Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB), infiintata in baza Decretului – Lege nr. 150/1990, este persoana juridica de drept privat si utilitate publica, autonoma, neguvernamentala, apolitica si fara scop lucrativ, unica la nivelul Municipiului Bucuresti, a carei Adunare Generala este constituita din reprezentantii organizatiilor neguvernamentale de/pentru tineret, care isi au sediul pe raza Municipiului Bucuresti si isi exprima adeziunea la scopul acesteia.

Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti functioneaza in baza Regulamentului Intern de Organizare si Functionare RIOF (Statut), precum si in baza reglementarilor legale in vigoare.

Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti este membra a doua importante structuri pentru tineret la nivel national, respectiv Consiliul Tineretului din Romania si Fundatia Nationala pentru Tineret, iar la nivel international, Fundatia Paritatisches Jugendwerk Baden-Wurttemberg din Germania.

In anul 2017, Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti a organizat si a sprijinit activitati de/pentru tineret in valoare totala de 445.756 lei, din care 281.647 lei constituie sustinerea FTMB pentru ONGT-urile membre si partenere, prin punerea la dispozitia acestora a spatiilor din incinta Modern Club, Tehnic Club si imobil birouri – Turturelelor 11A, iar suma de 164.109 lei reprezinta cheltuieli financiare efectuate pentru realizarea programelor proprii si in parteneriat.

 Cele mai importante proiecte proprii:

Proiectul “Zilele FTMB” prima editie – 2017:

„Zilele FTMB”, eveniment aflat la prima editie, a reprezentat un proiect nou al Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, conceput ca o manifestare cultural—artistica adresata iubitorilor de muzica folk,si nu numai. Va fi organizat anual, in luna mai, luna in care s-a infiintat Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti.

Prima editie s-a desfasurat in perioada 29—30 Mai 2017 la Ecran Club—Clubul QUANTIC din Sos. Grozavesti nr. 84. In cadrul acestui proiect s-a organizat si FTMB Fest—targ al organizatiilor nonguvernamentale de/pentru tineret, acestea prezentandu-si proiectele si activitatile participantilor, membrilor comunitatii.

Proiectul „Trofeul FTMB”– editia a V -a:

In ziua de 28 Octombrie 2017, la sediul Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti s-a desfasurat a V-a editie a Trofeului FTMB. Similar celorlalte editii, competitia s-a bucurat de o ampla participare, atat din partea asociatiilor membre FTMB, cat si din partea altor asociatii de/pentru tineret din municipiul Bucuresti.

Trofeul FTMB a adunat iubitori si practicanti ai tenisului de masa, sahului – sporturi deja consacrate, cat si ai unor discipline noi, respectiv: darts si table.

Trofeul FTMB a debutat cu o demostratie complexa, un regal al artelor martiale, sustinuta de cluburile care isi desfasoara antrenamentele la Centrul pentru Copii si Tineret din cadrul Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, respectiv: Asociatia Club Kiai – cu demonstratie de Aikido, Asociatia Mihai, Asociatia Angels Down si Asociatia Down Bucuresti – cu demonstratie de Judo Adaptat, Asociatia Club Sportiv Kyokushin Wolf Spirit – cu demonstratie de Karate Kyokushin, Clubul Sportiv Scolar Dinamo – cu demonstratie de Judo, dar si cu demonstratie de gimnastica aerobica sportiva, sustinuta de fetitele de la Clubul Sportiv Golden Athlets.

Competitia propriu – zisa s-a bucurat de un numar mare de participanti, care au concurat cu fair-play pentru castigarea unui loc pe podium.

Finalul competitiei a fost incununat de oferirea diplomelor si a premiilor acordate castigatorilor si participantilor de catre echipa FTMB.

Proiectul  „SusTIN” Tineri pentru Tineri  –  Lucratori de Tineret:

Tineri pentru Tineri  –  Lucratori de Tineret este, de asemenea, un nou proiect al Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti organizat si desfasurat impreuna cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Ilfov, in perioada 24—26 Noiembrie 2017, la Complexul Sportiv National Snagov.

Sub motto-ul  “Impreuna pentru educatia non-formala!”, dorim promovarea metodelor non-formale in randul lucratorilor de tineret (membri și voluntari) ai ONGT-urilor membre și partenere FTMB, inclusiv cele din FJT Ilfov, dar si al profesorilor care doresc sa promoveze acest concept educational in randul tinerilor. Proiectul a vizat explorarea diversitatii metodelor și a tehnicilor de educatie non-formala, conturarea rolului lucratorului de tineret in furnizarea catre societate a metodelor non-formale de educare si, in special, in lucrul cu tinerii si copiii, dar si perfectionarea lucratorilor de tineret in metode si tehnici de concepere si derulare a unei activitati de tineret /workshop.

