Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB), in parteneriat cu Asociatia Ecologie-Sport-turism (AEST) si RNP ROMSILVA, a conceput si a implementat un program de constientizare ecologica a tinerilor bucuresteni, care s-a derulat in perioada 01-07 aprilie 2013.

Programul a fost gandit sa se incadreze intr-un proiect propriu al FTMB, “Natura Altfel”, parte a programului “Sa stii mai multe, sa fii mai bun”.

Activitatile incluse in program s-au derulat luand ca referinta urmatoarele evenimente: Luna Plantarii Arborilor, Ziua Internationala a Biodiversitatii si Ziua Europeana a Parcurilor.

Obiectivul proiectului a fost familiarizarea liceenilor bucuresteni cu ideea de dezvoltare durabila : functiile de protectie si socio-recreativa ale padurii, importanta mentinerii si dezvoltarii biodiversitatii in parcurile nationale si in ariile naturale protejate, importanta voluntarilor tineri de mediu pentru dezvoltarea durabila a comunitatilor.

In perioada 01-07 aprilie 2013 s-au derulat urmatoarele actiuni:

antrenarea a 200 de elevi din 20 de licee din Bucuresti in actiuni de informare ecologica, in cadrul saptamanii “Sa stii mai multe, sa fii mai bun”;

implicarea a 120 de liceeni ca ecovoluntari in impaduriri la Padurea Cernica si Parcul Natural Comana;

implicarea a 50 de liceeni in activitati sportiv recreative incluse in editia a noua a Trofeului Padurii, in Parcul National Cozia.

     Aceste actiuni au fost sprijinite de partenerii SC. APA NOVA SA, Biblioteca Metropolitana din Bucuresti, Cotidianul Curierul National.