Povestea Truverii – lor a inceput in anul 2002.

Dragostea pentru sonoritatile medievale a adus impreuna mai multi cantareti, instrumentisti, actori, interpreti, care au dus muzica Truverilor, an de an, in toate cetatile vechi din Romania si in cateva din cele europene.

mica-saptamana-de-muzica  In prezent, grupul este format din sase membrii de baza, o multime de instrumente traditionale si un vast repertoriu, in care se regasesc atat cantecele de taverna cat si cantigas inchinate Sfintei Fecioare Maria. “Libre Vermell de Montserrat” si « Codex Buranus » sunt doar doua dintre culegerile din care muzica Truverilor isi trage seva. In peregrinarile lor insa, Truverii au adus mereu alte si alte cantece, astfel inca ascultatorii lor sa se bucure atat de ritmurile sprintene ale unor pizzica sud-italiene cat si de sonoritatile profunde si austere ale peninsulei Scandinave.

TRUVERII, il poarta pe ascultator intr-o calatorie a caror drumuri, incarcate de istorie si de muzica ce rasuna in impozantele castele de odinioara, ajung sa strabata meleagurile intregului continent european. Fie ca este vorba despre muzicile si cantecele din Europa secolelor XIII-XVII, ce alcatuiesc spectacolul intitulat “Peregrinatio”, lasandu-ne purtati de izurile italienesti, cu traditionalele “Pizzicarella” sau “Mamma la Rondinella”, ori de aerul nordic al melodiilor „Herr Mannelig” sau “Herr Oloff’ din Suedia, fie ca ne intoarcem undeva in secolul XVI-XVII, la muzicile si textele folosite de comediantii maestrului William Shakespeare, calatoria prin intermediul muzicii va reusi intotdeauna sa transmita povesti pline de suflet si sa aline gandul trecerii ireversibile a timpului. Iar canturile spectacolului „Omule, Pomule!”, ne aduc in mijlocul riturilor de trecere ce ne arata pasii mici, dar siguri, prin viata, a caror greutate, dar si implinire, le simtim fiecare dintre noi, mai devreme sau mai tarziu.

Ceea ce fac Truverii este o recuperare si redescoperire a diversitatii culturale europene, muzica lor adresandu-se tuturor oamenilor de la copil sau batran indiferent de nationalitate sau conditie sociala.

Organizatori:
Casa de Cultură a Studenților din București
Societatea Cultural Artistică de Tineret CONCRET
În parteneriat cu : Fundația pentru Tineret a Municipiului București
Sub egida :Ministerului Tineretului și Sportului
Colaborator: Asociația Culturală Teatrul Pod