ftmbFundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) este unica legal constituita la nivelul Municipiului Bucuresti si a fost infiintata in baza Decretului – Lege nr. 150/1990 privind fundatiile pentru tineret.

Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti functioneaza in baza Regulamentului Intern de Organizare si Functionare, prescurtat RIOF, a Legii nr. 146/2002 coroborata cu art. 13 – (1) din legea 350/2006 precum si a reglementarilor legale in vigoare.

cladire seara

Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti este membra a trei importante structuri pentru tineret la nivel national:

  • Consiliul Tineretului din Romania;

  • Fundatia Nationala pentru Tineret;

  • Conventia Nationala a Fundatilor pentru Tineret din Romania.

Incepand cu Adunarea Generala din data de 08 aprilie 2015, componenta Structurilor Asociative de si/sau pentru Tineret (SAT) membre in Adunarea Generala a Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) este de 21 de ONG-uri membre din Bucuresti, care realizeaza proiecte si evenimente in domenii precum: antreprenoriat, arta, cultura, ecologie, social, sport, turism, voluntariat si altele.

FTMB desfasoara programe si proiecte pe diverse domenii in asa fel incat tinerii sa-si poate manifesta dorintele si optiunile locupa tinr. Programele si proiectele desfasurate de FTMB sunt variate; de la expoziti de fotografie si lucrari de grafica si pictura, cursuri de ecologie si protejarea mediului inconjurator si pana la desfasuratea de activitati si evenimente sportive, unele dintre ele devenind de notorietate si capatand caracter international. La evenimentele sportive organizate de catre FTMB se mentioneaza Trofeul FTMB aflata la a IV-a editie si Cupa Tinsport aflata si ea la a III-a editie.

Turneul de Jkivana.ro fotografii turneu judo-110udo Alina DUMITRU care din acest an, la a III-a sa editie, a devenit Turneu International de Judo Alina Dumitru

Judgement Day

Judgement Day – World Cup eveniment creat pentru dezvoltarea si promovarea tinerilor sportivi practicanti de arte martiale.

Totusi FTMB promoveaza, prin programele sale, si alte activitati dintre care aducem in atentia dumneavostra proiectul Ecocluburi pentru Natura – care anul acesta a ajuns la cea de a VIII-a editie si care are ca scop principal incurajarea tinerilor pentru protejarea mediului inconjurator si proiectul Scoala de Vara pentru Copii si Parinti, care a fost organizat de FTMB, impreuna cu Paritätisches Jugendwerk Baden-Württemberg si prin care s-a reusit sa se aduca o revigorare in relatia parinte – copil prin popularizarea educatiei nonformale in randul tinerilor parinti.

11667263_958797364167321_4780539702579906957_n

FTMB a inaugurat in Noiembrie 2014 Centrul pentru Copii si Tineret aflat in incinta Tehnic Club, ca urmare a finalizarii cu succes a lucrarilor de reabilitare generala si recompartimentare a cladirii Tehnic Club. In acest sens sunt disponibile spatii noi de activitati, de si pentru tineret, in incinta Tehnic Club.

IMG_1371Centrul pentru Copii si Tineret al FTMB poate deservi organizatiile membre ale FTMB si nu numai, cu spatii renovate, moderne si adaptabile oricaror dintre activitatile urmatoare: cursuri si training-uri, conferinte si intruniri formale si non-formale, prezentari de proiecte, activitati cultural-educationale si sportive.