Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) a participat, in data de 20 Noiembrie 2019, prin Presedinte – Ticu PLACINTA si Vicepresedinte – Doina Sorina OPREA, la lansarea revistei NASCUT PENTRU SPORT, ce a avut loc la Teatru Elisabeta din Bucuresti.

Proiectul National „Nascut pentru Sport” a fost initiat de Asociatia Junior SPORT si are ca partener principal Primaria Sectorului 5, Ministerul Educatiei Nationale-Romania – in calitate de partener oficial, AMA EVENTS – in calitate de organizator si ca parteneri: Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucursti, Cabinetul de avocatura „Adam si Asociatii”, Compania de psihologie sportiva „Sport PSY 1” si altii.

Impreuna cu 50 de mari personalitati sportive – campioni mondiali, olimpici, europeni, nationali (legende, senori si juniori sportivi de exceptie), presedinti si manageri de federatii si cluburi sportive, parteneri sustinatori si sponsori, s-a lansat revista „NASCUT PENTRU SPORT”editia nationala.

La aceasta lansare au luat cuvantul mari campioni, campioni juniori, presedinti de federatii sportive si asociatii, administratia locala, dintre care amintim: dl. Daniel FLOREA – primarul Sectorului 5,  dl. Helmut DUKADAM – supranumit „Eroul de la Sevilla” deoarece in finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 a aparat toate cele patru lovituri de la 11 metri pentru a aduce trofeul echipei sale, Steaua Bucuresti; dna. Elisabeta Lipa – canotoare romana, multipla campioana olimpica, mondiala si europeana, actualmente presedinte al Federatiei Romane de Canotaj; dna. Alina Alexandra Dumitru – judoka romana, medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, multipla campioana europeana si medaliata cu bronz la campionatele mondiale, a inceput judo la FTMB in anul 1994; dna. Valeria Racila – multipla campiona nationala, medalie de aur la schift simplu, actualmente presedinte al Asociatiei Bucharest City Marathon; dl. Gruia Docan – presedinte al Federatiei Romane de Karate Kyokushin si presedinte al Asociatiei Club Sportiv BUDO GYM (asociatie membra FTMB), promotorul si organizatorul celei mai cunoscute competitii de Karate Full Contact din tara noastra si anume „Bucharest Challenge Cup”, proiect la care FTMB este partener; dl. Cristinel Romanescu – presedinte al Federatiei Romane de Tenis de Masa si deputat in Parlamentul Romaniei; dl. Alin Romulus Pacurar – presedinte Tribunalul de Arbitraj Institutionalizat Sportiv, dl. Laurentiu Oprea – reprezentant Inspectoratul Scolar; dl. Amatto Zaharia – multiplu campion european si mondial, presedinte al Federatiei Romane de Kempo; dl. Laurentiu Jurca –  presedinte al  clubului de judo Phoenix din Timisoara; dl. Stefan Sandulache – fost jucator si antrenor de baschet, expert superor la Ministerul Fondurilor Europene, dl. Ticu Placinta – fost arbitru de judo si presedinte al Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, iar dintre juniorii de succes ai Romaniei au luat cuvantul cu timiditate si modestie: Eduard Riti – la doar 13 ani campion la snooker; Alexandru Coman –  dublu medaliat european la tenis si merite deosebite la invatatura la cei 14 ani ai sai (10 pe linie in clasele V-VIII) si Alexandru Botezatu un sportiv remarcabil, in prezent practica handbalul (la grupa de juniori 2) la CSM Bucuresti, a fost selectionat si în echipa naționala de cadeti a Romaniei si acum se pregateste pentru campionatul european de handbal din 2023, a fost desemnat Cel mai bun portar al turneului in 2017 si vicecampion national in 2018.

Toate cele 10.000 de exemplare din primul numar al revistei „NASCUT PENTRU SPORT” editia nationala vor fi distribuite gratuit, direct in scoli elevilor din clasele I-VIII – 5000 de exemplare in Sectorul 5 (ca urmare a parteneriatului cu Primaria Sectorului 5) si 5000 de exemplare in celelalte scoli din Bucuresti. Distributia se va realiza in cadrul actiunii „Azi sunt profu tau de sport!”, impreuna cu marii campioni ai Romaniei promovati in acest numar de revista. Acestia vor sustine ora de educatie fizica si sport cu elevii, la finalul careia vor oferi, cu autografe, revista „NASCUT PENTRU SPORT”.

FTMB o felicita pe doamna Beatrice Mercado, cea care a initiat si realizat acest proiect prin Asociatia Junior Sport, pentru perseverenta si increderea manifestata pentru atingerea obiectivelor.