Federația de Karate Kyokushin cu sprijinul Fundației pentru Tineret a Municipiului București (FTMB) și a Clubului Budo Gym a organizat în perioada 14 – 15 octombrie 2016, la Sala Apollo din București, BUCHAREST CHALLENGE CUP.

Ajunsă la cea de-a patra ediție, BUCHAREST CHALLENGE CUP este primul eveniment de amploare organizat sub egida proaspetei Federații de Karate Kyokushin, înființată în țara noastră.

Deschiderea oficială a Competiției a debutat cu defilarea cluburilor participante, urmată de intonarea imnului României care a răsunat în toată sala.

cupa-bucharest-challenge-1

În cadrul ceremoniei de deschidere dl. Gruia DOCAN – Președintele Federației de Karate Kyokushin și al Clubului Budo Gym a înmânat torfee antrenorilor, arbitrilor, precum și mai multor personalități prezente la eveniment, pentru a-și arăta recunoștința privind suportul oferit în dezvoltarea artelor marțiale și nu în ultimul rând pentru sprijinul acordat în organizarea competiției, printre aceste personalități numărându-se și dl. Ticu PLĂCINTĂ – Președintele Fundației pentru Tineret a Municipiului București  –  coorganizatoare a competiției. Întrebat despre implicarea Fundației pentru Tineret a Municipiului București în cadrul acestei competiții, domnul Ticu PLĂCINTĂ ne-a declarat următoarele: „Suntem onorați să fim coorganizatori ai BUCHAREST CHALLENGE CUP și ne bucurăm că, și prin această acțiune, Fundației pentru Tineret a Municipiului București îi sunt recunoscute eforturile și implicarea în activitățile de și pentru tineret.”

Prezentă la acest eveniment sportiv a fost și Asociația Down București – asociație care beneficiază și ea de sprijnul Fundației pentru Tineret a Municipiului București (FTMB), desfășurând activități sportive gratuite dedicate copiilor și tinerilor cu sindromul down încadrul cupa-bucharest-challenge-2 Centrului pentru Copii și Tineret al FTMB. Asociația Down București ne-a delectat cu o demonstrație de Judo executată cu măiestrie de către  echipa Judoka Bears, aceștia fiind la înălțimea așteptărilor publicului și reușind să redea procedurile învățate cu multă acuratețe.

cupa-bucharest-challenge-4

Domnul Gruia DOCAN – Președintele Federației de Karate Kyokushin și al Clubului Budo Gym a declarat următoarele:

„Am remarcat cu cupa-bucharest-challenge-3bucurie că de la o ediție la alta sunt din ce în ce mai multe cluburi participante și din ce în ce mai mulți sportivi înscriși în diverse organizații de karate din România. Anul acesta au răspuns invitației noastre 33 de cluburi din România, 3 cluburi din Suedia și 2 cluburi din Spania, care au reunit un număr impresionant de 400 de sportivi.

Acest fapt ne oferă garanția și totodată responsabilitatea încrederii care ne-a fost acordată nouă, celor de la Budo Gym Club, organizatorii acestui eveniment, dar mai ales, ne oferă certitudinea că «Bucharest Challenge Cup» a devenit o competiție puternică în România, iar prezența sportivilor din cele două țări europene (Spania și Suedia) ne dă speranța că Bucharest Challenge Cup va deveni o competiție demnă de luat în seamă la nivel internațional.

Doresc ca această competiție să fie un eveniment care să ne bucure pe noi toți și care să ne unească și mai mult, iar fiecare dintre cei prezenți aici, să plecăm multumiți și cu un plus de experiență necesar în desăvârșirea noastră ca budoka!”

Felicitări tuturor sportivilor!

Vă așteptăm și anul următor.