Proiectele proprii ale Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti pentru anul 2018 au un buget aprobat in valoare de 75.000 lei.

Astfel bugetul total aprobat pentru proiectele FTMB proprii si in parteneriat pe anul 2018 este de 162.375 lei.

Festival Sporturi si Arte Martiale Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti organizeaza Gala Premiilor TIN (editia a II-a) in perioada Februarie—Martie 2018, acest proiect isi propune sa recunoasca efortul celor care implica tinerii in mod activ in comunitate, fiind structurata pe 7 (sapte) sectiuni: tineret si voluntariat, antreprenoriat, turism si ecologie, social, sport, arta si cultura, presa de tineret. Buget alocat 14.000 lei.
 Festival Sporturi si Arte Martiale Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti organizeaza  Zilele FTMB (editia a II-a) in perioada 29—30 Mai 2018, acest proiect isi propune sa fie o manifestare cultural—artistica, cu ocazia aniversariia 28 de ani de la infiintarea Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, adresata iubitorilor de muzica (folk, rock, pop etc) si nu numai. Ca si la editia precedenta proiectul “Zilele FTMB” se va desfasura la Ecran Club—Clubul QUANTIC din Sos. Grozavesti nr. 84.  Buget alocat 10.000 lei.
 Festival Sporturi si Arte Martiale Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti organizeaza TROFEUL FTMB (editia a VI-a) in perioada Mai—Iunie 2018, la nivelul Uniunii Europene se pune un accent tot mai mare pe integrarea sociala si dezvoltarea personala a tinerilor prin activitati tip sportul pentru toti. Promovarea fair-play-ului si a tolerantei sunt alte doua „beneficii” ale acestui gen de activitati sportive, carora li se adauga, nu in ultimul rand si cresterea stimei de sine si imbunatatirea starii de bine a participantilor. Acest proiect isi doreste cresterea coeziunii la nivelul membrilor ONGT-urilor bucurestene si din judetul Ilfov, indeosebi ale celor membre FTMB prin implicarea in activitati tip sportul pentru toti. Buget alocat 6.000 lei.
Festival Sporturi si Arte Martiale Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti organizeaza Scoala de Vara pentru Copii si Parinti (editia a III-a) in perioada Iunie – Iulie 2018, sub motto-ul “Impreuna pentru educatia non-formala!”, dorim promovarea metodelor non-formale in randurile viitorilor tineri si parintilor tineri, totodata dorim crearea unui cadru menit sa creasca nivelul de receptivitate al parintilor pentru non-formal si care sa stimuleze constientizarea nevoii de educatie non-formala. Acest lucru va fi posibil prin explorarea diversitatii metodelor si tehnicilor de educare non-formala; crearea unor punti de comunicare intre parinti si copii, in asa fel incat dorintele si aspiratiile copiilor sa fie mai bine intelese de catre parinti; conturarea rolului mediului ONG in furnizarea catre societate a metodelor non-formale de educare si lucru cu tinerii si copiii si nu in ultimul rand perfectionarea lucratorilor de tineret in metode si tehnici de educatie non-formala pentru parinti. Buget alocat 20.000 lei.
 Festival Sporturi si Arte Martiale Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti organizeaza FESTIVALUL FTMB in luna Noiembrie 2018, anul acesta prin Festivalul FTMB dorim sa aducem in primplan TEATRUL. Proiectul isi propune dezvoltarea creativitatii si imbunatatirea comunicarii in randul tinerilor prin intermediul acestei arte.

Teatrul este o forma de colaborare de arta fina, care foloseste interpreti (din randul tinerilor) care joaca in direct un eveniment real sau imaginar in fata unui public intr-un loc specific, de cele mai multe ori pe o scena. Buget alocat 25.000 lei.