Astazi, 20 Februarie 2018, Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti a participat la conferinta „Primii pasi ai Presedintiei Romaniei la Consiliul UE. Analiza rezultatelor din primele doua luni”,  organizata de catre Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative.

Scopul conferintei a fost sa genereze o dezbatere intre experti si actori sociali referitor la primele rezultate ale Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

La aceasta conferinta au participat membri ai zonei academice, ministri, reprezentanti ai societatii civile, profesionisti in afaceri europene, precum si studenti.

In cadrul conferintei a fost prezentata o analiza SWOT (puncte tari, puncte slabe, oportunitati si amenintari), ce inseamna o Presedentie de succces la Consiliul Uniunii Europene si numarul de evenimente organizate in strainatate si in tara, dupa cum urmeaza:

4 reuniuni ministeriale informale;

1 eveniment de deschidere la Bucuresti;

1 eveniment de deschidere la Bruxells;

2 evenimente la Parlamentul European;

1 eveniment de deschidere a expozitiei;

5 expozitii cu probleme privind consistenta mesajului;

3 evenimente la Timis;

1 eveniment la Cluj;

1 eveniment la Craiova. 

Conferinta a fost moderata de domnul Victor Negrescu – Prorector al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative – SNSPA si fost Ministru delegat pentru afaceri europene.