Proiectul „Festivalul FTMB de Sporturi si Arte Martiale”:

Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti (FTMB) a organizat, in perioada 9 – 10 Decembrie 2017, Festivalul FTMB de Sporturi si Arte Martiale la Sala Polivalenta din Bucuresti. In cele doua zile de competitie, am avut bucuria de a urmari aproximativ 700 de copii si tineri la urmatoarele discipline: freestyle kickboxing, karate kyokushin, sambo, wushu kung fu, pangration athlima, kali eskrima, precum si demonstratii de judo adaptat realizat de catre copiii si tinerii cu sindrom down.

Acest Festival s-a dorit si s-a dovedit a fi o competitie – eveniment, multidisciplinar, creat pentru dezvoltarea si promovarea copiilor si a tinerilor practicanti de arte martiale, atat la nivel competitional, cat si de imagine, creand astfel un adevarat spectacol al artelor martiale si al sporturilor de contact cu un impact deosebit asupra publicului.

Acest eveniment a fost organizat de catre Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, impreuna cu: Federatia Romana de Freestyle Kicboxing prin Adrian DEJANU – Presedinte, Federatia Romana de Karate Kyokushin prin Gruia DOCAN – Presedinte, Federatia Romana de Sambo prin Robert Alexandru ANDREESCU – Secretar General, Federatia Romana de Arte Martiale – departamentul Wushu KungFu prin Petru GRINDEANU – Secretar General, Asociatia Romana de Pangration Athlima prin Gheorghe COJOCARU – Presedinte si Federatia Romana de Kali Eskrima Arnis prin Orlando CALINA – Presedinte.

Sponsorii acestui eveniment au fost: CND Residence Investment SRL, Olimp Company SRL si Exclusiv HR & Protection Consulting SRL.

Partenerii Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti pentru organizarea Festivalului FTMB de Sporturi si Arte Martiale sunt: Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, Asociatia Club Sportiv Jissen Do, Asociatia Down Bucuresti, Asociatia Club Kiai, Asociatia pentru Integrarea Tinerilor Dezavantajati, Swat Force Romania, Biolumimedica S.R.L., Tin Management Grup SA. Partenerii media la acest eveniment: Curierul National si Budo Land Magazin.

 Cele mai importante proiecte derulate in parteneriat cu Asociatiile de/pentru tineret:

  • Societatea Cultural Artistica pentru Tineret Concret

„Tiparirea Calendarului Curtii Comediantilor” – proiect desfasurat in luna Februarie 2017, a avut scopul de a promova activitatile propuse prin imagini si descrieri ale editiei anterioare a programului Curtea Comediantilor;

„25 de ani de la primul Festival de Arta Medievala din Romania” – In acest context, o parte dintre organizatorii primei editii de festival a colaborat pentru a realiza un moment aniversar in 27 Mai 2017 la Sighisoara. Evenimentul si-a propus sa aduca in prim-plan dezbateri despre miscarea artistica medievala, despre semnificatia acesteia in trecut si in actualitate, prezentari ale programelor si ale proiectelor din anul 2017, precum si momente de muzica si poezie sustinute de catre artistii participanti de la debutul festivalurilor;

„Atelierul Curtii Comediantilor” – desfasurat in perioada 31.07—7.08.2017. Proiectul a contribuit la imbogatirea cunostintelor privind cultura europeana si diversitatea acesteia, precum si la dezvoltarea aptitudinilor sociale, artistice, civice, interpersonale si organizatorice, ale unui grup de minimum 14 tineri, prin activitati de formare culturala non-formala;

„Mica Saptamana de Muzica Veche” editia a IX-a s-a desfasurat in perioada 1.10—30.11.2017, proiectul avand obiectivul de a prezenta publicului tanar bucurestean o serie de concerte de muzica veche, menite sa imbogateasca universal culturala.

  • Asociatia Alpin Club Carpatic

„Pasi spre Granita” – desfasurat in perioada 3—12  Februarie 2017. In plan international, proiectul urmareste ca Romania sa-si consolideze prestigiul dobandit, iar in plan intern isi propune sa aduca in atentia opiniei publice activitatea desfasurata de catre organizatiile noastre (ACC si FTMB);

„Trofeul de Escalada pentru Copii Carpatic” editia a VII-a – desfasurat in perioada 1—2 Aprilie 2017. In plan international, am dorit sa reliefam prestigiul tarii noastre, iar in plan intern, sa evidentiem la nivelul opiniei publice activitatea desfasurata de catre organizatiile noastre (ACC si FTMB), scopul fiind initierea;

„Alaturi de noi pentru performanta” – desfasurat in perioada 9—11 Iunie 2017.

