Astazi 14.03.2013 incepand cu ora 11 a avut loc conferinta de presa tinuta cu ocazia lansarii oficiale a Turneului de Judo „Alina Dumitru”, fiind organizat de catre Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti impreuna cu Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucuresti.

Turneul se va desfasura in data de 18.05.2013 la sala Lucian Grigorescu (Floreasca) din Bucuresti.

Au participat : Ticu Placinta – Presedinte al FTMB, domnul George Boroi- Presedintele CSA “Steaua” Bucuresti,  Alina Dumitru, Emanoil Campeanu – primul antrenor si Robert Andreescu

Cu acesta ocazie au luat cuvantul domnul Ticu Placinta – Presedintele Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti ”..  :    …..

“Va multumesc ca ati raspuns invitatiei noastre de a participa la conferinta de presa ce are ca scop lansarea Turneului de judo „Alina Dumitru”.

De ce am ales acest nume? Va invit sa facem o scurta incursiune in istoria recenta a judoului romanesc. Toata lumea o cunoaste pe judoka Alina Dumitru, dar putina lume stie ca ea a calcat prima oara pe un tatami la sectia de judo a Fundatiei, sub indrumarea profesorului Emanoil Cimpeanu.

La inceputul anilor ’90, cand cluburi sportive si asociatii sportive ale unor institutii desfiintau sectiile sportive, Fundatia infiinta o sectie de judo. In 1994 am apelat la Federatia Romana de Judo sa ne trimita un tanar antrenor de specialitate care sa fie bun profesionist si preocupat de aceasta disciplina sportiva. Urmare a acestui demers, a inceput o colaborare deosebit de fructuoasa cu profesorul Emanoil Cimpeanu.

Turneul prezent se doreste a fi o reinoire a unei vechi traditii, pe de o parte, iar pe de alta o recunoastere a unor merite deosebite din partea Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti pentru judoka Alina Dumitru care, dupa cum se stie, a reusit sa ajunga pana la cel mai inalt nivel pe plan mondial.

Cu aceasta ocazie, tin sa-i multumesc Alinei Dumitru pentru ca a acceptat si ne-a facut onoarea ca acest turneu de judo organizat de Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti impreuna cu Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucuresti, sa poarte numele ei.

In incheiere tin sa multumesc atat Clubului sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, cat si domnului presedinte George Boroi pentru participarea la organizarea acestui turneu, ce ne-am propus sa se desfasoare anual, mai ales ca Alina Dumitru s-a transferat de la sectia de judo a Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti la Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucuresti, acolo unde s-a si consacrat ca sportiv judoka si unde isi desfasoara activitatea si in prezent “

In continuare Domnul George Boroi : “Multumesc FTMB pentru aceasta initativa frumoasa, suntem convinsi ca acest turneu o sa fie un succes  si dorim ca editiile viitoare sa le inscriem in calendarul competitional al FRJ (federatiei romane de judo) si … de ce nu in calendarul competitiilor internationale “.

Alina Dumitru :

“ Ma bucur foarte mult ca se organizeaza acest turneu .. mai ales ca este dedicat copiilor … din punctul meu de vedere promovarea sportului si al judo-ului in special este de o mare importanta. Sunt onorata ca cei doi organizatori FTMB si CSA Steaua au ales numele meu pentru acest turneu.  Mai mult .. inca un lucru important pentru acest turneu este lipsa taxei de participare, pentru a incuraja participarea cat mai multor copii !  Multumesc inca o data FTMB pentru ca, practic, toate cheltuielile de organizare, dar si premiile consistente ce vor fi acordate castigatorilor, sunt suportate de ei.