Fundația pentru Tineret a Municipiului București a organizat, pe data de 5 decembrie 2012, cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarilor evenimentul intitulat „Info VOLUNTEEN”.

Evenimentul a avut ca scop încurajarea ONGT-urilor membre în F.T.M.B. să promoveze voluntariatul în rândul adolescenților din București, prin prezentarea propriilor programe de voluntariat adresate tinerilor. De asemenea, liceenii participanți au fost informați și despre oportunitățile de voluntariat internațional specifice programelor ”Tineret în Acțiune” și ”Serviciul European de Voluntariat”.

Asociația ”A.R.T. Fusion”, Ascociația ”Mont – Delt- Mar”, Asociația ”Ecologie -Sport-Turism”, Asociația de Tineret ”SAKURA” și Asociația de Tineret ”Voluntari pentru Viață” au fost cele cinci O.N.G.T.-uri membre ale F.T.M.B. care și-au prezentat oferta de voluntariat pentru tineret, în următoarele domenii: protecția mediului, sport, turism și timp liber, social, educație non-formală, Serviciul European de Voluntariat, etc. De asemenea, la eveniment au mai participat PRO VOBIS – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, Consiliul Municipal al Elevilor și Biblioteca Metropolitană București.

În cadrul evenimentului mai sus-menționat au fost organizate standuri ale ONGT-urilor participante și prezentări cu tematică susținute de către Carmen Marcu de la Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat ”PRO VOBIS” și Ioana Șerban de la Asociația ”A.R.T.Fusion”.

La eveniment au participat 60 de elevi și profesori din următoarele licee partenere: Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Național „Ion Creangă”, Colegiul Tehnic „Media”, Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu”, Colegiul Romano – Catolic „Sfântul Iosif”, Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu”, Liceul Teoretic „Marin Preda” și Liceul Teoretic „Eugen Lovinescu”.