In data de 3 septembrie 2017, ora 10:00 la Centrul Sportiv Apollo din Bucuresti va avea loc Competitia de Judo Adaptat dedicata Persoanelor cu Nevoi Speciale ”JUDOKA BEARS” competitie internationala dedicata persoanelor cu dizabilitati unde asteptam sportivi din 6 tari inclusiv Romania. Competitia este organizata de Asociatia DOWN Bucuresti impreuna cu partenerii sai: Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, Special Needs Judo Union, Federatia Romana de Judo, Academia Olimpica Romana Filiala Bucuresti, Asociatia Angels Down si Asociatia Mihai.

Asociaţia DOWN Bucureşti a fost infiinţata  in 2010, ca iniţiativa a unei familii al carei mezin s-a nascut cu sindrom Down. Asociatia este o organizatie neguvernamentala, nonprofit şi apolitica, avand drept scop fundamental imbunatatirea calitatii vietii dedicata persoanelor cu dizabilitati. Acesta se realizeaza prin sprijin social, educational, profesional si moral, urmarindu-se integrarea lor deplina in familie, organizatie, comunitate si societate.

Asociatia DOWN Bucuresti  promoveaza Judo Adaptat ca terapie de recuperare fizica a persoanelor cu dizabilitati , in special a persoanelor cu sindrom Down, pentru cresterea increderii si stimei de sine, catalizator al integrarii in societate. Sportivii  ”Judoka Bears” au participat la competitii internationale  in Olanda, Anglia si Grecia unde au obtinut rezultate incurajatoare.

Asociatia DOWN Bucuresti este membra FTMB – Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti si SNJU – Special Needs Judo Union, DSI – Down Syndrome International.

In sprijinul persoanelor cu sindrom Down va asteptam Duminica 3 septembrie sa ii sustinem si sa ii incurajam. Intrarea este libera!