Astazi, 27 noiembrie 2019, Bucuresti – MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au lansat, la sediul Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, din Calea Serban Voda nr. 213, sector 4, Bucuresti, cea de-a 5-a editie a programului „Permis pentru viitor”, prin care se acopera costurile obtinerii permisului de conducere de orice categorie pentru tinerii cu posibilitati materiale reduse, pentru care permisul de conducere este o conditie sau poate fi un avantaj in obtinerea unui loc de munca sau in mentinerea si extinderea atributiilor de serviciu existente.

„Pentru al 5-lea an consecutiv reusim sa fim alaturi de tinerii din medii defavorizate, care au nevoie si doresc sa obtina permisul de conducere. Rezultatele obtinute in editiile anterioare ale acestui program au dovedit utilitatea si succesul acestei initiative. Majoritatea beneficiarilor sunt tineri pentru care permisul de conducere obtinut cu sprijinul nostru poate insemna acces la un loc de munca si, automat, sansa la o viata mai buna. Noi ne bucuram ca le-am putut fi alaturi si le dorim un viitor cat mai bun. MOL Romania isi va mentine in continuare angajamentul de a fi partenerul de nadejde al comunitatii, sprijinind acesti tineri pentru care obtinerea permisului de conducere este o necesitate”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL Romania.

Evenimentul de lansare a celei de-a cincea editii a programului s-a desfasurat la sediul Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, în prezența a nouă tineri care la editiile precedente au beneficiat de sprijinul financiar oferit si au obtinut permis de conducere.

In cadrul celor patru editii ale programului de pana acum, 69 de tineri au obtinut permis de conducere: 60 categoria B, 8 categoria C si un carnet categoria B, automobil adaptat pentru persoane cu dizabilitati. Alti 57 de beneficiari sunt programati pentru sustinerea examenului sau se afla in diferite faze ale cursurilor scolii de soferi.

„Incepand din acest an solicitarile de finantare se pot transmite online, dar avand in vedere si conditiile celor care nu dispun de instrumente de comunicare electronica, primim inscrieri si prin posta, pe suport de hartie. Pe perioada de inscriere, timp de doua luni, asiguram informare permanenta pentru cei interesati. Este important ca fiecare solicitant sa-si gaseasca un mentor, un indrumator pentru perioada cursurilor scolii de soferi si a pregatirii pentru examen. Asteptam solicitari motivate clar, din care sa reiasa necesitatea si beneficiul scontat al obtinerii permisului de conducere”, a precizat András Imre, Director Executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

Mai multe detalii despre programul „Permis pentru viitor” si formularul de inscriere se pot descarca de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro si www.molromania.ro. Termenul final pentru depunerea solicitarilor este 25 ianuarie 2020.

Despre programul Permis pentru viitor.

Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundatia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL Romania. Prin acest program se acorda finantarea necesara obtinerii permisului de conducere – costurile scolii de soferi și cheltuielile adiacente – pentru categoriile B, C sau D (incluzand tractoare agricole sau forestiere, troleibuze si tramvaie), in cazul tinerilor din medii defavorizate, cu varstele cuprinse intre 17 si 25 de ani, pentru care existenta permisului este o conditie sau un avantaj in obtinerea unui loc de munca, ori un instrument benefic in indeplinirea sau extinderea atributiilor de serviciu in cazul celor care se afla deja in activitate.

In cei patru ani de la prima lansare in 2015, programul Permis pentru viitor a fost premiat de doua ori pe plan national: la Gala Societatii Civile 2018 si la Romanian CSR Awards 2017.

Concursul de proiecte pentru editia a 5-a a fost lansat la 27 noiembrie 2019, iar termenul de trimitere a dosarelor este 25 ianuarie 2020. Fondul programului este de 75.000 lei.