Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) a participat, prin d-ra. Doina Sorina OPREA – Vicepresedinte FTMB, d-ra. Roxana Elena IONITA – Secretar FTMB, d-ra Georgiana LICA – Membru Consiliu de Conducere FTMB si dl Andrei Alexandru ROSU – Voluntar FTMB, in data de 27 Octombrie 2019, in comunitatea din Ciorogarla, la Carnavalul Proiectelor Europene 2019 organizat de catre Asociatia pentru Tineret Sakura unde au fost promovate 7 proiecte Europene in care FTMB este co-partener. La acest eveniment au participa un numar estimat de 100 de tineri si profesori din Ilfov precum si tineri din Turcia, Portugalia, Italia si Grecia.

Vom descrie pe scurt proiectele promovate la Carnavalul Proiectelor Europene 2019 in data de 27 Octombrie 2019:

  1. Proiectul PLANETISE urmareste sa incurajeze tinerii sa participe in domenii politice si sociale, cum ar fi protectia mediului, cetatenia activa si in combaterea schimbarilor climatice la nivel local, national, european si global. In cadrul acestui proiect iau parte 6 tari: Romania, Turcia, Grecia, Portugalia, Italia si Germania. Din Romania paricipa activ un numar de 1.000 de tineri.
  2. Proiectul “Tineretul Voteaza Azi”. Tema principala a proiectului se bazeaza pe dezbaterea democratiei active a tinerilor, pe invatarea sistemului politic national, promovarea cetateniei active, pentru a ajuta tinerii sa inteleaga ce este Parlamentul European si incurajarea acestora de a participa la vot pentru Europarlamentarele din Mai 2019. Proiectul a avut loc in Branesti unde au venit 60 de tineri din 5 tari, din care 12 tineri din Romania.
  3. Proiectul Marea Mea Europa. In cadrul acestui proiect s-a promovat dimensiunea interculturala a Uniunii Europene si au luat parte: Romania, Turcia si Portugalia. Proiectul a avut lor in Ponta Delgada, oras din insulele Azores din Portugalia. Au participat 12 tineri din Romania: Pitesti, Bucuresti, Branesti, Dragomiresti.
  4. Proiectul Crestere prin Educatie. Proiectul a avut ca scop informarea si instruirea a 500 de tineri in domeniul antreprenoriatului di dezvoltarii sociale. Proiectul s-a derulat in Ciorogarla in cadrul centrului de voluntariat din liceul Pamfil Seicaru, si au luat parte 30 de voluntari Turci si 100 de volunari din Romania.
  5. Proiectul Parlamentul European al Tinerilor. Proiectul a avut ca scop promovarea participarii tinerilor la viata democratica si civica din Europa, incurajandu-i sa participe la VOT la alegerile europene din luna Mai 2019. Proiectul s-a derulat in Branesti in cadrul centrului de voluntariat din liceul Cezar Nicolau unde au luat parte 40 de voluntari Turci si 120 de volunari din Romania.
  6. Proiectul “Comunitatea Multiculturala”. Scopul proiectului este de a promova solidaritatea si incluziunea sociala a tinerilor defavorizati, izolati si cu venituri mici din Romania, Turcia si Portugalia. Proiectul este in etapa de derulat in Ciorogarla in cadrul centrului de voluntariat din liceul Pamfil Seicaru. In prezent iau parte 10 voluntari din Turcia, 10 voluntari din Portugalia si 80 de volunari din Romania.
  7. Proiectul CES (Corpul European de Solidaritate) pentru Toti. Proiectul urmareste promovarea voluntariatului in cadrul comunitatilor locale. Scopul proiectului este de a promova solidaritatea si incluziunea sociala a tinerilor si de a incuraja participarea Tinerilor cu posibilitati reduse din zonele rurale/izolate la activitati de voluntariat si solidaritate. Proiectul este in etapa de derulat in Ciorogarla in cadrul centrului de voluntariat din liceul Pamfil Seicaru. La acest proiect iau parte 28 de voluntari din Turcia si 120 de volunari din Romania.