In perioada 04 – 06 Mai 2018 in satul Barcut, Judetul Brasov la Centrul pentru Tineret Selistat, a avut loc al doilea modul al cursului de perfectionare pentru lideri de tineret organizat de Asociatia Jugendzentrum Seligstadt si Fundatia Paritatisches Jugendwerk Baden-Wurttemberg din Stuttgard, la care Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti a participat alaturi de Comunitatea Crestinilor din Cluj, Biserica Evanghelica din Fagaras si Cercetasii Romaniei (Constanta, Bucuresti si Tara Fagarasului). In cadrul celui de-al doilea modul al cursului de perfectionarea liderilor de tineret s-au atins puncte precum rolurile si dreptatea de gen, aspectele diversitatii – invatarea interculturala si curs de prim ajutor. Participantii au avut sarcina de a interactiona unii cu altii prin jocuri si ateliere precum: rol playing, workshopuri, drumetie de noapte prin care s-a urmarit analiza grupului in situatii 

neprevazute. La finalul cursului, toti participantii au obtinut certificate pentru lideri de tineret, in urma participarii la cele doua module ale cursului de calificare pentru lideri de tineret, primul modul avand loc in perioada 12 – 14 Mai 2017 in satul Selistat, Judetul Brasov. Cursul a insumat un numar de 44 de ore. 

Acest certificat romano-german este un document de recunoastere a activitatilor de formare si a competentelor obtinute care vizeaza sustinerea activitatilor de invatare non-formala pentru tineri, astfel: motivatie, metode de lucru in grup (de ex. jocuri de cunoastere reciproca, jocuri de cooperare, teatru de umbre, origami, joc de teren), activitati de proiect; cunoasterea aspectelor lumii copiilor si tinerilor; lucrul cu copii si tineri in organizatiile structurilor ce implementeaza proiecte; bazele juridice ale lucrului cu copii si tineri (in special atributiile de supraveghere); recunoasterea si lucrul cu copii si tineri in situatii de risc; comunicarea cu massmedia si rezultatele ei; drepturile rolurilor de gen; aspectele diversitatii, invatare interculturala si primul ajutor (2 x 2 ore).

Felicitari colegelor noastre de la Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, Doina Sorina OPREA si Roxana Elena POPA pentru obtinerea certificatului de calificare pentru lideri de tineret.