In data de 28 aprilie 2018 a avut loc cea de-a doua ediție a Concursului ”Dansez cu … cine vreau eu!”, concurs organizat de Asociatia Mihai.

Succesul pe care acest concurs l-a avut la prima editie, in anul 2017, ne-a indemnat sa continuam, ceea ce am si facut.

Cu sprijinul partenerilor nostri, Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti si Centrul Cultural European de Tineret pentru UNESCO ”Nicolae Bslcescu”, am reudit ca si in acest an sa organizam un concurs care s-a bucurat de un enorm succes.

Concursul nu ar fi putut avea loc fara sprijinul moral si material al Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, partenerul care ne-a fost alaturi de la inceput.

Un alt partener care ne-a sprijinit si fara de care concursul poate nu ar fi avut asa mare succes, este Centrul Cultural European de Tineret pentru UNESCO ”Nicolae Balcescu”, care ne-a asigurat locația si partea tehnica necesara desfasurarii concursului.

Concursul s-a adresat perechilor formate dintr-o persoana cu dizabilitati si partenerul/partenera sa, indiferent de

varsta sau sex.

Totuși, deoarece au fost concurenți care nu au reusit sa isi gaseasca o pereche, dar    si-au dorit enorm sa participe, am acceptat si concurenti individuali.

Au participat peste 100 de persoane cu dizabilitati impreuna cu partenerii lor de dans, altauri de familiile, prietenii sau colegii lor.

Concursul a fost o buna ocazie pentru ca persoanele cu dizabilitati sa arate celorlati, mai putin increzatori, ca atunci cand iti doresti, nimic nu este imposibil. Felul in care persoanele cu dizabilitati cu varste cuprinse intre 6 si 45 de ani s-au prezentat in concurs, a demonstrat voința si capacitatea acestora de a se integra in societate.

Mulțumim partenerilor nostri pentru sprijinul acordat si pentru bucuria pe care au trait-o concurentii.

Mulțumim si participanților care au provenit din diverse asociatii sau care au aflat de concursul nostru si s-au inregistrat ca independenti.

Concurentii au fost din Bucuresti, Alexandria si Campulung Muscel.
Au participat concurenti de la Centrul de zi recuperare copil handicap Harap Alb din sectorul 4 Bucuresti, Centru de zi Casa Sperantei din sectorul 4 Bucuresti, Asociatia Sindrom Down Bucuresti, Asociatia Be a Butterfly Bucuresti, Asociatia Mihai,  Asociatia dai o sansa din Alexandria si independenti din Bucuresti si Campulung Muscel.
In afara concursului, fetele de la Just dance crew sub indrumarea Alinei Belțig ne-au aratat ce inseamna maiestria in dans.

Ne-au incantat cu cantecele lor copiii din Grupul ”Flori de dor”, condusi de dna. prof. Mioara Barsan si copiii Corului Melodia condusi de dna. prof. Mihaela Haldan. Un magician le-a aratat copiilor ca cei care fac magia sunt chiar ei.
Asociatia Mihai mulțumeste partenerilor nostri, concurentilor si perechilor lor, insotitorilor si tuturor celor care au fost alaturi de noi cu fapta sau cu gandul. Si nu in ultimul rand multumim voluntarilor nostri Maria, Mihaela, Florin si Vali, fara de care nu ne-am fi descurcat!

Abia asteptam sa ne revedem la editia a III-a !