Sarbatoarea Kagami Biraki la Fundatia pentru Tineret a Municipiului BucurestiKagami Biraki este o traditie a samurailor ce isi are originile in Japonia secolului al XV-lea. In dojo-urile din Ţara Soarelui Rasare primul antrenament al anului are o latura spirituala de mare insemnatate. Este un eveniment foarte important, incarcat de simboluri, pentru ca japonezii cred ca „asa cum te mobilizezi si te antrenezi la Kagami Biraki asa va fi tot anul”.

Revelionul samurailor, Kagami Biraki, s-a sarbatorit la Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti in data de 12 ianuarie 2017, printr-un stagiu special, unde Sensei Ilie Ionescu, reprezentantul Romaniei si Presedintele Federatiei Romane Kyokushin – KWF a organizat acest eveniment. invitati ai acestui eveniment au fost: Sensei Daniel Trifu, Presedinte al Consiliului de Administratie al Federatiei Kyokushin – KWF – Australia si Senpai Lynne O’Brien, membru al Consiliului de Administratie al Federatiei Kyokushin – KWF – Australia, care au fost placut impresionati de entuziasmul si caldura comunitatii Kyokushin din Romania.

Sesiunile de formare au fost primite cu mare bucurie de cei prezenti. Karateka Romani au dat dovada de entuziasm si spirit de lupta in timpul antrenamentului oferit de Sensei Daniel Trifu. Sensei Ilie Ionescu a profitat de aceasta ocazie pentru a anunta evenimetele importante ale anului 2017 si pentru a oferi centuri si certificate de recunoastere celor prezenti. De o recunoastere deosebita s-a bucurat dl. Ticu Placinta, Presedinte al Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, caruia i-a fost inmanat Certificat de Membru de Onoare al Federatiei Romane Kyokushin – KWF, fiind pentru prima data cand se acorda o astfel de distinctie in cadrul federatiei.