Participare echipei de escalada a A.C.C. la Marele concurs International de la ARCO (Italia)

02 – 04  septembrie 2016

PREZENTAREA PROIECTULUI:

Traditie, Competenta, Valoare:

 Alpin Club Carpatic se mandreste cu o indelungata traditie in ceea ce priveste descoperirea si formarea tinerilor cataratori. Inca din 1998, odata cu infiintarea in cadrul FTMB a echipei de escalada pt copii si juniori “Sportin”, si pana astazi ACC s-a dovedit a fi principalul furnizor de talente pentru miscarea alpina de performanta si de masa din Romania. La ora actuala, ACC are in pregatire un numar de 45 de copii si juniori. Rezultatele cantitative si calitative ale muncii antrenorilor si coordonatorilor nostri de proiecte reprezinta recorduri neegalate nici pana-n prezent de catre vreo alta grupare sportiva sau organizatie de tineret din Romania.

1

In ceea ce priveste participarea la intrecerile de Grand Slam destinate copiilor, micii cataratori ai ACC au castigat de-a lungul anilor nu mai putin de 6 astfel de trofee (ultimul chiar anul acesta). Autorii extraordinarelor performante sunt Antonia Trifu, Calin Enache si Cristian Rapa (castigatorul din acest an al concursului de la Petzen).

Deasemenea, nu de putine ori sportivii ACC s-au aflat doar la un pas de castigarea trofeului, obtinand in final locul 2, situatie in care s-au aflat de doua ori Antonia si Calin, dar si fratii Darius si Cristian Rapa in 2014 si 2015 , toti fiind depasiti “la mustata” in cadrul unor foarte disputate super-finale.

 SCOP

 1. Dorim ca Romania sa marcheze o prezenta constanta la marile concursuri internationale si sa-si consolideze prestigiul dobandit prin rezultatele obtinute de-a lungul anilor de catre sportivii sai;
 2. Prin participarea noastra la aceast gen de intreceri urmarim sporirea numarului de medalii, consolidarea palmaresului sportiv al lotului, toate acestea urmand a se constitui in atu-uri in obtinerii viitoarelor finantari si sponsorizari;

“Si tu poti!” acesta este mesajul nostru adresat intregii comunitati sportive din Romania Da, tinerii romani, in pofida unor conditii de pregatire inferioare pot cu pregatirea facuta in tara sa straluceasca in marile arene internationale.

2

OBIECTIVE

 1. Obiectivul principal este acela de castigare a concursului la categoriile 10 -11 ani si 12-13 ani baieti, precum si obtinerea unui loc pe podium la categoria 7-9 ani baieti prin celalalt component al lotului Tiberiu Tintea;
 1. Odata cu castigarea concursului de la Arco de catre , Cristian Rapa, acesta ar deveni primul catarator roman invingatorin doua mari concursuri internationale in cadrul aceluiasi an.

BENEFICIARI

 

Beneficiari directi:   Membrii cei mai merituosi si valorosi ai echipei echipei de copii a ACC

Toti membrii echipei care vor vedea astfel ca eforturile de la antrenamentele de peste an, sunt rasplatite prin sustinerea participarii la marile evenimete internationale (visul oricarui catarator)

 

Beneficiari indirecti: Exemplul daruirii si muncii asidue al celor mici reprezinta un exemplu de urmat si pentru toti ceilalti cataratori sportivi din Romania.

“Si tu poti!” acesta este mesajul pe care dorim sa-l adresam intregii noastre comunitati sportive. Da, tinerii romani, in pofida unor conditii de pregatire inferioare pot cu pregatirea facuta in tara sa straluceasca in marile arene internationale.

3

Nevoia identificata

 1. Micii cataratori formati in cadrul ACC au atins un nivel ridicat al maiestriei sportive, fapt certificat prin rezultatele extraordinare obtinute in cadrul tuturor concursurilor interne si internationale la care au luat parte in ultimii ani.
 2. Volumul de munca si de resurse necesar pentru indeplinirea unui astfel de obiectiv este unul considerabil. Pe fondul reducerii drastice a alocatiilor destinate federatiilor sportive nationale de catre MTS in ceea ce priveste finantarea activitatilor sportive de performanta ale copiilor si juniorilor, ne confruntam cu o criza de resurse necesare pentru sustinerea financiara a acestui proiect, fapt ce ne determina a apela la ajutorul dvs.
 3. Sprijinul primit din partea societati de catre acesti tineri le-ar da o incredere sporita in sine si ar constitui o motivatie suplimentara in pregatire.  4 

  EVALUARE

  Rezultate produse de proiect si beneficiile aduse FUNDATIA PENTRU TINERET A MUNICIPIULUI BUCURESTI (FTMB):

  Prin programul pe care-l promavam vom cauta ca, prin intermediul presei scrise si al televiziunii sa aducem in atentia opiniei publice, a tineretului in special, care este principalul consumator de sport Extrem – imaginea FTMB ca principal sustinator si promotor al acestui segment de activitati sportive pentru tineret.

  In acest mod, sustinerea dumneavoastra va avea ca efect suprapunerea imaginii FTMB cu cea a Extremului, Extremul fiind expresia unui spirit curajos, tanar si non-conformist.

  Modalitati de evaluare:

  • raport continand modul de desfasurare a actiuniir, cu accent pe felul in care au fost indeplinite obiectivele propuse;
  • un grupaj de fotografii cuprinzand aspecte din timpul desfasurarii actiunii.
  • copii dupa articolele aparute in presa si inregistrari video ale emisiunilor in care au fost prezentate aspecte de la desfasurarea proiectului.

   6 7

   ALPIN CLUB CARPATIC