  • Asociatia Turistica Ghizii Romaniei

„Hai cu noi pe Munte” – desfasurat in  perioada 3—5 Februarie 2017, proiectul a avut ca scop dezvoltarea responsabilitatii tinerilor bucuresteni (aproximativ 30 tineri) privind siguranta pe munte si incurajarea implicarii acestora;

„In cautarea Stramosilor” – desfasurat in perioada 25—26 Februarie 2017; Proiectul a vizat dezvoltarea curiozitatii tinerilor bucuresteni si clujeni prin constientizarea importantei prezervarii valorilor nationale si locale;

„Cu si pentru Tineri” – desfasurat in perioada 10—14 Mai 2017, proiectul a avut ca scop promovarea in randul tinerilor a alternativelor de petrecere a timpului liber prin activitati sportive in natura, care le ofera acestora un prilej de invatare si de dezvoltare a aptitudinilor.

 Asociatia de Turism Gaska Bucuresti

„Iarna pe Ulita!” – desfasurat in perioada 24 –26 Februarie 2017, proiectul a promovat in randul tinerilor bucuresteni noi modalitati de petrecere a timpului liber in perioada iernii, cu impact benefic asupra sanatatii, si dezvoltarea relatiilor interumane, a spiritului competitional si a culturii generale;

„Scoala Altfel” editia a III-a – proiect desfasurat in perioada 17.04—09.06.2017 a avut ca scop promovarea in randul tinerilor bucuresteni a unei modalitati alternative de petrecere a timpului liber cu impact asupra starii bune de sanatate, a educatiei civice si a unei mentalitati de dezvoltare durabila;

„Trofeul Muntilor” – desfasurat in perioada 21—23 Iulie 2017; proiectul a avut obiectivul de a promova in randul tinerilor noi modalitati de petrecere a timpului liber in mijlocul naturii, intr-un mediu de viata sanatos, stimulandu-se astfel educatia ecoturistica prin dezvoltarea spiritului de echipa.

 Clubul Sportiv Jissen Do

“Concursul National de Freestyle Kickboxing” – desfasurat in luna Martie 2017; proiectul a avut scopul de a revitaliza activitatea educativa extrascolara la nivelul unitatilor de invatamant, al cluburilor si asociatiilor sportive prin initierea si implicarea unui numar mai mare de elevi in domeniul sportului.

  • Asociatia Ecologie – Sport – Turism

„Natura Altfel” – desfasurat in perioada 15.03—15.04.2017. Proiectul a vizat derularea unor activitati specifice educatiei nonformale outdoor, extrascolare, care sa ofere posibilitatea participantilor de a (re)descoperi si proteja natura;

„Fii Nonformal!” – desfasurat in perioada 6.06—30.07.2017; proiectul a avut obiectivul de a crea un cadru lucrativ, bazat pe promovarea unor bune practici in domeniu, menit sa creasca nivelul de competente al lucratorilor de tineret implicati in proiectele de tineret ale EST si ale partenerilor.

 Asociatia Club Sportiv Climb Again

„Trofeul fara limita” – desfasurat in data de 14 Iunie 2017. Proiectul a avut ca principal scop organizarea unui eveniment – concurs de escalada national, promovandu-se astfel escalada ca un instrument de integrare sociala, scolara si profesionala in randul a 30 de copii si tineri cu nevoi speciale din Municipiul Bucuresti.

  • Asociatia Turist Club Carpatic

„Remarcarea si Igienizarea Traseelor Turistice” – derulat in perioada 15—17 Iulie 2017; proiectul a constat in curatarea traseelor marcate din imprejurimile Cabanei Girbova, in obtinerea unor poteci sigure;

„Pe Urmele Rezistentei Anticomuniste in Muntii Romaniei” – desfasurat in perioada 18—27 August 2017; proiectul a avut ca scop constientizarea tinerilor in ceea ce priveste fascinantul domeniu al istoriei cat si valorificarea turistica a zonei de desfasurare..

  • Asociatia pentru Integrarea Tinerilor Dezavantajati

“Cadouri de la Mos Craciun” – desfasurat in ziua de 16 Decembrie 2017. Prin acest proiect de suflet, am reusit si vom reusi, an de an, sa adduce, mai ales de Craciun, bucurie sisperanta celor nevoiasi. Motivatia noastra porneste din inima: consideram ca nimic nu se compara cu fericirea de a darui, de a oferi o sansa la o viata mai buna celor mai putin avantajati.

 

„Putem fi mai buni sau mai rai, mai veseli sau mai tristi dar niciodata nu vom fi … mai TINERI ca acum!”

https://www.curierulnational.ro/Actualitate/2018-04-02/In+2017%2C+Fundatia+pentru+Tineret+a+Municipiului+Bucuresti+a+organizat+si+a+sprijinit+activitati+de+si+pentru+tineret+in+valoare+totala+de+445.756+lei