai bine profilul tanarului voluntar si implicat in societate si care vor face dovada disponibilitatii de a se implica activ, pentru a participa la o sesiune de formare de trei zile, la inceputul lunii februarie a anului viitor.  Formarea acestora va continua printr-o serie de ateliere cu tematica derulate in perioada februarie – mai, la Centrul pentru copii si tineret al FTMB si in spatiile puse la dispozitie de catre Consiliile Locale  din Clinceni, Magurele, Otopeni  si Vidra.

Intre 24 noiembrie si 15 decembrie 2018 acestia vor deveni parte a retelei de multiplicatori initiale si vor fi incurajati sa participe activ  in viata comunitatii prin implicarea in Consiliile Consultative pentru Probleme de Tineret si/sau forumurile de tineret active deja la nivel local/zonal (sectoarele Bucurestiului si comunitati cu un numar ridicat de tineri din Ilfov). Activitatea acestora se va desfasura in spatiile puse la dispozitie de catre FTMB si consiliile locale (in centre culturale ori alte spatii publice administrate de acestea).

In faza de sustenabilitate a proiectului, vom face demersurile necesare pe langa Consiliile Locale si Consiliul Judetean Ilfov pentru infiintarea si sprijinirea CCPT-urilor si Forumurilor pentru tineret, inclusiv asigurarea unor spatii permanente si de sine statatoare (centre de tineret).

Beneficiarii directi ai acestui proiect vor fi elevi, studenti si tineri NEET din toate sectoarele Bucurestiului si din judetul Ilfov (inclusiv din mediul rural), tinandu-se cont de o reprezentare echilibrata in functie de gen, cel putin 80% dintre ei avand varste cuprinse intre 14 si 35 de ani.